Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 6. 2013,
9.06

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 13. 6. 2013, 9.06

6 let, 6 mesecev

Digitalni mediji: kanibali ali prijatelji?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Intelov strokovnjak za razvoj Arkadiusz Hruszowiec je predstavil novo generacijo digitalnih komunikacijskih površin, Victoria Daviex z Discoveryja pa vpliv digitalizacije na gledanje televizije.

Med predavanji uvodnega dne letošnje konference o digitalnih komunikacijah Diggit smo že med konferenco predstavili ključne točke predavanj Alison Fennah, podpredsednice oddelka raziskav in marketinga pri IAB Europe, Axla Landschoofa iz podjetja z Searchmetrics in Uroša Cudra, direktorja prodaje pri TSmedia.

Arkadiusz Hruszowiec, vodja razvoja pri Intelu, nas je v dopoldanskem sklopu predavanj popeljal v svet pametnih naprav in interaktivnih zaslonov, v obdobju katerih nas lahko blagovne znamke nagovarjajo bolj učinkovito in kreativno kot kdajkoli prej. Nova generacija digitalnih komunikacijskih površin oglaševalcem in ponudnikom vsebin ponuja fokus na ciljno občinstvo, ki mu prilagaja vsebine, obenem pa mu nudi zanimivo vizualno izkušnjo, uporabnikom pa ponuja tudi interaktivnost.

S televizijske mreže Discovery prihaja Victoria Davies, ki je v predavanju z naslovom Enotna vsebina – dopolnjena v razpršenem medijskem prostoru predstavila izziv, s katerim se mora soočiti tradicionalni medij, kakršen je televizijski program, v obdobju digitalnih medijev in številnih sodobnih medijskih kanalov. Ključno vprašanje je, kako multimedijskemu potrošniku ponuditi celovito in enotno zgodbo prek številnih kanalov, ki se med seboj dopolnjujejo, ne kanibalizirajo. Televizijske programe dandanes spremljamo tudi prek tablic, mobilnikov, računalnikov, ne le prek televizijskih sprejemnikov. Novim navadam gledalcev pa se morajo televizijske mreže prilagoditi tako, da od vseh novih digitalnih medijev vzamejo nekaj in tako ponudijo optimalno podporo svojim programom.

Ne spreglejte