Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 11. 2022,
9.45

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Shoppster

Natisni članek

čarobni december Miklavž nagradna igra Shoppster advertorial

Ponedeljek, 28. 11. 2022, 9.45

2 meseca, 1 teden

Podarjamo Miklavževo presenečenje, ki bo navdušilo vaše najmlajše

Vsebino omogoča Shoppster
Miklavž v Ljubljani | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Pred vrati je prihod prvega izmed treh dobrih mož, Miklavža, ki otroke tradicionalno obdari 6. decembra. Naše najmlajše zna presenetiti tudi s kakšnim drugim uporabnim in poučnim darilom.

Prav takšno darilo lahko s sodelovanjem v naši nagradni igri osvojite tudi vi! 

Nagradna igra je zaključena.

Miklavž | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Sv. Nikolaj oz. Miklavž je resnična zgodovinska osebnost, živel pa je v 3. in 4. stoletju na območju današnje Turčije. Ko sta mu starša ob smrti zapustila lepo premoženje, ga je razdelil med reveže, sam pa postal redovnik in kasneje škof.

Pa ste vedeli, da v Sloveniji še danes živi približno sto Miklavžev? Prav ste slišali – na spletni strani Statističnega urada Republike Slovenije lahko preberemo, da je bilo v začetku letošnjega leta v Sloveniji 65 prebivalcev z imenom Miklavž, 37 oseb pa je imelo takšen priimek.

Pet bolj ali manj znanih zanimivosti o Miklavžu

  • Ime Nikolaj (Nikolaos) v grščini pomeni "zmaga ljudstva".
  • Miklavž je oblečen v belo škofovsko oblačilo z zlatim okrasjem, znan je po svoji dolgi beli bradi, v rokah pa ima ukrivljeno zlato palico.
  • Sv. Nikolaju oz. Miklavžu je v Sloveniji posvečenih več kot sto cerkva, med katerimi je tudi ljubljanska stolnica.
  • Pojav, ko pozno jeseni večerno nebo zažari v rožnatih odtenkih, po ljudskem izročilu opišemo z izrazom, da "Miklavž piškote peče".
  • Obhod Miklavža s spremstvom – angeli in parklji – imenujemo miklavževanje, poteka pa na predvečer njegovega godu, 5. decembra.

darila božič prazniki | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Že veste, kaj bodo dobri možje pri vas letos vrgli skozi dimnik?

Čas obdarovanj je pred vrati, včasih pa iskanje daril, ki bodo otrokom všeč, hkrati pa bodo zanje tudi uporabna in zanimiva, predstavlja pravi izziv. Polno vrečo uporabnih idej za praznično obdarovanje otrok vseh starosti dobite denimo v priljubljeni spletni trgovini Shoppster, ki je pripravila bogat nabor najrazličnejših daril po ugodnih cenah.

Naj bo vaš otrok še dojenček, malček, v zgodnjem ali poznem otroštvu ali pa že v najstniških letih – za vsakogar boste našli nekaj. Vse od igrač, slikanic in knjig do športnih pripomočkov, namiznih iger, ustvarjalnih setov in še marsičesa. Poleg tega pa vam zavoljo nakupa prazničnih daril ne bo treba narediti dolgotrajnega obhoda po obljudenih trgovinah, temveč jih boste kar v udobju svoje dnevne sobe preprosto našli s pomočjo Shoppsterjevih preglednih kategorij izdelkov in jih naročili neposredno pred svoj prag.

Shoppster | Foto:

Sodelujte v nagradni igri in podarite otroku darilo, ki vzbudi raziskovalno žilico

Z malo sreče lahko v nagradni igri, ki smo jo pripravili za bralce Siol.net, osvojite uporabno in poučno darilo za svojega otroka – daljnogled National Geographic. Zanj se lahko potegujete tako, da v spodnji obrazec vnesete podatke in nato le še čakate na sporočilo, da ste ravno vi srečni nagrajenec oziroma nagrajenka. Ne oklevajte in pohitite, saj nagradna igra traja le do 4. decembra!

Pri tem daljnogledu gre za otroški model izdelka, ki zagotavlja prvo pravo izkušnjo z daljnogledom. Predstavlja odličen pripomoček, s katerim se otrok skozi raziskovanje in igro lahko nauči veliko novega o naravi, okolju in svetu, ki je sicer skrit našim očem.

Ne spreglejte