Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 7. 2019,
22.06

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Sven Šoštarič Karič Gaber Dobrovoljc Asmir Suljić Senijad Ibričić NK Domžale Nk Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Ante Vukušić Vitja Valenčič

Nedelja, 21. 7. 2019, 22.06

4 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Domžale

Olimpija po zmagi na derbiju proti Domžalam na vrh #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
NK Olimpija, NK Domžale, prva liga | Olimpija je slavila na derbiju. | Foto Grega Valančič/Sportida

Olimpija je slavila na derbiju.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 4:2 (2:2).

NK Olimpija Ljubljana
Sportal Olimpija po zmagi na derbiju Mariboru ušla na +5 #video

Olimpija : Domžale, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 28

Ljubljančani so v derbiju kroga premagali Domžale v razburljivi in dinamični tekmi, potem ko so nadoknadili zaostanek dveh zadetkov. Tako so prišli še do druge zmage in so skupaj z Aluminijem edini s stoodstotnim izkupičkom. Domžalčani, ki so pogrešali poškodovane Dejana Lazarevića, Mattiasa Kaita in Marca Da Silvo, pa ostajajo pri točki in dnu lestvice.

Tekmo so bolje začeli Domžalčani, ki so zagrozili že v 2. minuti, ko je Luka Menalo izgubil žogo, do strela pa je prišel Senijad Ibričić, a je ob bloku enega domačih igralcev žogo končala malo mimo vrat.

Sledili sta priložnosti Stefana Savića, ki je v šesti minuti žogo poslal čez gol iz bližine, in Menala, ki je v osmi z roba kazenskega prostora žogo poslal malo mimo gola. V naslednjih trenutkih so bili Domžalčani boljši in dvakrat zadeli.

Domžalčani so hitro povedli z 2:0. | Foto: Grega Valančič/Sportida Domžalčani so hitro povedli z 2:0. Foto: Grega Valančič/Sportida

Najprej je v 19. minuti Ibričić, ki je na vrhu kazenskega prostora prišel do strela in zadel za 1:0 ter svoj drugi gol sezone. Na 2:0 pa je povišal debitant v domžalski začetni postavi Sven Šoštarič Karić, ko je po podaji z desne strani zadel z roba kazenskega prostora.

Preobrat Olimpije

Sledil je odgovor Olimpije. Najprej je v 28. Haris Kadrić meril le malo mimo gola, v isti minuti pa je Savić tudi dosegel gol, a so ga sodniki zaradi prepovedanega položaja (ki ga sodeč po posnetku ni bilo) razveljavili. Zato pa so Ljubljančani znižali v 31. minuti, podajo Menala z desne strani je v lastno mrežo preusmeril Gaber Dobrovoljc.

V 35. minuti je Shamar Nichloson na drugi strani zgrešil iz bližine, v 36. pa je Menalo prišel do strela iz bližine, izkazal pa se je Grega Sorčan. V 42. minuti pa so domači izenačili. Tilen Klemenčič je z glavo žogo preslabo vrnil proti Sorčanu, to je prestregel Asmir Suljić in zadel v prazno mrežo. Zanj je bil to drugi zadetek v sezoni.

Tekmo so zaznamovale številne napake na eni in na drugi strani. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tekmo so zaznamovale številne napake na eni in na drugi strani. Foto: Grega Valančič/Sportida

V 55. minuti je novo priložnost za Olimpijo zapravil Kadrić, V 61. minuti pa je Nejc Vidmar ustavil strel Adama Gnezde Čerina. V 71. minuti pa novo veselje Ljubljančanov, ko je Vitja Valenčič prišel do odbite žoge po svojem strelu in jo z volejem z 18 metrov poslal mimo Sorčana v mrežo.

V 85. minuti pa so gostitelji odločili tekmo, ko je za 4:2 z glavo zadel Ante Vukušić po podaji Suljića z leve strani.

Ljubljančani bodo v 3. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Mariboru, Domžalčani pa bodo predvidoma šele septembra gostili Muro.

Olimpija : Domžale 4:2 (2:2)

Stadion Stožice, sodniki: Skomina, Gabrovec in Mikača.

Strelci: 0:1 Ibričić (19.), 0:2 Šoštarič Karič (23.), 1:2 Dobrovoljc (31./avtogol), 2:2 Suljić (42.), 3:2 Valenčič (71.), 4:2 Vukušić (85.).

Olimpija: Vidmar, Boakye, Samardžić, Maksimenko, Bagnack, Putinčanin, Valenčič (od 73. Tomić), Savić (od 89. Kregar), Menalo, Suljić, Kadrić (od 63. Vukušić).

Domžale: Sorčan, Dobrovoljc, Klemenčič, Ilić, Šoštarič Karič (od 65. Sikošek), Rom, Mujan (od 68. Repas), Ibričić, Gnezda Čerin, Podlogar (od 74. Kolobarić), Nicholson.

