Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Torek,
31. 1. 2012,
12.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 31. 1. 2012, 12.18

8 let

V spremstvu štirinožnega prijatelja po nov avtomobil (video in foto)

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Sloveniji ima že vsako tretje gospodinjstvo psa. Na nakup novega družinskega avtomobila nedvomno vplivajo zahteve vseh družinskih članov, tudi štirinožnih. Opel je pse zato povabil v salone.

Zanimiva in vsekakor prijazna ter poslovno pametna odločitev

Opel je postal prva avtomobilska znamka v Sloveniji, ki je v svoje prodajne salone povabil vse lastnike psov skupaj z njihovimi štirinožnimi prijatelji. Za njihovo dobro počutje pa je postavil celo posebne kotičke z vso pripadajočo opremo in tudi priboljški. Po razpoložljivih kinoloških podatkih je v Sloveniji namreč že več kot 225 tisoč psov, kar pomeni, da ima svojega kosmatega prijatelja že skorajda vsako tretje slovensko gospodinjstvo. S tega vidika se Slovenija uvršča v vrh med državami v Evropske unije. Poleg tega pa je naša dežela razmeroma prijazna do psov, saj je te mogoče pripeljati že v številne gostinske lokale, kampe, hotele in druge javne ustanove.

V podjetju Opel Slovenija so se zato skupaj s svojo mrežo pooblaščenih trgovcev odločili, da bodo vsem lastnikom psov omogočili izbiro novega avtomobila tudi v spremstvu kosmatega družinskega člana na štirih nogah.

Hišni ljubljenčki zahtevajo svoj prostor in prilagajanje tudi v avtomobilu

Pes seveda, ne glede na velikost, mora imeti svoj prostor tudi v avtomobilu, sploh ker z vidika varnosti pri njegovem prevozu ne sme biti improvizacijskih rešitev, ki bi ogrožale njegovo in varnost preostalih potnikov v avtomobilu. Če je pes pač v družini, je tudi njegovim potrebam potrebno prilagoditi izbor avtomobila, sploh če je pasma velika.

S tega vidika je še kako smotrna odločitev, da pri izbiri novega avtomobila imate svojega psa s seboj tudi v salonu. Tako bo lažje oceniti dostopnost prtljažnika, preveriti uporabnost in praktičnost dodatne opreme ter seveda preizkusiti, ali je prostora v avtomobilu dejansko dovolj za vso družino in psa ter mnogokrat še opremo (boks za prevoz in športna oprema preostalih članov).

"Priznati moram, da so me, kljub temu, da imam tudi sam psa, podatki o številu štirinožnih prijateljev kar presenetili. In glede na to, da je čas preživljanja prostega časa z družinskimi člani vedno bolj omejen, se nam je zdelo primerno, da tudi oplovci omogočimo obiskovalcem naših prodajnih salonov, da posvetovanja o nakupu opravijo v družbi svojih najbližjih, kamor seveda spada tudi pes," je ozadje projekta Psom prijazni Oplovi saloni predstavil Borut Gazvoda, direktor podjetja Opel Slovenija.

Na počitniško pot s psom v avtomobilu se je treba premišljeno pripraviti

Veliko družin pa se s svojim hišnim ljubljencem, kosmatim družinskim članom odpravi tudi na počitnice. Pri Oplu so zato v svoj prvi psom prijazni slovenski avtomobilski salon povabili tudi dva kinološka strokovnjaka Andreja Zagožna in Leo Leskovšek, inštruktorico, ki se ukvarja tudi z vedenjskimi problemi psov. Lea je svoje zaznanje izpopolnjevala pri svetovno znanem šepetalcu psom Cesaru Millanu.

Oba pri prevozu psov na prvo mesto postavljata varnost. Ključna je pravilna namestitev in uporaba ustrezne opreme, ki preprečuje, da bi pes ob nesreči ali ostrem zaviranju nekontrolirano poletel po potniški kabini. Ne pozabite, da pes, četudi je majhen, nikakor ne spada na polico nad prtljažnikom, pa na prvi sedež … Nalet psa v vaše zatilje je lahko usoden za oba.

Andrej Zagožen tudi opozarja, da se je pred potjo treba tudi pozanimati, katere dokumente potrebujete v določeni državi in seveda preveriti tudi predpise glede uporabe nagobčnika in preostalih varoval. Pri tem ne gre pozabiti, da je za nepravilen prevoz živali predvidena tudi globa.

Ne spreglejte