TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 5. 2010,
13.03

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 29. 5. 2010, 13.03

8 let, 1 mesec

Čez poletje nova letalska povezava med Ljubljano in Barcelono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Med Ljubljano in Barcelono bo poleti vzpostavljena nova letalska povezava.

Od 25. junija do 10. septembra bo med mestoma dvakrat tedensko (predvidoma vsak torek in petek) letel španski nizkocenovni letalski prevoznik Vueling. Prvo Vuelingovo letalo bo na ljubljanskem letališču pristalo 25. junija. Kot so sporočili iz Aerodroma Ljubljana, je povpraševanje po povezavah z Iberskim polotokom veliko, zato v družbi verjamejo, da bo polnjenje letal dobro. Načrtujejo, da bo z novim prevoznikom med Ljubljano in Barcelono čez poletje potovalo nekaj več kot 5000 potnikov. Karte od 60 evrov naprej Enosmerne vozovnice so trenutno potnikom na voljo po ceni od 60 evrov naprej, vključno z vsemi pristojbinami. Rezervirajo jih lahko na spletni strani www.vueling.com ali preko turističnih agencij. Španski prevoznik je deveta redna letalska družba (od tega sta dve nizkocenovni), ki tvori mrežo neposrednih povezav z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana. Brnik je redno povezan z 28 mesti po celi Evropi. Med njimi so vsa večja evropska vozlišča, največ potnikov pa potuje na linijah London, Pariz in Frankfurt.

Redne lete dopolnjuje pestra ponudba čarterskih letov, ki bodo čez poletje leteli na približno trideset različnih destinacij. Pri izbiri čarterskih letov se potniki najpogosteje odločajo za grške otoke, Egipt in Djerbo, letošnji novosti v poletni ponudbi pa sta Enfida in Catania.

Padanje prometa se je ustavilo Podatki o oskrbljenih potnikih kažejo, da se je padanje prometa, ki je bilo posledica recesije, ustavilo. V prvih treh mesecih je Aerodrom Ljubljana, ki upravlja z ljubljanskim letališčem, oskrbel 240.588.000 potnikov, kar je za 0,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Zadovoljiva je tudi rast tovornega prometa, ki ga je bilo 15 odstotkov več. Spodbudno rast so zabeležili tudi v segmentu splošnega letalstva, kjer je bilo potnikov za 14 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Ne spreglejte