Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Četrtek,
26. 5. 2016,
16.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

4

Natisni članek

počitnice Z družino na poti Tina Maze Potovalni Avtomoto Adria Mobil

Četrtek, 26. 5. 2016, 16.08

6 let, 6 mesecev

Tina Maze v avtodomu poleg smuči prvič tudi cepin in dereze

Tina Maze: Avtodom res spada k stilu življenja, ki ga živim

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

4

Tina Maze in adria sonic

Tina Maze svojim avtodomom sonic pridno nabira kilometre in karavaning izkušnje. Pri Adrii iz Novega mesta nima zgolj vloge ambasadorke, saj s svojim izpiljenim občutkom za podrobnosti in predvsem aktivnim življenjskim slogom vrhunske športnice Dolenjcem pomaga tudi pri razvoju še učinkovitejših hiš na kolesih. V avtodomu se da tudi študirati in predvsem poiskati svoj samotni kotiček nekje v naravi, kar je čar hiše na kolesih, pravi.

Zdaj imamo diplomirano olimpijsko in svetovno prvakinjo … Čestitke.

Da je naša najuspešnejša alpska smučarka postala tudi diplomirana učiteljica razrednega pouka, je pridno študirala tudi v dnevni sobi na kolesih. Študijski selfie. Foto: Tina Maze | Foto: Da je naša najuspešnejša alpska smučarka postala tudi diplomirana učiteljica razrednega pouka, je pridno študirala tudi v dnevni sobi na kolesih. Študijski selfie. Foto: Tina Maze Da, ni jih prav veliko. Moja generacija je bila zelo pridna v šoli, ampak nimajo vsi teh možnosti. Tudi sistemi niso vsi tako dobro zagrajeni, kot je naša, da lahko športnik ob vseh svojih treningih in tekmah naredi še diplomo.

Zame je to velika stvar. Jasno, ne bi si mogla privoščiti nekega znanstvenega študija, ker se tam preprosto ne vidim, v smislu, da bi ga lahko končala. V mislih sem imela arhitekturo, ampak tam je ogromno vaj. Ne vem, mislim, da je študij, ki sem ga končala, bolj naklonjen mojemu načinu življenja. Pa ne samo to, dejansko so mi všeč otroci in delo z njimi. Vedno bolj prav se mi zdi, da sem se odločila za to.

Zagovarjati diplomo ali stati v štartni hišici? Se da primerjati adrenalin?

Ni primerjave, tega se ne da primerjati. Vsaka stvar, ki je nova, je težja, tako da lahko rečem, da mi je bilo nekako težje zagovarjati diplomo kot stati na štartu. Predstavitve nisem toliko trenirala, kot sem trenirala štart. Tudi na tiskovni konferenci Adrie sem imela suha usta. Predstavitev, govor, to, da vsi poslušajo tebe … Če stvar ni sproščena in če ni pogovora, se lahko zelo zakrčim. To ni tako sproščeno in tega ne maram. Tudi za diplomo lahko rečem, da mi je bila s tega vidika težje, ker tega pač ne počnem pogosto.  

Veliko bližje so vam torej potovanja, tudi v hiši na kolesih. V slovenskem avtodomu sonic ste preživeli in prepotovali kar nekaj kilometrov. Kaj lahko poveste o izdelku Adrie iz Novega mesta? Ne nazadnje ni edini avtodom, ki ste ga preizkusili …

Mislim, da stvar vedno naredijo oz. ne naredijo detajli, podrobnosti. Če hočeš biti na vrhu, je zelo pomembno, da se ukvarjaš z detajli. Vsi se učimo, vsi hočemo nadgraditi stvari. Navdušena sem nad delom, ki ga opravlja Adria, nad komunikacijo, ki jo imamo. Všeč mi je, da sem lahko njihova preizkuševalka, da se pogovarjamo o tem, kaj je dobro in kaj ni, kje je težava, kaj je super in kaj ni. Za proizvajalca se mi zdi zelo pomembno, da ima odziv s terena, da se lahko nenehno izboljšuje in odpravlja napake, ki jih imamo vsi.

Tina Maze je že večkrat dokazala, da ima občutek za zmagovalno zgodbo in estetiko. Ker poleg vsega pridno nabira tudi popotniške izkušnje s svojim bivalnikom in ker ima zelo kreativen pogled skozi fotografski objektiv, je jasno, da bodo zaradi njenih objav na družabnih omrežjih avtodomi iz Novega mesta pridobili sijaj njenih kolajn. Tovrstna fotografija avtorice Tine Maze z lahkoto krasi naslovnico. Foto: Tina Maze | Foto: Tina Maze je že večkrat dokazala, da ima občutek za zmagovalno zgodbo in estetiko. Ker poleg vsega pridno nabira tudi popotniške izkušnje s svojim bivalnikom in ker ima zelo kreativen pogled skozi fotografski objektiv, je jasno, da bodo zaradi njenih objav na družabnih omrežjih avtodomi iz Novega mesta pridobili sijaj njenih kolajn. Tovrstna fotografija avtorice Tine Maze z lahkoto krasi naslovnico. Foto: Tina Maze

Ste zimska športnica z veliko zimskimi kilometri in nočmi, preživetimi v avtodomu pri nizkih temperaturah. Je bilo kaj težav z ogrevanjem, zmrzovanjem zaloge vode itd.?

