Siol Aktualno Sreda, 11.1.2017

Novi list: Ljubljana grozi s sabotažo hrvaškega turizma

Slovenski zunanji minister Karl Erjavec je neposredno zagrozil hrvaški turistični sezoni, če bo Hrvaška dokončno zavrnila uveljavitev odločitve arbitražnega sodišča, Novi list danes ocenjuje na svoji spletni strani. Časnik se sklicuje na ponedeljkove izjave ministra Erjavca v oddaji slovenske televizije Studio City, v kateri je med drugim dejal, da bodo imeli težave turisti, ki bodo na hrvaško obalo potovali iz Nemčije in Avstrije čez Slovenijo, če Zagreb ne bo sprejel odločitve arbitražnega sodišča. "Povsem jasno je, da takšne napovedi in grožnje z ogrožanjem turistične sezone pomenijo šibkost. Gre za potezo iz obupa, a to se tako ne dela, ker bodo poteze na koncu kontraproduktivne tudi za Slovenijo," časnik navaja neimenovanega visokega hrvaškega diplomata. Reški časnik opozarja, da je znova mogoče pričakovati incidente ob meji. STA
Aktualno danes

Komentarji

4
  • mrdezan / 11.01.2017. ob 21:50

    Karldobil jajca. Zapret meje na slo-cro in bo mir.

  • Swiss_Expat / 12.01.2017. ob 00:00

    Poletje je se dalec. G. Erjavec in slovenski mediji, upam, da dp takrat ohladite glave. Se sreca, da slovenscino razume samo pescica ljudi. Upam, da vas ne slisijo vasi nadzorniki v Bruslju.

  • 6fbebi52 / 11.01.2017. ob 22:33

    Takšne grožnje,če so resnične,so slabo tako in tako slabo premišljene oziroma nespametne,seveda tudi daleč od primerne diplomacije!!

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.