Rumeni kartoni: Suljić; Ilić, Rom.

Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Stožicah. Olimpija je po dveh krogih pri šestih točkah, Domžale ostajajo pri eni.

GOOOL! Olimpija je na pragu zmage. Po podaji Asmirja Suljića je v 85. minuti z glavo zadel še Ante Vukušić

Video: gol Vukušića:

GOOOL! Olimpija je v 71. minuti povedla. Dvakrat je poskusil Vitja Valenčič. Prvič je njegov strel odbil Shamar Nicholson, nato pa je Valenčič odbito žogo s strelom z voleja spravil za hrbet domžalskega vratarja Grege Sorčana.

Video: gol Valenčiča:


57. minuta: znova v priložnosti nogometaši Olimpije. Na robu kazenskega prostora je ob stiku z Matejem Podlogarjem padel Luka Menalo, a Damir Skomina ni zapiskal prekrška.

Video: priložnost Olimpije:

55. minuta: v protinapadu so se znova znašli nogometaši Olimpije. Eric Boakye je v kazenskem prostoru našel Harisa Kadrića, ki pa je streljal čez gol.

Video: priložnost Kadrića:

Začetek drugega polčasa.

Konec izjemno razburljivega prvega polčasa v Stožicah.

GOOOL! Olimpija je izenačila na 2:2. Velikansko napako v obrambi Domžal je storil Tilen Klemenčič, žogo mu je ukradel Asmir Suljić, ki je nato preigral še vratarja Sorčana in žogo poslal v prazno mrežo.

Video: gol Suljića:


36. minuta: nova priložnost za Olimpijo. Asmir Suljić je v kazenskem prostoru našel Luka Menala, ki je močno streljal, a se je z izjemno obrambo izkazal Grega Sorčan, pred vrati pa je razčistil Tilen Klemenčič.

Video: poskus Menala:

GOOOL! Olimpija je znižala zaostanek. Pred vrata Domžal je predložek poslal Luka Menalo, kjer je nespretno posredoval Gaber Dobrovoljc in dosegel avtogol.

Video: avtogol Dobrovoljca:

28. minuta: zdaj so bili v priložnosti nogometaši Olimpije. Stefan Savić je po podaji Valenčiča našel pot do gola, a je stranski sodnik David Gabrovec označil prepovedan položaj. Vsekakor je bila odločitev zelo na meji.

Video: prepovedani položaj Savića:

Je bil Stefan Savić ob podaji Valenčiča v prepovedanem položaju?

  • Da
    17,68 %
    35 glasov
  • Ne
    75,76 %
    150 glasov
  • Ne vem/me ne zanima
    6,57 %
    13 glasov
Oddanih 198 glasov

GOOOL! Domžale so eskpresno podvojile vodstvo. Z roba kazenskega prostora je proti vratom Olimpije močno sprožil Sven Šoštarič Karič, znova pa se je žoga odbila od enega izmed obrambnih igralcev ljubljanske ekipe in končala v golu.

video: gol Šoštarič Kariča:

GOOOL! Domžale vodijo z 1:0. V 19. minuti je Tonči Mujan žogo na vrhu kazenskega prostora namestil Senijadu Ibričiću, ki je po preigravanju močno sprožil z levico. Žoga je na poti do gola zadela enega od domačih branilcev, presenetila vratarja Vidmarja in končala v spodnjem desnem kotu domačih vrat.

Video: gol Ibričića:

13. minuta: vroče v kazenskem prostoru Domžal. Podaja Asmirja Suljića je branilca Domžal Branka Ilića zadela v roko, a je sodnik Damir Skomina takoj pokazal, da ne bo najstrožje kazni za Olimpijo, saj je imel Ilić roko ob telesu.

Video: posredovanje Ilića:

7. minuta: priložnost za Olimpijo. Do strela je po odbiti žogi prišel Luka Menalo, a je žoga zletela mimo desne vratnice gola vratarja Domžal Grege Sorčana.

Video: strel Menala:

Začetek tekme v Stožicah. Pred tekmo je prišla informacija, da bo tekma tretjega kroga prve lige med Domžalami in Muro prestavljena na september. Domžalčane namreč v prihodnjih dveh tednih čakata tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa proti švedski ekipi Malmö, zato bodo imeli prihodnji vikend prost za pripravo na povratno srečanje.

Koga sta trenerja uvrstila v začetni enajsterici?

Drugi krog se bo končal z nedeljskim derbijem med Olimpijo in Domžalami. Olimpija je v prvem krogu dosegla zmago, medtem ko so Domžale remizirale z Rudarjem. Obe moštvi sta se v četrtek prebili v drugi krog kvalifikacij za igranje v skupinskem delu lige Europa. Varovanci Safeta Hadžića so izločili latvijski Rigas, Domžale pa so bile dvakrat boljše od malteškega Balzana.

Ne spreglejte