Siol Aktualno Nedelja, 13.8.2017

Iranski poslanci namenili več za orožje: "Smrt Ameriki"

Iranski parlament je danes v odgovor na ameriške sankcije sprejel poseben zakon, v skladu s katerim bodo razvoju raketnega programa in okrepitvi aktivnosti elitne Revolucionarne garde v regiji namenili 440 milijonov evrov. Zakon daje iranski vladi pooblastilo, da polovico sredstev nameni "razvoju raketnega programa", polovico pa krilu elitnih iranskih sil za operacije v tujini. "Američani morajo vedeti, da je to naše prvo dejanje," je po razglasitvi rezultatov dejal predsednik parlamenta Ali Laridžani. Ukrepi so sicer uperjeni proti "terorističnim in avanturističnim dejanjem ZDA v regiji". Po razglasitvi rezultatov glasovanja o zakonu, ki ga je podprlo 240 od 244 prisotnih poslancev, so začeli ti vzklikati "smrt Ameriki." Ameriški kongres je nove sankcije proti Teheranu, uperjene proti njegovemu raketnemu programu, sprejel julija. Iran je sicer leta 2015 s svetovnimi velesilami sklenil jedrski sporazum, s katerim se je zavezal k omejitvi jedrskega programa v zameno za omilitev mednarodnih sankcij. STA
Aktualno danes

Komentarji

2
  • siolovec / 13.08.2017. ob 13:22

    ZDA imajo Iran, Irak in Sirijo že dolgo na seznamu želja zaradi bogatega naftnega polja! Irak so že izropali, Sirija jim je zaenkrat ušla z milijonskimi žrtvami...Iran je pa sedaj v fokusu! Vsak dan bo več pritiskov, še več pa takih, za katere javnost ne bo vedela!

  • marko44 / 13.08.2017. ob 13:47

    @siolovec Bi poslanci normalne države želeli smrt prebivalcem neke druge države? Pozanimaj se malo, preden trosiš neumnosti.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.