Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 8. 2018,
20.45

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Kevin de Bruyne Manchester City Premier League Pep Guardiola

Sreda, 15. 8. 2018, 20.45

5 let, 8 mesecev

Kevin De Bruyne se je poškodoval

Kako resna je poškodba zvezdnika angleških prvakov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Kevin de bruyne | Kot kaže, bo moral Kevin De Bruyne na daljši prisilni počitek. | Foto Reuters

Kot kaže, bo moral Kevin De Bruyne na daljši prisilni počitek.

Foto: Reuters

Belgijski nogometaš Kevin De Bruyne se je poškodoval na treningu angleškega prvaka Manchester Cityja. Po prvih informacijah naj bi si poškodoval vezi desnega kolena. Kako resna je poškodba, še ni znano. Nekateri tuji mediji poročajo, da bo nesrečnik z zelenic odsoten vsaj dva meseca.

Kot kaže, se bodo morali pri Manchester Cityju v prihodnjih tednih ali pa celo mesecih znajti brez odličnega belgijskega vezista Kevina De Bruyna, ki so ga v lanski sezoni izbrali za najboljšega igralca angleškega prvaka.

27-letnik se je namreč poškodoval na sredinem treningu, ga predčasno končal in se odpravil na zdravniške preglede. V klubu so potrdili, da se je Belgijec poškodoval, a podrobneje o poškodbi še ne poročajo. Kot pravijo, bo več znanega po podrobnih zdravniških preiskavah, ki jih bo opravil že danes, sledili pa naj bi še v nadaljevanju tedna.

Pred dvema sezonama je počival devet tednov

Nekateri angleški mediji pišejo, da si je De Bruyne spet poškodoval koleno, in sicer vezi v desnem kolenu. Belgijski reprezentant, ki se je treningom Cityja pridružil šele pretekli teden, si je kolenske vezi poškodoval že v sezoni 2015/16, ko je zaradi poškodbe počival devet tednov. Angleži tako že špekulirajo, da bo eden od pomembnejših členov angleških prvakov počival vsaj dva meseca, najbolj črnogledi pravijo, da bi ga na zelenicah lahko videli šele prihodnje leto.

De Bruyne je na uvodni tekmi angleške Premier League v nedeljo proti Arsenalu začel na klopi, Pep Guardiola ga je v igro poslal v 60. minuti ob vodstvu Cityja z 1:0. Na koncu se je s soigralci veselil zmage z 2:0.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Arsenal Manchester City
Sportal Prvaki za začetek odpravili Arsenal, Liverpool se je znesel nad West Hamom

 

Ne spreglejte