S Tino smo klepetali na terasi orlovskega gnezda tik ob planiški velikanki.  | Foto: Klemen Korenjak S Tino smo klepetali na terasi orlovskega gnezda tik ob planiški velikanki. Foto: Klemen Korenjak

Ne, težav ni bilo. Veliko stvari imaš na razpolago, treba se je le odločiti, kaj uporabljati in kaj je najboljše. Veliko smo preizkušali različne načine oziroma sisteme ogrevanja. Nama (z Adreo Massijem, op. p.) je bolj všeč ogrevalni sistem Webasto kot Alde. Potem se malce šaliva v smislu, kaj bova danes: bova Alde ali Webasto? (ogrevalni sistemi bivalne nadgradnje avtodoma, op. p.) To je odvisno predvsem od tega, kaj ti najbolj ustreza in kje si. Uživava v tem, da sva lahko veliko na samem. Ne marava preveč kampiranja, kjer si odvisen od drugih. V resnici to res ustreza najinemu stilu življenja, saj iščeva samoto v naravi, ki ti jo avtodom omogoča.

Vemo, da imata svoje skrite kotičke, zanimive poti in cilje, ki jih ne gre deliti s širnim svetom. Pa vendarle: bi izpostavili kakšno pot, destinacijo, cilj in ga predlagali vsem sodobnim nomadom, ki potujejo v hiši na kolesih?

Pot, ki bolj podpira športnike, navdušene nad naravo. Ali so to kolesarji, deskarji, kajtarji, turni smučarji, smučarji … Moje poti podpirajo vse te športne aktivnosti v naravi. Če si želiš ogledati mesto, potovanje z velikim avtodomom seveda ni najboljše. Še vedno pa lahko parkiraš pred mestom, vzameš kolo in greš po mestu. Greš na letališče in imaš polet ob šestih zjutraj, pa se ti ne da vstati ob štirih. Z avtodom greš že zvečer na parkirišče, prespiš tam in greš na letalo. To so prednosti, ki sva jih doživela z avtodomom.

Adria Mobil modelna sezona 2017 - tiskovna konferenca | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak

To je tisti čar hiše na kolesih …

Absolutno.

Adria iz Novega mesta je tudi eden redkih proizvajalcev, ki ima pri razvoju nove generacije prestižnega bivalnika možnost sodelovanja z olimpijsko in svetovno prvakinjo. Nekako sodelujeta pri razvoju. Drži? V razvojni oddelek sta torej sporočila svoja opažanja in ugotovitve po lastni uporabi.

Da, v smislu odziva. Informacije so veseli, ampak mislim, da Adria že toliko let dobro opravlja svoje delo, da so upravičeno na tej ravni v svetovnem merilu. Mogoče sem jaz oziroma moje mnenje lahko samo dodatek k tem malenkostim, ki ti pomagajo biti številka 1.

Pa najdaljša etapa ali pot, ki ste jo prevozili s svojim sonicom?

Pravzaprav nama niso všeč dolga potovanja, Švica na primer.

Kaj pa najvišja nadmorska višina, na kateri ste parkirali svojo hišo na kolesih?

Za iskanje višjih leg snega za turno smuko pa je res super. Sploh zdaj spomladi, ko je sneg samo v višjih legah. Tam ni hotelov, tako pa se pripelješ in stanuješ čisto blizu. Super je, ko se zjutraj zbudiš že na tistih 2000 metrih in si skoraj na vrhu.

So, glede na to, da je Andrea iz alpinistične družine, med vašo športno opremo zdaj morda tudi že dereze in cepin?

