Damjan: Zase mislim, da sem čustvena oseba, le drugače to pokažem

Izkušeni gostinec Damjan je zadovoljen, da je v izločilnem boju izgubil proti Suzani, za katero je prepričan, da ima močno podporo gledalcev, a zmage ne napoveduje njej, temveč Emiju.

1 / 5

Foto: Ana kovač

2 / 5

Foto: Ana kovač

3 / 5

Foto: Ana kovač

4 / 5

Foto: Ana kovač

5 / 5

Foto: Ana kovač

Gledalci in tudi sotekmovalci so vas označili za bolj tihega človeka, ki ne kaže čustev. Se s tem strinjate? Gledalci so me ocenili po tistem, kar so videli v Baru. Zase mislim, da sem čustvena oseba, samo na drugačen način to pokažem. Vsak ima svoj način izražanja čustev.

Kaj vam je pomenilo, da so vas gledalci izbrali za izziv podeljevanja objemov? Ste to sprejeli kot kritiko ali kot priložnost, da se pokažete v drugačni luči – kot čustven človek? Meni je bil izziv zabaven. Vživel sem se v vlogo in mislim, da smo se vsi zelo nasmejali.

Koliko je pomembna komunikacija na družbenih omrežjih? So vam omrežja pomagala pri podpori? Jaz sem bil verjetno eden izmed tistih, ki je najmanj uporabljal mobilni telefon v te namene. Preostali tekmovalci so brali komentarje veliko več kot jaz. Nekateri komentarji so bili pozitivni, drugi negativni in to jih je velikokrat vrglo iz tira. Zaradi tega sem se sam pri sebi odločil, da bom mobilni telefon uporabljal čim manj.

So mogoče ljudje, ko ste v oddaji povedali, s čim se ukvarjate, dobili občutek, da ne potrebujete glavne nagrade, saj imate že svoj posel? Upam, da ne. To ni bil moj namen. Vsak se prijavi v šov z namenom, da osvoji glavno nagrado, in zaradi promocije. Glavna nagrada vsakemu pride prav in tudi sam sem zgolj tekmoval kot preostali.

Na prvem vročem stolu je sedela Suzana. Ste bili zadovoljni z nasprotnico ali ste si želeli, da bi namesto nje zraven vas sedel kdo drug? Zadovoljen sem bil, da sem se na stolu pomeril s Suzano, ker ima močno podporo. Želel sem se pomeriti z nekom, ki je močen, in ta želja se mi je uresničila. Zadovoljen sem tudi, da sem Bar zapustil z minimalno razliko v glasovih.

Zakaj mislite, da so gledalci namenili več glasov Suzani kot vam? Zakaj so glasovali zanjo, bi morali vprašati gledalce. Njena prednost je bila, da je v Bar prišla delat kot animatorka, jaz pa kot profesionalni gostinec, kar sem tudi pokazal.

Kakšen je bil občutek, ko je Bastjan razglasil rezultate? Ko je Bastjan razglasil zmagovalca, sem to sprejel. Suzana me je močno objela in bil sem vesel zanjo. Poslovil sem se od preostalih sotekmovalcev in odšel domov.

Kakšne so bile vaše izkušnje s tekmovalci? Ali komu kaj zamerite? Mislite, da je kateri od sostanovalcev kaj zameril vam? Po mojem mnenju mi ni noben tekmovalec nič zameril. Pravzaprav so bili vsi zadovoljni, da sem bil v šovu, ker sem dvignil raven gostinstva in vsakemu pomagal. Tudi sam nisem nikomur nič zameril.

Niti Ivici? Ne, jaz in Ivica sva imela drugačen pogled na gostinstvo. Ona ima svojega in zaradi tega ji vsekakor nisem zameril, sem se ji pa zelo nasmejal.

S katerim sotekmovalcem ali sotekmovalko ste se najbolj zbližali? Vsekakor s Primorci, to sta Sanja in Črt. S Suzano sem se v zadnjih dveh tednih zbližal in se zelo dobro razumeva, dobro pa se razumem tudi z Emijem. Tudi z Vito, ko je še bila v igri, sem se dobro ujel.

