Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2024,
22.49

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

Praga Ostrava svetovno prvenstvo v hokeju

Torek, 21. 5. 2024, 22.49

1 teden, 5 dni

Svetovno prvenstvo v hokeju, skupinski del, 12. dan

Britanci pokopali avstrijske sanje o četrtfinalu, Slovakom zadnja vstopnica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71
SP v hokeju 2024: Velika Britanija : Avstrija | Avstrijci po porazu z Veliko Britanijo, ki se seli v nižji tekmovalni rang, nimajo več možnosti za četrtfinale. Tekmovanje bodo končali na petem mestu skupine A v Pragi, s tem pa so si zadnjo četrtfinalno vstopnico v tej skupini zagotovili Finci. | Foto Reuters

Avstrijci po porazu z Veliko Britanijo, ki se seli v nižji tekmovalni rang, nimajo več možnosti za četrtfinale. Tekmovanje bodo končali na petem mestu skupine A v Pragi, s tem pa so si zadnjo četrtfinalno vstopnico v tej skupini zagotovili Finci.

Foto: Reuters

Na uvodni tekmi zadnjega dneva skupinskega dela svetovnega hokejskega prvenstva elitne divizije je odpisana Velika Britanija, ki se seli v nižjo divizijo, s 4:2 premagala Avstrijo in tako razblinila še njene zadnje upe na prvi četrtfinale po 30 letih. Na drugi zgodnjepopoldanski so aktualni podprvaki Nemci premagali Francoze. Po porazu Latvije z ZDA je postalo jasno, da se lani bronasti Latvijci poslavljajo, zadnja četrtfinalna vstopnica pa je pripadla Slovakom. Četrtfinalni pari so Kanada – Slovaška, Švedska – Finska, Švica – Nemčija in ZDA – Češka.

SP v hokeju 2023: Velika Britanija : Norveška
Sportal Britanci in Poljaki se poslavljajo od elite, Švedi ostajajo stoodstotni

Svetovno prvenstvo, skupinski del, 12. dan (Ostrava in Praga)

Torek, 21. maj
 

Lestvici*:

*Prve štiri reprezentance iz skupine napredujejo v četrtfinale, zadnja iz vsake skupine pade za en razred nižje.

Avstrijski hokejisti, ki so na Češkem mešali štrene številnim velesilam, na kolena pa spravili tudi Finsko, bi morali za prvi četrtfinale po letu 1994 premagati Veliko Britanijo in upati na večerno zmago Švice po rednem delu nad Finci.

A se jim je zalomilo že na dvoboju z odpisanimi Britanci, ko so izgubili z 2:4 in tako ostali brez četrtfinalne vstopnice. To so si v skupini A zagotovili Čehi, Kanadčani, Švicarji in Finci. Velika Britanija se kljub zmagi seli v nižji reprezentančni razred, v divizijo I, skupino A.

Avstrijci so sicer povedli na začetku druge tretjine, Britanci pa pet minut zatem izkoristili igralca več in izenačili, nato pa s tremi goli v zadnjem delu povedli s 4:1 – četrti zadetek so dosegli v prazen gol, saj je Avstrija znižanje lovila brez vratarja in s šestimi igralci v polju. Avstrijci so s sedmimi točkami končali na petem mestu skupine A, Britanci pa na osmem.

Nemci so za peto zmago premagali Francoze. | Foto: Reuters Nemci so za peto zmago premagali Francoze. Foto: Reuters Na drugi zgodnjepopoldanski tekmi so Nemci s 6:3 premagali Francoze. 

Galski petelini so trikrat vodili, Nemci pa trikrat izenačili. Le 20 sekund po tretjem izenačenju so z golom Maximiliana Kastnerja prvič povedli in vodstva niso več izpustili iz rok. Ob zmagi s 6:3 je Wojciech Stachowiak dosegel dva gola.

Nemci so si že pred tekmo zagotovili četrtfinale, za Francoze pa je prvenstva konec.

Slovakom zadnja četrtfinalna vstopnica, Kanadčani neporaženi

V Pragi so dvoboj za prvo mesto v skupini A med neporaženimi Kanadčani in gostitelji Čehi po podaljšku dobili branilci naslova. V Ostravi pa so Američani, ki so že imeli v žepu četrtfinalno vstopnico, premagali Latvijce in končali njihovo pot na SP. Cole Caufield je v ameriškem dresu zbral dva gola in dve podaji. Gol in podajo pa je vpisal Matthew Boldy, s 14 točkami prvi strelec prvenstva.

Zvečer so bili Slovaki nemočni proti stoodstotnim Švedom, ki so zmagali s teniškim rezultatom 6:1 in bodo v četrtfinale napredovali s prvega mesta. Joel Eriksson Ek je prispeval dva gola, Erik Karlsson pa gol in dve podaji.

Na drugi večerni tekmi so bili Švicarji boljši od Fincev ter si zagotovili drugo mesto. Junak zmage je bil Kevin Fiala z dvema goloma in podajo.

Četrtfinalni pari so Kanada – Slovaška, Švedska – Finska, Švica – Nemčija in ZDA – Češka.

V sredo prost dan, v četrtek boj za polfinale

Četrtfinalni tekmi (po dve v Pragi in Ostravi) bosta v četrtek, polfinalni v soboto, finale in tekma za tretje mesto pa v nedeljo. Te štiri odločilne tekme bo gostila Praga.

Poljaki se poslavljajo od elite, del te pa bodo prihodnje leto znova Slovenci. | Foto: Guliverimage Poljaki se poslavljajo od elite, del te pa bodo prihodnje leto znova Slovenci. Foto: Guliverimage

Britanci in Poljaki so se poslovili, prihajajo Slovenci in Madžari

V ponedeljek je postalo jasno, da bosta na zadnjih mestih vsake od skupin končali Velika Britanija in Poljska, ki se tako vračata v divizijo I, skupino A.

Iz te so letos znova napredovali Slovenci, ki bodo med elito igrali prihodnje leto na Švedskem ali Danskem. Z risi se v najkakovostnejši reprezentančni razred selijo še Madžari.

SP v hokeju 2024: Kanada - Švica
Sportal Derbi Kanadčanom, loterija Latvijcem, Američani z "desetico"

 

Ne spreglejte