Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2024,
7.44

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

angleško prvenstvo Premier League Manchester City Pep Guardiola

Sreda, 22. 5. 2024, 7.44

1 teden, 5 dni

Guardiola najboljši trener premier lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Manchester City Pep Guardiola | Pep Guardiola je bil še petič izbran za najboljšega trenerja v premier ligi. | Foto Reuters

Pep Guardiola je bil še petič izbran za najboljšega trenerja v premier ligi.

Foto: Reuters

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je v Angliji še petič prejel posebno čast. Izbrali so ga za najboljšega trenerja v angleški premier ligi, potem ko je v nedeljo z ekipo Manchester City četrtič zapovrstjo slavil naslov prvaka.

Nekdanji trener Barcelone in Bayerna Münchna je v izboru premagal stratege, kot so Mikel Arteta iz Arsenala, Andoni Iraola iz Bournemoutha, Unai Emery iz Aston Ville in Jürgen Klopp iz Liverpoola.

"To je nekaj, kar želim deliti. Še posebej z Mikelom Arteto za neverjetno delo, ki ga je opravil do zadnje tekme, ko nas je spravil v položaj, ko smo morali iti do naših meja," je dejal Guardiola.

"V veliko čast mi je biti z vsemi skupaj in osvojiti ta pokal. V prihodnje bomo to nagrado branili po najboljših močeh," je dejal trener iz Španije, ki tekmecem ni pozabil čestitati za priznanje.

"Seveda, zahvalil bi se Jürgenu Kloppu za nepozabne bitke zadnjih mnogo, mnogo let. Ne smem pozabiti Unaia Emeryja, ki je spet naredil nekaj neverjetnega, da je Aston Villo pripeljal v ligo prvakov. In Andoni Iraola, z Bournemouthom v njegovi prvi sezoni v premier ligi, kaj je naredil, ko se je vrnil po težkem začetku sezone."

City je zmagal na zadnjih devetih tekmah v pravkar končani sezoni in ostal nepremagan na zadnjih 23 tekmah, da bi zdržal hud izziv tako Arsenala kot Liverpoola.

Zmaga nad West Hamom v zadnjem krogu s 3:1 je klubu zagotovila dve točki prednosti pred Arsenalom.

Končali so pri 91 točkah in štirikrat presegli mejo 90 točk pod vodstvom Guardiole, ki je dobil 225 od svojih 304 tekem premier lige pri Cityju, 29 več kot naslednja najuspešnejša ekipa v tem obdobju.

Guardiola je petič postal najboljši trener angleške premier lige, potem ko mu je ta naziv pripadel tudi v sezonah 2017/18, 2018/19, 2020/21 in 2022/23.

Je drugi najuspešnejši trener v zgodovini angleškega nogometa, s Cityjem je osvojil šest naslovov prvaka premier lige, zaostaja le za slovitim sirom Alexom Fergusonom, ki je Manchester United popeljal do 13 naslovov angleškega prvaka.

Preberite še:

Mauricio Pochettino
Sportal Chelsea se je razšel s Pochettinom
Phil Foden
Sportal Manchester City ubranil naslov in postavil nov rekord
Jürgen Klopp
Sportal Solze tekle v potokih, čustveno slovo velikana
Ne spreglejte