SiolNET. Avtomoto Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Je boljša naložba kupiti starega ferrarija kot delnico družbe iz Maranella?

2

termometer

Kdor hoče s Ferrarijem zaslužiti prek naložbe, je najbrž bolje, da kupi enega izmed starejših modelov kot pa delnice družbe iz Maranella.

Starodobni ferrariji v desetih letih posedmerili svojo vrednost

Kot so poudarili pri Bloombergu, ima Ferrari pred bližajočo se javno prodajo deset odstotkov delnic na borzi pomembnega tekmeca znotraj lastnih vrst. To so prav njihovi starejši modeli, ki se zdijo kot donosnejša in predvsem bolj stabilna dolgoročna naložba. Na vrhu so seveda ferrariji 250 GTO, ki so se v 80. letih prodajali po nekaj sto tisoč ameriških dolarjev, danes pa jih kupci prodajo za več deset milijonov dolarjev. Kljub upoštevanju inflacije je donosnost prodaje takega avtomobila izredno visoka.

Po ocenah analitikov so ferrariji iz 50., 60. in 70. let od leta 2006 posedmerili svojo vrednost. Samo ferrari testarossa je v enem letu podvojil svojo vrednost. Takšni donosi naj sicer ne bi trajali v nedogled, saj si danes ekskluzivne starodobne avtomobile lahko privošči več ljudi kot še pred nekaj leti.

Koncern Fiat-Chrysler na čelu s Sergiom Marchionnejem, ki je zdaj tudi predsednik Ferrarija, želi od prodaje desetodstotnega lastništva družbe dobiti okrog pet milijard ameriških dolarjev.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin