SiolNET. Avtomoto Testi
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Renault clio RS Akrapovič edition

3

termometer

Posebna različica s slovenskim znanjem športnega clia obogati z dirkaškim priokusom, globokim zvokom, zanemarljivim prirastkom moči, a zato toliko večjo ekskluzivnostjo. Clio za prave "frike".

Clio RS, podvozje cup in Akrapovičev izpušni sistem

Športni renault clio v različici RS že dobro poznamo, prav tako smo na naših testih že gostili tudi njegovo različico cup. Bolj neposreden volan (7,5 odstotka) in nove metode blaženja pri tej še poudarijo njegovo športnost. Clio je priljubljen mali športnik, ki se v obstoječi generaciji sicer poslavlja, saj je Renault v Parizu že napovedal RS-a četrte generacije. A ker clia Slovenci že 20 let jemljemo za svojega, so posebno različico zanj naredili tudi pri Akrapoviču. In zato ni treba posebej poudarjati, katera komponenta vozila je pri njej najbolj izpostavljena.

Nekoč je hrumel clio Bugalskega, danes Akrapovičev

Ko je Renault začel v novomeškem Revozu izdelovati clia, je leta 1993 na reli Saturnus pripeljal svojega tovarniškega clia in prvega dirkača Philippa Bugalskega. Poznejši dvakratni zmagovalec relija za svetovno prvenstvo, ki je avgusta umrl med padcem v domačem vrtu, je takrat z glasnim in pokajočim cliom prve generacije drvel do drugega mesta in Slovencem učinkovito pokazal športne gene avtomobila.

Dvajset let pozneje je lahko clio skoraj tako glasen kot na hitrostnih preizkušnjah takratnega Saturnusa. V serijskega clia RS, ki je opremljen s paketom cup, so namreč pri Akrapoviču vgradili lastni homologiran izpušni sistem slip-on line. Pri 5530 vrtljajih na minuto ta sistem zagotovi največjo dodano moč (1,6 kilovata), pri 4200 vrtljajih na minuto pa največji dodatek navora (3,5 njutonmetra).

Izrazitejši zvok z novima dušilcema

Srce predelanega izpušnega sistema sta sicer dušilca slip-on, s katerim na obeh zaključkih sistema nadomestijo originalni dušilec. Zaradi uporabe nerjavečega jekla in ustreznega znanja pri oblikovanju zagotavlja, da je sistem lažji kot serijski. To izboljša razmerje med močjo in maso. Izpušni sistem slip-on je nameščen za tovarniškimi katalizatorji. Dodatno nastavljanje elektronske krmilne enote motorja ni bilo potrebno. Zunanji opazovalec lahko vidi oba zaključka cevi iz ogljikovih vlaken, ki izdajata športne korenine vozila.

Izpušni sistem slip-on je le vstopni model in je nekakšna legalizirana različica tistih z dirkališč. Tudi za tega clia je namreč mogoče tudi za clia naročiti izrazitejšo različico evolution. Ta ni homologirana in je zato namenjena dirkališčem in neevropskim trgom. Pri tem sistemu težke povezovalne cevi zamenjajo z različicami iz titana z resonatorji, ki potekajo naprej od serijske povezovalne cevi do kolektorja. Te povezovalne cevi imajo večji premer kot serijske.

Pozabite na majhen prirastek moči, najpomembnejši je zvok

No, voznik takega clia se zagotovo ne bo oziral na te številke, ki so zanemarljive in drugotnega pomena. Smisel kombinacije športnega avtomobila in športnega izpušnega sistema je prav v dojemanju zvoka avtomobila.

S svojimi glavnimi aduti slovenska različica clia RS voznika prepriča takoj, ko se ta skobaca v izrazito športen Recarov sedež, z desno roko prime prestavno ročico z lasersko vgraviranim napisom Akrapovič in s pametnim ključem zažene dvovaljni 149-kilovatni motor. Oba dušilca na zaključkih izpušnega sistema pač naredita svoje.

Inženirji pri razvoju športnih izpušnih sistemov iščejo kar najbolj nizke tone in se obenem poskušajo izogniti brnenju. Zato zvok v Akrapovičevem cliu prepriča že pri nizkih hitrostih v mestu, kjer stene stavb še poudarijo njegove frekvence. V mestu zagotovo ni veliko avtomobilov, ki bi se jih slišalo tako daleč.

Surov, neposreden in prvinski

Prav zvok avtomobila je kajpak tisti, ki lahko k takemu avtomobilu privabi nad športnostjo navdušeno mladež. Seveda, clio RS se tudi pričakovano vrhunsko pelje na podeželskih cestah, za katere je bil ustvarjen. Volanski obroč je dovolj debel, mehanizem dovolj neposreden. Zaradi trdo nastavljenega podvozja, športnih sedežev in nizkih tonov iz izpušne cevi se med vožnjo lahko poistovetimo z dirkači v "cenejših" izvedbah tekmovalnih cliov. Hodi šeststopenjskega menjalnika so kratki, motor se rad vrti prek sedem tisoč vrtljajev na minuto.

Vse je surovo, neposredno in prvinsko. Pri kombinaciji voznih lastnosti in zvoka bi temu cliu težko našli pravega tekmeca.

Zaradi kratke medosne razdalje je clio v ovinkih zelo okreten in stabilen, pri zaviranjih pa je zadek zato tudi nemiren. A če je kakšen ovinek vselej lepo odpeljati s trdo nastavljenim avtomobilom, saj takrat v našem hrbtu čutimo prav vsako grbino asfalta, je dolgoročno vožnja takega clia lahko tudi utrujajoča. To pač ni avtomobil za vsakdanjo pot v službo. Prijal bi mladeničem in dinamičnim "fotrom" za krajše izlete ob koncih tedna. Manj za vožnjo pri avtocesti, kjer je lahko zvok pri višjih hitrostih tudi že moteč.

Toda clio RS je vendarle športnik, ki podobno kot megane RS v primerjavi s tekmeci ne nudi veliko kompromisov. Je trd, športno naravnan in vožnjo je zelo težko prilagoditi, da bi bila tudi mirna ter udobna.

Vaš sosed skoraj zagotovo ne bo imel enakega!

Največji poudarek Akrapovičevega clia RS je na zvoku, a še bolj na ekskluzivnosti. Clia RS si načeloma lahko kupi vsak, takega z izpušnim sistemom, velikim rdečim škorpijonom na strehi in zaporedno številko na pragovih vrat (naše testno vozilo je imelo številko 1) iz Ivančne gorice pač ne. Naredili so jih 50, od tega za slovenski trg 20.

Zato boste imeli zares smolo, če bo imel vaš zavistni sosed povsem enakega clia.

Ekskluzivnost ima svojo ceno

Ekskluzivnost ima v avtomobilskem svetu seveda tudi svojo ceno. Akrapovičev izpušni sistem v maloprodaji sicer stane okrog tisoč evrov, celoten paket avtomobila pa podobnega clia RS podraži za dobra dva tisočaka. S končno ceno 25.350 evrov je clio dejansko že blizu klasičnim "hothachem" srednjega razreda, kot so renault megane RS, seat leon cupra R, ford focus ST, ...

A kot že rečeno, pri skrajno nišnih in ekskluzivnih avtomobilih cena ni poglavitni dejavnik. Čeprav se ta clio generacijsko poslavlja, ima Akrapovičeva različica jasne (in glasne) adute.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin