Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
16. 6. 2015,
14.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Microsoft Sony Matic Tomšič

Torek, 16. 6. 2015, 14.40

6 let, 6 mesecev

Kdo bo zmagovalec vojne med Microsoftom in Sonyjem?

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Obiskovalci sejma videoiger E3, ki te dni poteka v Los Angelesu, spremljajo pravo vojno med Microsoftom in Sonyjem. Prvi igralcem ponuja izboljšan Xbox One, drugi pa sijajne igre za Playstation 4.

Za Microsoft letošnji E3 najboljši do zdaj Microsoft je na osrednji tiskovni konferenci na sejmu E3 ob nekaj ekskluzivnih igrah in novem igralnem ploščku napovedal dve veliki novosti, zaradi katerih so pri Sonyju zagotovo zaskrbljeni. Predstavniki računalniškega velikana so nad njima tako navdušeni, da so svoj portfelj na letošnjem sejmu E3 opisali kot "najboljši do zdaj". Za številne igralce, ki Xboxu dajejo prednost pred Playstationom, bo zagotovo najpomembnejši podatek, da bo igralna konzola Xbox One v prihodnje podpirala poganjanje iger za starejši Xbox 360. Ne vseh, seveda – Microsoft bo v novo storitev sprva vključil približno sto naslovov, a na srečo igralcev bodo med njimi tudi klasike, kot je Mass Effect, brez dvoma ena najboljših iger za Xbox 360. Podrobnejši seznam je tule. Če ste lastnik DVD-ja z igro za Xbox 360, ga boste lahko preprosto vstavili v One in igrali, mogoča bo tudi povsem brezplačna pridobitev digitalne različice, so pojasnili pri Microsoftu. Ta bo s tem kar dobro podkuril Sonyju, ki prek storitve Playstation Now sicer omogoča poganjanje iger za Playstation 3, a je treba za to plačati mesečno naročnino. Tudi če ste igro kupili.

Sony bo za Microsoftom zaostal tudi na področju navidezne resničnosti v igrah. Že res, da razvija svoj prikazovalnik za PlayStation 4, Project Morpheus, a Xbox One bo sprva podpiral dva, vsaj eden od njiju pa ima res prepoznavno ime – Oculus VR. Drugi je Vive, ki ga v sodelovanju z razvijalcem iger Valve razvija proizvajalec mobilnih telefonov HTC. Ob tem je treba omeniti še, da ima Microsoft tudi svoj prikazovalnik navidezne resničnosti HoloLens, ki ga bo v prihodnosti zagotovo mogoče povezati tudi s konzolo Xbox One. Sony osredotočen na sprožanje evforije s fantastičnimi igrami Sony je obiskovalcem sejma E3 medtem ponudil tisto, kar želi večina – nove igre za Playstation 4. Nekaj jih je nadvse imenitnih, med njimi pa je tudi predelava stare klasike. The Last Guardian: kot mlad fant bomo v zelo stilizirani igri, ki meji že na umetnino, s pomočjo gigantskega pol psa, pol ptiča reševali prostorske uganke in bežali pred stražarji, ki nas lovijo zaradi za zdaj še neznanega razloga.

Uncharted 4: A Thief's End: Nadaljevanje ene najuspešnejših serij na konzoli Playstation, v kateri bomo znova lovec na pozabljene zaklade Nathan Drake. Videti je sijajno.

Horizon Zero Dawn: Potem ko je sodobna civilizacija izumrla in si je velemesta znova prilastila narava, svetu vladajo plemena, ki se namesto s puškami vojskujejo z loki in sulicami, preživljajo pa se z lovom na divjad. Ki je precej "terminatorsko" robotska. Desetka za izvirnost.

Star Wars: Battlefront: Množične bitke za več igralcev v univerzumu Vojne zvezd, ki se je očitno še nismo naveličali. Battlefront bo sicer uvertura v sedmi film The Force Awakens.

Final Fantasy VII: Sodobna reciklaža igranja domišljijskih vlog iz leta 1997, ki velja za eno najboljših iger vseh časov.

Dreams: "Simulacija", v kateri bomo lahko raziskovali sanje drugih in ustvarjali lastne. Zagotovo ne bo za tiste, ki ne marajo abstraktnih iger.

Ne spreglejte