Da, prav imate. Letos sem pravzaprav oboje prvič uporabljala. Kot je prej povedal Jakov (biatlonec Jakov Fak, op. p.), ko se enkrat začnejo tekmovalni tempo in treningi, si takih stvari ne moreš privoščiti. Tudi če si jih želiš, ni možnosti. Zdaj tako ekstremno uživam v tem, da izkoristim čas, ki ga imam na razpolago, da doživim vse stvari, ki so mi všeč. Nad turno smuko me je navdušil Andrea, nad plezanjem prav tako. Zdaj imam za vse to stoodstotno boljše možnosti. | Foto: Klemen Korenjak Da, prav imate. Letos sem pravzaprav oboje prvič uporabljala. Kot je prej povedal Jakov (biatlonec Jakov Fak, op. p.), ko se enkrat začnejo tekmovalni tempo in treningi, si takih stvari ne moreš privoščiti. Tudi če si jih želiš, ni možnosti. Zdaj tako ekstremno uživam v tem, da izkoristim čas, ki ga imam na razpolago, da doživim vse stvari, ki so mi všeč. Nad turno smuko me je navdušil Andrea, nad plezanjem prav tako. Zdaj imam za vse to stoodstotno boljše možnosti. Foto: Klemen Korenjak

Ekipa Avtomota s Siol.net vama želi, da bi bile smeri čim daljše in čim bolj doživete, tako na potovanjih kot v stenah.

Korak za korakom. Hvala vam.

Kakšen avtodom bo v prihodnje vozila Tina Maze?

Ker bo Adria v sezono 2017 znova vstopila v slogu inovativnosti, saj bodo Dolenjci v Evropi vsekakor želeli obdržati 1. mesto v segmentu avtodomov, kjer je konkurenca ostra in surova, razlike pa majhne, je na mestu vprašanje, s kakšnim produktom bo k prepoznavnosti in ugledu slovenske znamke pomagala naša nesporna kraljica belih strmin.

Matjaža Grma, izvršnega direktorja prodaje in trženja, smo zato povprašali, ali je za Tino morda že pripravljena nova generacija najžlahtnejšega dolenjskega avtodoma, polno integriranega sonica: "Ne, Tina Maze bo eno izmed pomembnih letošnjih novosti dobila malce pozneje, jeseni. Trenutno se posvečamo zagonu serijske proizvodnje novosti, ki bodo razkrite v prihodnjih tednih."

"Mislim, da moramo slovenska podjetja združiti moči s tistim, na kar smo v Sloveniji lahko ponosni. To so športniki. Dva največja ambasadorja poleg skakalcev sta v tem trenutku zagotovo Tina Maze in Jakov Fak. Gre za njune skoraj neponovljive dosežke in njuno predanost ter način razmišljanja. Videli ste tudi, kako uporabljata naša avtodoma. To so resnične zgodbe. Mislim, da vrednosti, ki jih imamo mi in onadva, res spadajo skupaj. V Adrii smo zelo ponosni, da smo se našli," nam je ključni pomen zglednega partnerskega odnosa s Tino Maze in biatloncem Jakovom Fakom opisal Matjaž Grm, prvi človek marketinga in trženja v tej prodorni slovenski tovarni. | Foto: Klemen Korenjak "Mislim, da moramo slovenska podjetja združiti moči s tistim, na kar smo v Sloveniji lahko ponosni. To so športniki. Dva največja ambasadorja poleg skakalcev sta v tem trenutku zagotovo Tina Maze in Jakov Fak. Gre za njune skoraj neponovljive dosežke in njuno predanost ter način razmišljanja. Videli ste tudi, kako uporabljata naša avtodoma. To so resnične zgodbe. Mislim, da vrednosti, ki jih imamo mi in onadva, res spadajo skupaj. V Adrii smo zelo ponosni, da smo se našli," nam je ključni pomen zglednega partnerskega odnosa s Tino Maze in biatloncem Jakovom Fakom opisal Matjaž Grm, prvi človek marketinga in trženja v tej prodorni slovenski tovarni. Foto: Klemen Korenjak

Kaj za sezono 2017 pripravljajo Dolenjci?

Matjaž Grm (Adria), Tina Maze, Sonja Gole (Adria) in Jakov Fak | Foto: Klemen Korenjak Matjaž Grm (Adria), Tina Maze, Sonja Gole (Adria) in Jakov Fak Foto: Klemen Korenjak

Adria bo v modelno sezono 2017 vstopila s štirimi pomembnimi novostmi. Več bo znanega ob koncu junija. Obljubljajo veliko novosti, menda bo na Dolenjsko prišel celo nov dobavitelj baznih vozil. Nedvomno gre za veliko stvar. Poleg tega Adria napoveduje konkretno pomladitev in dopolnitev palete modelov različnih cenovnih razredov.

V tovarni v Novem mestu bo menda zelo pestro, saj evropski trg počitniških vozil znova raste, lani se je povečal za okoli deset odstotkov. Prvo damo Adrie Sonjo Gole smo zaradi optimističnih napovedi iz Evrope povprašali tudi o številkah. Znova merijo na več kot deset tisoč produktov? "10.032 smo jih realizirali lani, se pravi v letu 2015." Na vprašanje, ali bodo letos presegli to številko, Sonja gole suvereno odgovarja: "Absolutno!"

Ne spreglejte