TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 8. 2010,
12.44

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 24. 8. 2010, 12.44

8 let, 3 mesece

Bogataj v Kranju po mandatu premora znova za župansko mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Bivši župan mestne občine Kranj Mohor Bogataj se bo po neuspehu pred štirimi leti letos ponovno potegoval za župansko funkcijo.

Njegovo kandidaturo je podprla stranka za napredek krajevnih skupnosti, saj Bogataj v primeru izvolitve veliko pozornosti obljublja prav krajevnim skupnostim. Prav tako si želi prevetriti občinsko upravo. Kot je na današnji predstavitvi poudaril Bogataj, se je za kandidaturo odločil, ker mu pomeni izziv. Pri tem se je oziral tudi na izide javnomnenjskih raziskav, ki so pokazale, da mu skoraj polovica občanov ničesar ne zameri iz časa njegovega osemletnega županovanja in da ga postavljajo na prvo mesto med izvoljivimi županskimi kandidati.

Ne daje predvolilnih obljub, obljublja pa skromno kampanjo

Tokrat Bogataj ne želi dajati obljub, saj je njihova realizacija vezana na proračun in ni vedno mogoča. To se je v preteklosti pokazalo pri načrtovanih prenovah hotela Jelen in avtobusne postaje, je spomnil Bogataj. Kot je dejal, se bo v primeru zmage najprej posvetil proračunu in prevetril občinsko upravo ter jo naredil bolj občanom prijazno in učinkovito.

Sicer bolj skromno kampanjo bo Bogataj vodil v znaku sončnice, ki pomeni energijo, svetlobo in zvestobo. "Dali bomo vse od sebe, da bi zmagali v prvem krogu, kar je pri petih napovedanih kandidatih zelo optimistično," je dejal Bogataj, ki je pred štirimi leti v drugem krogu za las zgrešil tretji županski mandat.

O koaliciji ne razmišlja

Tedaj je bila po njegovih ocenah največja težava umazana igra druge strani, ne pa tudi povezovanje s SDS, ki ga je sklenil zaradi podpore v mestnem svetu. Tokrat pa Bogataj še ne razmišlja o koaliciji, sprejel je le podporo "nevtralne" stranke.

54-letni diplomirani organizator, ki trenutno dela na projektu sončnega ogrevanja za tuje podjetje, je eden zadnjih, ki so v Kranju napovedali župansko kandidaturo. Pred njim so to že storili podžupan Bojan Homan (SDS, SLS), nekdanji plavalec Darjan Petrič (SD, LDS, SMS, GŽS), občinski svetnik Matevž Kleč (NSi) in neodvisna kandidatka s podporo DeSUS Hermina Krt. Pod vprašajem ostaja še kandidatura podžupana Staneta Štrausa (Zares).

Ne spreglejte