Kako pa vam je bila všeč vaša skupina? Bi raje tekmovali v skupini A? Če bi imel izbiro, bi bil raje v skupini A, ker jo imam z več vidikov za močnejšo skupino. A glede na to, da nisem imel izbire, sem sprejel svojo nalogo in mislim, da sem jo tudi dobro opravil.

Razložite nam, kakšne težave ste imeli v zadnjem tednu z mančo oziroma deljenjem napitnin. Glede napitnin smo se neprestano prepirali, ker je imel vsak tekmovalec o tem svoje mnenje. Jaz sem predlagal, da napitnine delimo po izmenah. Ko se izmena konča, se torej napitnina razdeli na toliko delov, kolikor tekmovalcev je delalo v tej izmeni. Vsak je imel o tem svoje mnenje in preprosto se nismo mogli dogovoriti.

V tem tednu ste imeli največji povprečni zaslužek v baru. Ste razočarani, ker vas Denis ni izbral za barovca tedna? Nisem bil razočaran. Ko sem bil vodja, je bil kriterij za barovca tedna zaslužek. Ker sem bil takrat velikokrat vodja in sem ves čas garal, nisem mogel doseči visokega zaslužka. Ko pa sem veliko delal in imel visok zaslužek, so se kriteriji spremenili. Tako da … malo ironično (smeh).

Kaj pa vam je pomenila zmaga na tedenskem izzivu? Zadovoljen sem. To pomeni, da smo se zares potrudili, kar je bilo prikazano tudi v oddaji. Upam, da bo ta zmaga mojim barovcem koristila in jim pomagala v nadaljevanju.

Kdo, mislite, da bo zmagal in komu privoščite zmago? Zmago privoščim Črtu, a zdi se mi, da bo na koncu zmagal Emi.

S kom se boste družili po koncu resničnostnega šova? S kom nameravate obdržati stike? Zagotovo bom obdržal stike s Sanjo, Emijem, Črtom, Suzano in Fernandom Joelom (smeh).

Kdo bo šel po vašem mnenju naslednji na stol? Ta teden pričakujem, da se bosta na vročih stolih borili Tanja in Ivona.

Zakaj ste se prijavili v oddajo? Vam je žal, da ste se prijavili v šov? Žal mi vsekakor ni, ker je bila to izkušnja, ki jo bom cenil vse svoje življenje. Veliko stvari sem se tudi naučil med bivanjem v Baru. Prijavil sem se, da bi osvojil glavno nagrado, promoviral sebe, svoje podjetje in delo v baru.

Kaj ste se naučili o sebi med bivanjem v Baru? O sebi sem se naučil, da sem lahko zelo potrpežljiv človek.

Kako se slika, ki ste jo imeli o Baru pred vstopom v oddajo, razlikuje od te, ki ste si jo ustvarili po vstopu v Bar? Vsekakor se te sliki razlikujeta. Preden sem prišel v šov, sem mislil, da bo notri 12 profesionalcev, da se bom boril s samimi gostinci, ampak ni bilo tako. Ugotovil sem, da je v ospredju šov.

Kaj vas je pri tem, da ste bili ves čas na očeh kamer, najbolj motilo? Osebno me kamere niso preveč motile. Na začetku sem mogoče potreboval malce več časa, da sem se navadil nanje, ko pa sem se jih navadil, sem jih odmislil. Konec koncev so me gledalci lahko videli tudi med britjem, kar kaže na to, da sem se zelo sprostil.

Kakšni so načrti za prihodnost oziroma kako boste izkoristili medijsko prepoznavnost? Vsekakor jo bom izkoristil v gostinskih smereh. Še dodatno bom promoviral svoje podjetje, še naprej bom delal po Sloveniji kot barman in upam, da bom popestril še več dogodkov, kot sem jih do zdaj.

Danes zvečer bo v Baru BARovci odgovarjajo. Kaj se dogaja v prihodnjih dneh, pa si poglejte TUKAJ.

Resničnostni šov Bar lahko spremljate tudi na Facebooku, na Twitterju pod ključno besedo #BarPlanet in na Instagramu.

Bar je na Planet TV na sporedu od ponedeljka do sobote zvečer, tekmovalce pa lahko 24 ur na dan v živo spremljate TUKAJ.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano