Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 6. 2016,
10.12

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Diggit

Foto: Thinkstock

Natisni članek

socialna omrežja družbena omrežja digisvet DIGGIT advertorial

Petek, 3. 6. 2016, 10.12

2 meseca, 1 teden

Kako bi se morala slovenska podjetja obnašati, da bi bila uspešnejša

Vsebino omogoča Diggit

Foto: Thinkstock

Diggit, tehnologija | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Mobilno in digitalno na vsakem koraku: to je moto prihodnosti, tudi podjetniške, ki bi morala več energije in znanja vložiti tudi v znanje digitalnega marketinga, še posebej na področju družbenih omrežij.

Čeprav je jasno, da je digitalni svet vedno bolj samozavestno vključen v naše vsakdanje življenje, se podjetja danes še vedno premalo zavedajo njegovega vpliva – predvsem v nagovarjanju svojih potencialnih strank in v krepitvi lastne blagovne znamke.

V tem virtualnem svetu imajo naraščajočo vlogo tudi in predvsem socialna omrežja – ki že dolgo niso samo komunikacijsko stičišče med uporabniki, ampak so interakcijski kanal, prek katerih se oblikujejo različna stališča – zasebna, politična in poslovna.

Kupec ve več, vendar predvsem tisto, kar mu boste prestavili na spletu

Splet je potrošnike postavil v veliko prednost pred ponudniki blaga in storitev. Hkrati pa je povečal konkurenčnost, predvsem pa kakovost ponudbe na trgu. Potrošnik bo kupil, kar je prebral na spletu, da je zanj najbolje, moč prepričevanja trgovca postaja drugotnega pomena.

In prav zavedanje moči, ki ga ima splet na končne potrošnike, je postalo ključno orodje za prodajo. 

Mobilnost je dala nov zagon informiranosti

Izkoristite mobilnost v prid svojega podjetja. Svoje kupce lahko dosežete na vsakem koraku. | Foto: Thinkstock Izkoristite mobilnost v prid svojega podjetja. Svoje kupce lahko dosežete na vsakem koraku. Foto: Thinkstock

S povečanjem mobilnosti po svetu se je povečala tudi informiranost. Pametni telefoni ne spodrivajo samo računalnikov, ampak so postali sodobna mobilna enciklopedija, prek katere se potrošniki orientirajo in gradijo svoje preference. Tudi do potrošnje.

Ste se že prijavili na letošnji DIGGIT?

Ne zamudite enkratne priložnosti, da iz prve roke spoznate novosti in pridobite nova znanja iz sveta tehnologije na področju prodaje in marketinga.

James Chandler  in Ian Hurlock bosta predstavila, kako se morajo obnašati podjetja v sodobnem digitalnem svetu in poskušala dokazati, da digitalno ni samo klasični trikotnik med uporabnikom, internetom in računalnikom - je to in še mnogo več.

Novo pravilo sodobnega poslovanja: če te ni na socialnih omrežjih, ne obstajaš

Niste prisotni na socialnih omrežjih? Potem vaše podjetje ne obstaja. | Foto: Thinkstock Niste prisotni na socialnih omrežjih? Potem vaše podjetje ne obstaja. Foto: Thinkstock

Če je še pred leti veljalo, da je spletna stran nujno informacijsko orodje vsakega podjetja, se je ta virtualna sfera danes razširila tudi na vsa socialna omrežja. Facebook, Twitter, LinkedIn, YouToube, Pinterest in Instagram so postali ključni kanali, prek katerih podjetja gradijo svojo prepoznavnost, novačijo morebitne stranke in hkrati izboljšujejo svojo ponudbo glede na neposredni feedback občinstva in glede na svojo neposredno konkurenco.

Najbolj pogosta marketinška kanala na družabnih omrežjih še vedno ostajata Facebook in Twitter, vedno več (vendar še vedno premalo) podjetij pa počasi konkretneje vstopa tudi v druge kanale:

LinkedIn je odlično orodje za povečanje prodaje, čeprav je splošna percepcija o njem še vedno, da gre za ''digitalen CV'' in iskanje zaposlitve.

Istagram in Pinterest sta odlična vizualna kanala, kjer se podjetja svojemu ciljnemu občinstvu približajo predvsem prek vizualnega dražljaja. Sta odlična "teaserja", prek katerih lahko bralce preusmerite na svoje spletne strani.

YouTube: odličen kanal za vsebinski marketing ali tudi klasično oglaševanje. Videoprodukcija je razmeroma poceni glede na dolgoročne učinke, ki jih ima na navade in percepcijo potrošnikov.

 Vsebinski marketing in družabna omrežja: širite se z vsebino

Dobra zgodba prek digitalnega kanala: prihodnost je v rokah tistih, ki bodo znali izkoristiti vsa orodja, ki jih nudi sodobna tehnologija. | Foto: Thinkstock Dobra zgodba prek digitalnega kanala: prihodnost je v rokah tistih, ki bodo znali izkoristiti vsa orodja, ki jih nudi sodobna tehnologija. Foto: Thinkstock

Pomembna prodajna in marketinška strategija sodobnih podjetij je nedvomno vsebina: podjetja prek vsebine prodajajo svoje storitve in gradijo svojo prepoznavnost, z dobro vsebino iščejo kanale, prek katerih bi lahko dosegle čim širšo in raznoliko skupino občinstva.

Prav socialna omrežja predstavljajo optimalni prevodniki takšnih vsebin in so hkrati nepogrešljivi pri navezovanju stikov in spoznavanju svojih potencialnih strank. Iskanje dragocenih leadov prek socialnih omrežjih je novodobna marketinška strategija, s katero si gradi svojo mrežo.

Želite izvedeti še več? Se vam zdi, da imate premalo znanja na tem področju?

Prijavite se na letošnji DIGGIT – na največje digitalno izobraževanje v Sloveniji!

Preverite program letošnjega digitalnega dogodka. Z nami bodo strokovna imena iz Uberja, LinkedIna, Salesforca, MIndshare, Epica Awards, IAB Europe ... Prijavite se in investirajte v svoje digitalno znanje. Naj bo Diggit vaš digitalni dan.

Dobimo se 14. 6. v Ljubljani.

Diggit | Foto:


Preberite tudi:

James Chandler: Zasloni pametnih telefonov so majhni le, če na njih poskusimo prilagoditi vsebine z velikih zaslonov

Ljubezen na prvi pogled: digitalno znanje in tehnologija

Zmagovalni videi, ki so v trenutku postali viralni

 

Ne spreglejte