Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Ponedeljek,
23. 2. 2015,
20.30

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

mobilne igre Minecraft pametni telefoni Matic Tomšič

Ponedeljek, 23. 2. 2015, 20.30

2 leti, 5 mesecev

Mobilne igre, ki ponujajo več kot le preganjanje dolgčasa

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V neskončni ponudbi iger za Android in iOS zares izstopa le peščica naslovov. Poiskali smo nekaj takšnih, ki uporabniku pametnega telefona ali tablice ponujajo precej več kot le priložnostno zabavo.

Hearthstone: Heroes of Warcraft (Android/iOS) Hearthstone: Heroes of Warcraft je fantazijska digitalna igra s kartami, na katerih so upodobljeni junaki in pošasti iz World of Warcrafta, Diabla in Starcrafta, svetovno znanih videoiger založnika in razvijalca Blizzard. Igralno mehaniko (zbiranje kart in izboljševanje lastnega kupčka, bojevanje proti umetni pameti ali milijonom drugih igralcev) je preprosto usvojiti, a zelo težko zares obvladati. Brezplačno je na voljo za Android in iOS, trenutno pa zaradi deluje le na tablicah. Različica za pametne telefone naj bi izšla še pred koncem marca.

Blood & Glory: Legend (Android/iOS) Od izida igre, v kateri iz neznanega gladiatorja prek številnih bojev v arenah naredimo ljubljenca občinstva in legendo, sta minili že dobri dve leti in pol, a Blood & Glory: Legend še vedno velja za eno od najboljših pretepaških iger na mobilnih platformah. Globok sistem bojevanja in veliko število potez ter udarcev, ki so na voljo igralcu, dopolnjujejo izjemen videz, odlična združljivost s starejšimi napravami (brez težav smo jo igrali tudi na telefonu Samsung Galaxy SII iz leta 2011) in dejstvo, da je igra brezplačna. (Različica za Android, različica za iOS)

Monument Valley (Android/iOS) Miselna igra, ki deli ime s slikovito pokrajino v ameriških zveznih državah Arizona in Utah, je lani prejela Applovo nagrado za oblikovanje in videz, številni tehnološki mediji pa so jo označili za najboljšo igro za tablico iPad v letu 2014. Igralec v Monument Valley prevzame nadzor nad princeso, ki se mora prebiti čez postopoma vse bolj težavne stopnje, sestavljene iz optičnih prevar in abstraktne geometrije. Različica za Android stane 3,59 evra, različica za iOS pa štiri dolarje oziroma 3,53 evra.

Asphalt 8: Airborne (Android/iOS) Asphalt 8: Airborne je ena od najlepših in najhitrejših dirkalnih iger za mobilne naprave. Raje kot na pretiran realizem vožnje stavi na tempo, adrenalin in venomer prisotno tekmovalno vzdušje. Dirke zato nikoli ne trajajo več kot nekaj minut, a so bolj napete in polne dogajanja. Asphalt 8 vključuje 56 licenciranih športnih avtomobilov, kar pomeni, da lahko v spremenljivem vremenu po devetih resničnih pokrajinah in lokacijah (Benetke, Islandija) vozimo ferrarije, bugattije, lamborghinije in preostale superšportnike. Igra je brezplačno na voljo za Android, iOSWindows Phone.

Minecraft: Pocket Edition Prenos najbolje prodajane računalniške igre vse časov, naprednega sestavljanja digitalnih kockMinecraft, na mobilne platforme se je izkazal za zelo uspešnega. Kljub temu da je plačljiva, je Minecraft:Pocket Edition postal ena od najbolj priljubljenih iger uporabnikov pametnih telefonov in tablic. Vsebuje namreč skoraj vse elemente velikega brata, ki domuje na osebnih računalnikih – igralna načina Preživetje in Kreativnost ter način za več igralcev prek brezžične povezave. Minecraft:Pocket Edition je za 6,99 evra na voljo za Android, iOS in Windows Phone.

Ne spreglejte