Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 2. 2018,
10.37

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

4K Invest letalski prevoznik Arno Schuster Adria Airways

Četrtek, 15. 2. 2018, 10.37

6 let, 2 meseca

Arno Schuster ni več prvi mož Adrie Airways

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Arno Schuster | Foto Adria Airways

Foto: Adria Airways

Arno Schuster je odstopil z mesta direktorja družbe Adria Airways. Na položaju ga bo nasledil Holger Kowarsch. Iz Adrie Airways so sporočili, da bo Schuster član vodstva družbe še do konca aprila.

Kot so sporočili iz Adrie Airways, je Arno Schuster po privatizaciji Adrie vodil prehod družbe iz podjetja v državni lasti do komercialnega letalskega prevoznika. Kot so zapisali, je Adria Airways pod novim vodstvom postala vodilni regionalni prevoznik na Balkanu, ki povezuje Slovenijo in preostalo Evropo ter ponuja privlačne povezave prek Ljubljane.

Schusterja bo na čelu družbe nasledil Kowarsch

Arna Schusterja bo na čelu Adrie nasledil Holger Kowarsch, partner v delničarju družbe Adria Airways 4K Invest. Kowarsch, ki so ga na nov položaj imenovali danes, ima več kot 20 let izkušenj na vodstvenih položajih, odgovoren pa je bil tudi za nadzor v Adrii Airways, odkar je 4K Invest pred več kot dvema letoma prevzel družbo, so sporočili iz Adrie.

Adria Airways | Foto: Klemen Korenjak Foto: Klemen Korenjak Pod novim vodstvom bo Adria Airways nadaljevala širjenje svoje mreže poletov ter ostala zaupanja vreden in zanesljiv partner združenja Star Alliance in onkraj njega.

Markus Zöllner iz 4K Invest se je ob menjavi direktorjev Schusterju zahvalil za njegovo odlično delo. "Njegovo vodstvo in strateška vizija sta bila bistvena za ponovno vzdržno rast družbe. Razumemo, da bi rad več časa preživel na Dunaju, kjer stanuje skupaj s svojo mlado družino," je poudaril Zöllner in dodal, da je Kowarsch odličen naslednik, ki se bo usmeril v nadaljnjo rast in širitev mreže poletov.

Izginuli milijoni v Švici

Adria Airways je julija lani od svetovnega letalskega prevoznika Etihad Airways kupila švicarsko družbo Darwin Airlines. Od tedaj je letela pod blagovno znamko Adria Airways Switzerland. Konec novembra je družba Darwin Airlines razglasila bankrot. Zdaj pa na dan prihajajo informacije, da je imela švicarska družba v trenutku, ko je prišla v roke Adrie, na bančnih računih 12 milijonov frankov oziroma okoli 11 milijonov evrov. Tega denarja ob stečaju ni bilo več na računih.

V Švici so konec januarja zato začeli preiskovati, kam je izginilo 11 milijonov evrov z računa. Sledi naj bi vodile do Adrie oziroma njenega nemškega lastnika 4K Invest, smo januarja pisali na Siol.net.

Adria Airways | Foto: Adria Airways Foto: Adria Airways

Pomemben del teh sredstev naj bi porabili za prenovo blagovne znamke. Podjetja, povezana s nemškim 4K Invest, naj bi jim izstavljala milijonske fakture, je takrat poročal švicarski spletni portal Ticinonline.

Preberite več: Kam so izginili milijoni Adrie Airways v Švici?

Ne spreglejte