Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Četrtek,
15. 2. 2018,
17.12

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

6

Natisni članek

Gašpar Gašpar Mišič Boris Popovič Koper

Četrtek, 15. 2. 2018, 17.12

6 let, 2 meseca

Popovič razrešil Gašparja Mišiča #video

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,16

6

Boris Popovič, Gašpar Gašpar Mišič | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Gašpar Gašpar Mišič ni več vršilec dolžnosti direktorja komunalnega podjetja Marjetica. "Župan me je imenoval, župan me lahko razreši. Njegovo odločitev spoštujem," je povedal Gašpar Mišič.

Gašpar Gašpar Mišič je danes sodelavce v koprskem komunalnem podjetju Marjetica obvestil, da je bil odstavljen s funkcije vršilca dolžnosti direktorja. Sklep o razrešitvi je prejel danes, so pa pogovori z županom trajali dlje časa, nam je pojasnil.

Koprski župan Boris Popovič mu je istočasno ponudil, da bi postal njegov svetovalec. To bi počel za 100-odstotni delovni čas, 20 odstotkov časa pa bi bil še naprej zaposlen v Marjetici. A po posvetovanju z družino je Gašpar Mišič ponudbo zavrnil.

Nekdanji prvi mož Luke Koper je bil sicer do zdaj poleg 100-odstotne funkcije v Marjetici, 20-odstotno zaposlen tudi kot svetovalec župana.

Ne ve, kaj se dogaja v ozadju

"V Marjetici sem delal s srcem in dušo. Če nisem dober za Marjetico, ne vem, zakaj bi sprejel službo svetovalca župana. Predvsem ne maram odločitev sprejemati v naglici. Ne vem, kaj se dogaja v ozadju," nam je povedal Gašpar Mišič. Zatrjuje, da so odnosi med njim in Popovičem sicer odlični.

"Župan me je imenoval, župan me lahko razreši. Njegovo odločitev spoštujem," je dejal Gašpar Mišič, ki ga žalosti, da so nekateri sodelavci v Marjetici danes jokali.

Politika ga ne zanima več

Na naše vprašanje, ali je razrešitev morda povezana z Luko Koper ali prihajajočimi parlamentarnimi volitvami, ni hotel odgovoriti.

Na vprašanje, ali ga bomo morda na skorajšnjih volitvah lahko videli na kateri izmed strankarskih list, je odgovoril: "Čeprav me je več političnih strank pred volitvami vabilo v svoje vrste, sem vse po vrsti zavrnil. Politika me ne zanima več. To je tudi eden izmed razlogov, zakaj nisem sprejel 100-odstotne zaposlitve na občini," je sklenil Gašpar Mišič.

Vprašanja, zakaj se je župan Popovič odločil za razrešitev Gašpar Mišiča, smo poslali tudi na Mestno občino Koper. Odgovore bomo objavili, ko jih prejmemo.

Ne spreglejte