Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 1. 2019,
7.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Colorado Avalanche liga NHL

Nedelja, 20. 1. 2019, 7.00

5 let, 2 meseca

Liga NHL, 19. januar

Potop Kraljev in Kopitarja v Denverju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
LA Kings vs Colorado Avalanche | Colorado je na domačem ledu kar s 7:1 premagala KA Kings našega Anžeta Kopitarja. | Foto Reuters

Colorado je na domačem ledu kar s 7:1 premagala KA Kings našega Anžeta Kopitarja.

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL so Anže Kopitar in njegovi soigralci iz moštva Los Angeles Kings doživeli hud poraz v Denverju. Tamkajšnji Colorado Avalanche so jih premagali s 7:1. Hrušičan je prispeval podajo za edini gol Kraljev, strelec je bil Ilja Kovalčuk.

Colorado Avalanche so pred naporno serijo domačih spopadov z nevarnejšimi konferenčnimi tekmeci – v naslednjem tednu bodo gostili Nashville, Minnesoto in Vancouver - želeli zmago in jo dobili. In to kakšno! S strelskimi vajami proti LA Kings so si sicer dodobra dvignili samozavest, jih je pa morda drago stala, tekme zaradi "poškodbe spodnjega dela telesa" namreč ni končal njihov prvi strelec, Finec Mikko Rantanen, ki je tudi Kraljem zabil dva gola.

Mikko Rantanen je dosegel dva gola, takole prvega:

Rantanen, mrežo gostov je zatresel v 28. in 35. minuti tekme, je v tej sezoni že pri 73 točkah (23 golov, 50 podaj), igro pa je zapustil ob koncu druge tretjine in se na led ni več vrnil. Prvi gol so domači zabili ob v 10. minuti tekme, kmalu po tem, ko se je s prestajanja dvominutne kazni (prve od dveh na tekmi) vrnil Anže Kopitar, je Avalanche v vodstvo spravil Šved Carl Soderberg. Sicer pa je goste med živimi držal njihov vratar Jonathan Quick, ki je ustavil 15 strelov.

Jonathan Quick po petem prejetem golu ni bil srečen:

Prav Quick je bil največja žrtev med Kralji v drugi tretjini, v kateri so domači zabili kar šest golov, zanje pa potrebovali vsega deset strelov. Za veselje na tribunah so skrbeli kapetan Gabriel Landeskog, pa Tyson Barrie, že omenjeni Rantanen, Sheldon Driers in Colin Wilson. Quicka je pri 5:0 v vratih LA-ja zamenjal Jack Campbell, pa tudi on dobil dva gola. Skupaj so domači na vrata gostov sprožili 40 strelov, gostje pa so mimo Semjona Varlamova poslali le enega od 31-ih.

Kopitar, Kovalčuk:

Kralji so še tridesetič v sezoni led zapustili sklonjenih glav, za častni zadetek so ob "power-playju" v 48. minuti tekme poskrbeli Drew Doughty, Anže Kopitar (podajalca) in Ilja Kovalčuk (strelec).

Vrhunci dvoboja v Denverju:

Kopitar najboljši strelec LA-ja

Hrušičan je najboljši strelec svoje ekipe, v tej sezoni je zdaj pri 32 točkah (13 golov in 19 podaj), v Koloradu je na ledu prebil 19 minut in 19 sekund, na gol ni streljal niti enkrat, poleg podaje je imel še en nalet, dve blokadi, dobil pa je še 14 od 23 bulijev.  

Hrušičan je podal za častni zadetek Kraljev.Na 48 odigranih tekmah v tej sezoni je zbral 32 točk (13 golov in 19 podaj). | Foto: Reuters Hrušičan je podal za častni zadetek Kraljev.Na 48 odigranih tekmah v tej sezoni je zbral 32 točk (13 golov in 19 podaj). Foto: Reuters

Naslednjo tekmo bo Los Angeles igral v ponedeljek, ko bo gostil St. Louis.

Tampa se je utrdila na vrhu

Sedem golov je dosegel tudi Vegas, s 7:3 je doma ugnal Pittsburgh, pri tem je Jonathan Marchessault prispeval tri gole za svoj drugi "hat trick" v NHL.

Novo zmago je zabeležila vodilna ekipa lige Tampa. Doma je s 6:3 ugnala San Jose, dva gola je k zmagi prispeval Steven Stamkos. Serijo tekem, v katerih je osvojil vsaj točko, je nadaljeval Calgary, vodilna ekipa zahodne konference, ki je s 5:2 zmagal v Edmontonu.

Kako je Tampa Bay premagala San Jose:

New York Rangers je v gosteh s 3:2 premagal Boston, njegov vratar Henrik Lundqvist je zabeležil 446. zmago v NHL in se po številu zmag na šestem mestu najuspešnejših vratarjev izenačil s Terryjem Sawchukom. Poleg svojim obrambam se za to lahko zahvali tudi rojaku Miki Zibanejadu, ki je dosegel dva gola.

Liga NHL, 19. januar:

Lestvici: 

Preberite še:

Anže Kopitar Dallas
Sportal Kopitar o vročem Dončiću in slovenskih športnih uspehih
Washington Capitals
Sportal Prvake so zaustavili na ničli, Calgary se je utrdil na drugem mestu
Ne spreglejte