SiolNET. Avtomoto Reportaže
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci imamo letenje zapisano v genih

4

termometer

Ultralahko letalo nam ponuja vstopnico v svet pilotov in brezskrbnega uživanja od obale do Triglava. Romantiko razbija toga zakonodaja, strokovnjaki opozarjajo na nevarnost ilegalnih letov.

Slovenci smo v genih in srcu zapisani letenju. Več kot sto let je od prvega poleta Edvarda Rusjana, ponašamo se lahko z Matevžem Lenarčičem, enim najboljših pilotov na svetu, in Ivom Boscarolom, ki z ajdovskim Pipistrelom v svet vsako leto pošlje več kot sto ultralahkih letal. Tudi naša država je za polete z njimi zelo privlačna, saj lahko v enem trenutku pod seboj opazujete morje, čez dobre pol ure pa ob nizkem preletu Triglava že pomahate navdušenim planincem pod seboj.

Ultralahka letala za popoldansko uživanje pod oblaki

Ko je 2,2-litrski motor letala zabrnel, je potisk propelerja letalo že pognal po travnati vzletni stezi. Le streljaj od prometne ceste in nakupovalnega središča je v sto metrih dobilo dovolj hitrosti za vzlet ter začelo hitro pridobivati višinske metre.

Prav ta preprostost je ena glavnih prednosti dvosedih ultralahkih letal. V prvi vrsti so namenjena zasebnim pilotom, ki poletijo v zrak za svoj užitek. Potrebujejo le klasično 95-oktansko gorivo z najbližje bencinske črpalke in potisk 275 kilogramov težkega letala na začetek vzletne steze. Ko pristojni kontroli zračnega prometa oddajo še načrt leta, se zabava lahko začne.

"Vsaj enkrat na teden si vzamem čas in poletim med oblake. To je zame psihična sprostitev od delovnih obveznosti in obenem vrhunska adrenalinska injekcija," je med vzpenjanjem razlagal Matija Koritnik, ki je pilot ultralahkih letal že šest let.

Pridružili smo se mu na poletu od Kamnika do Triglava, se ustavili na kavi v Lescah in med velikimi potniškimi letali opravili tudi krajši postanek na Brniku. Za ultralahka letala pravih omejitev dejansko ni.

Palica za nagib, pedala za krmilo in skrito padalo za primer najhujšega

Piloti ultralahka letala upravljajo s tako imenovanim vizualnim letenjem. Obvladovanje letala je zato pristno in osnovno, saj se pilot ne zanaša na pomoč zapletenih sistemov in avtomatike.

Koordinacija roke, v kateri drži palico za nagib letala, in nog, s katerimi prek pedal premika krmilo na repu letala, je ključna spretnost za mirno letenje.

Na sredinski konzoli so le osnovni podatki o delovanju letala (temperatura motorja, pritisk goriva, višinometer, merilnik vertikalne in horizontalne hitrosti …), tu so še nepogrešljivi radijski oddajnik, nad glavo v višini krila pa prikazovalnik količine goriva v krilih in spravljeno raketno padalo, ki v primeru nesreče reši tako letalo kot potnika.

Psihična sprostitev in adrenalinska injekcija za sto evrov na uro

Izpit za pilota ultralahkega letala v Sloveniji stane od štiri do pet tisoč evrov, obveznih je vsaj 30 ur letenja in predhodno opravljeni teoretični del izpita. Nato ima pilot dve možnosti: ali kupi lastno letalo, novo stane od 80 do 100 tisoč evrov, ali pa najame klubska letala. Cena takega najema je od 60 do 100 evrov na uro.

"S svojim letalom imam na leto okrog deset tisoč evrov stroškov. Najem je zato bolj racionalna možnost, čeprav se potem ne moreš kar odločiti, pohiteti do letališča in čez pol ure že uživati v letenju," razlaga Koritnik.

Letalo porabi od deset do dvajset litrov bencina na uro. Cene posameznih pristankov na letališčih se razlikujejo: v Lescah je brezplačno, na Brniku in v Portorožu je treba odšteti 15 evrov, vsaj dvakrat dražje so pristojbine na Lošinju ali Krku.

Letalska zveza nima podatka o številu licenciranih pilotov

Slovenci so torej navdušeni nad letenjem in imajo tudi relativno dostopno možnost tako za šolanje kot pilotiranje, a navdušenje pogosto kroji toga in pomanjkljivo urejena zakonodaja.

Že podatek, da letalska zveza Slovenije sploh nima podatka o številu licenciranih pilotov za ultralahka letala, ki ga poskuša neuspešno dobiti od agencije za letalski promet, razkriva skrb vzbujajoče stanje. Enako velja tudi za register vseh slovenskih tovrstnih letal.

"Področje športnega letenja z ultralahkimi letalnimi napravami je v zadnjih letih izjemno nazadovalo, kakor tudi urejanje statusa in zakonodaje," nam je povedal Domen Grauf, ki pri letalski zvezi vodi komisijo za ultralahka letala.

Iz agencije za letalstvo so nam sporočili, da ima v Sloveniji veljavno licenco za ultralahka letala 555 pilotov. V Sloveniji ima trenutno obratovalno dovoljenje za ta tip letal 27 letališč in vzletišč.

Grauf: Birokratski aparat bo silil pilote v ilegalo, ki se dogaja že danes

Med pristojnim ministrstvom, novoustanovljeno agencijo za letalski promet in letalsko zvezo, ki hoče po vzoru evropskih držav nase prenesti vodenje evidenc, izvajanje strokovnih pregledov in izdajo dovoljenj za letenje z ultralahkimi napravami, se zadnja leta odvija "boj" za izboljšanje stanja.

"Žal se je razbohotil le birokratski aparat. Postopki so postali tako zapleteni, dolgotrajni in dragi, da si jih večina ne bo mogla več privoščiti. Rezultat bo beg v ilegalo, letenje brez veljavnih licenc in s slabo vzdrževanimi neregistriranimi letali. To ni znanstvena fantastika, to se dogaja že danes," opozarja Grauf.

Lepote letenja ne razkrivajo teoretične knjige, ampak preskus na lastni koži

Toda birokraciji navkljub piloti tam zgoraj pozabijo na uradnike in predpise. Ultralahko letalo jim še vedno ponuja tako sprostitev kot tudi možnost potovanj na okoliška letališča.

"Osebno sem na šolanju imel največ težav z izrazoslovjem. Rešili so me računalniški simulatorji, kjer sem treniral z drugimi piloti in kontrolorji letenja. Teorijo se nas je takrat v polni učilnici začelo učiti trideset nadebudnih pilotov, od tega smo praktični izpit naredili le trije," nam je razlagal Koritnik, ki se je s svojim letalom do zdaj najdlje odpravil do Siene, večkrat je bil tudi na Lošinju in Krku na Hrvaškem.

Lepote letenja ne razkrivajo teoretične knjige, temveč preskus letalske fizike na lastni koži. Naj bo to uživanje v soncu, medtem ko se Ljubljana kopa v gosti megli, razgled na gore ali pa med zavijanjem doživetje težnostne sile 3G, ki jo ultralahka letala še zmorejo.

Kljub grozeči birokraciji letalci ne pravijo zastonj: "Tisti, ki se bo z letenjem zastrupil, bo ostal pilot za vedno!"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin