Siol Aktualno Nedelja, 13.8.2017

Trump razmišlja o ukrepih proti Kitajski zaradi kršitev avtorskih pravic

Ameriški predsednik Donald Trump bo v ponedeljek podpisal memorandum, v skladu s katerim bo njegov svetovalec za trgovino Robert Lighthizer ugotavljal, ali je treba uvesti preiskavo kitajskega ravnanja na področju intelektualne lastnine. Ta postopek bi lahko po navedbah ameriških vladnih uradnikov privedel tudi do sankcij proti Kitajski. Trump bo Lighthizerju naročil oceno potrebe po preiskavi kitajskih zakonov, politik ali praks, ki bi bile lahko diskriminatorne ali škodljive do ameriških inovatorjev in tehnoloških podjetij, so povedali neimenovani uradniki Trumpove administracije. Ameriški uradniki so ob tem zatrdili, da "je trenutno glavni cilj kitajske trgovinske politike pridobivanje intelektualne lastnine ZDA in drugih držav". "Večina Američanov ve, da Kitajska krade našo intelektualno lastnino, ne vedo pa, da Kitajska ameriška podjetja, ki delujejo tam, tudi sili, da predajo to intelektualno lastnino," so še poudaril viri. STA
Aktualno danes

Komentarji

3
  • slomevzha1 / 13.08.2017. ob 12:37

    Če bo Donny nadaljeval politiko svojih predhodnikov, bo imel proti sebi močne sovražnike, kot so Kitajska, Rusija, Iran, ..., in nebogljene prijatelje, kot so Črna Gora, Kosovo, Makedonija, Slovenija, ..., kar mu garantira, da bo ameriški imperij končal tako, kot sta rimski in britanski.

  • siolovec / 13.08.2017. ob 13:28

    Po mojem je bolje, da Trump ne skriva svojega cilja in naj kar napove ukrepe proti celemu svetu! Amerika first, vse drugo pa "forget it"!

  • brencl47 / 13.08.2017. ob 11:44

    Ta si pač išče sovražnike povsod - po celem svetu!

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.