Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Nedelja,
7. 8. 2016,
5.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Nedelja, 7. 8. 2016, 5.30

6 let, 6 mesecev

Američan bi svoj otok zamenjal za porsche 918 spyder

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Američan Emilio Cirelli ima blizu Floride v lasti tri otoke. Kot avtomobilski navdušenec se je pripravljen enemu od njih odreči, v zameno pa si želi porsche 918 spyder.

Porsche 918 sypder velja za najboljši avtomobil te nemške znamke. Izdelali so jih 918, vsi so seveda že prodani.  | Foto: Porsche 918 sypder velja za najboljši avtomobil te nemške znamke. Izdelali so jih 918, vsi so seveda že prodani.

Avtomobilskemu navdušencu, ki bi rad imel najbolj zmogljive in ekskluzivne športne avtomobile, tudi poln kovček denarja ne zagotavlja nakupa. Pred dnevi smo pisali o Američanu, ki bo tožil Ferrari, ker ga niso uvrstili med izbrane srečneže za nakup ferrarija la ferrari s premično streho. Podobno težavo ima tudi Američan Emilio Cirelli, ki bi na vsak način rad prišel do porscheja 918 spyder. Vsi so namreč že razprodani.

Američan je že ponujal svoj otok

Cirelli lastnikom ponuja enega izmed svojih treh otokov blizu obale Floride. V preteklosti je enega že neuspešno ponujal v zameno za ferrarija enza. Ker na otoku ni ogroženih rastlinskih ali živalskih vrst, investitorjem ponuja priložnost za poslovni razcvet za zdaj nenaseljenega otoka, poročajo ameriški mediji.

To je del otoka blizu obale Floride, ki ga za porscheja ponuja ameriški avtomobilski navdušenec. | Foto: Island For Sale By Owner To je del otoka blizu obale Floride, ki ga za porscheja ponuja ameriški avtomobilski navdušenec. Foto: Island For Sale By Owner

Avto bi za otok lahko zamenjal tudi Slovenec

Porsche je sicer izdelal 918 modelov 918 spyder, za katerega so sestavne dele pogona razvili tudi v slovenski Hidrii. Eden od kupcev avtomobila je prav tako Slovenec. Avtomobil je stal okrog 750 tisoč evrov.

Cirelli si najboljši avtomobil znamenite nemške znamke želi zaradi dobrih voznih lastnosti, zmogljivosti in vsakodnevne uporabnosti. Kot je dejal za ameriške medije za bi otok zamenjal tudi za ferrarija la ferrari ali mclarna P1 – oba skupaj s porschejem tvorita trojico najbolj zmogljivih hibridnih superšportnikov – toda porsche je na vrhu njegovih želja. Na spletu je objavil tudi več oglasov, v katerih otok menja za enega omenjenih avtomobilov, zadovoljil pa bi se tudi s plačilom milijon dolarjev.

Američan je sicer svoje premoženje ustvaril v nepremičninskih poslih. Imel je tudi svoje restavracije in je zbiratelj avtomobilov, v preteklosti je imel v lasti že okrog 40 maseratijev in alf romeo.

 

Ne spreglejte