SiolNET. Avtomoto Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Proizvodnja novega twinga in smarta: Revoz bo letos zaposlil 270 ljudi

4

termometer

Revoz je lani sicer izdelal manj avtomobilov kot prejšnja leta, a se uspešno spopadel z avtomobilsko krizo in se pripravil na proizvodnjo nove generacije renault twinga in smarta.

V Novem mestu so lani izdelali 93.733 vozil

Revoz se za zdaj uspešno bori s kriznimi leti v evropski avtomobilski industriji. V Novem mestu so morali končati proizvodnjo modela wind, proizvodnja clia II je bila zaradi spremembe evropske zakonodaje namenjena le še severnoafriškemu trgu. Svoje je dodal še splošen padec prodaje novih avtomobilov, tako da je Revoz lansko leto končal s 93.733 izdelanimi vozili, obratovanjem v eni izmeni in pol ter z 2.036 zaposlenimi.

Revoz je skoraj stoodstotno usmerjen v izvoz, saj v Sloveniji ostane manj kot odstotek izdelanih avtomobilov.

Revoz: letos načrtujemo 200 zaposlitev za določen in 70 za nedoločen čas

Glavni izzivi pa za Revoz šele sledijo, saj bodo začeli že letos izdelovati povsem novega renault twinga. Tega je Renault razvil skupaj z Daimlerjem. Revoz je zaradi tega projekta samo lani izpeljal naložbe, vredne 150 milijonov evrov. Postavili so nov obrat za sestavo karoserij, uredili so tudi zunanjost novomeške tovarne.

"Začetek proizvodnje novih modelov znamk Renault in Smart je predviden v drugi polovici leta. Do takrat je treba zagotoviti ustrezno število zaposlenih in vse potrebne kompetence. Tako Revoz že februarja začenja postopno zaposlovanje, in to predvsem za neposredno delo v proizvodnji. Do konca leta je v načrtu 70 zaposlitev za nedoločen čas in okoli 200 zaposlitev za določen čas," so sporočili iz Revoza.

Kot smo že poročali, bo imel novi twingo motor zadaj, prav tako se bo moč prenašala le na zadnji kolesi. Prve fotografije bodo pri Renaultu razkrili že ta mesec, uradna predstavitev mestnega avtomobila sledi 4. marca na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin