Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 5. 2024,
15.42

Osveženo pred

1 teden, 4 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

Natisni članek

dež toča veter Slovenija vreme nevihta

Torek, 21. 5. 2024, 15.42

1 teden, 4 dni

Veter že podira drevesa, Arso z opozorilom za točo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,48

"Na jugovzhodu je nastala nevihtna linija, ki se bo pomaknila proti severovzhodni Sloveniji. Nevihtni sistem lahko prinese močnejše nalive in tudi sunke vetra," so opozorili pri agenciji za okolje. Močan veter je težave povzročil na območju Krškega, Brežic, Rogaške Slatine in Slovenske Bistrice, od koder poročajo o vetrolomu. Prebivalci so na pomoč gasilce klicali tudi v Slovenskih Konjicah, kjer je kleti zalila meteorna voda. Vremensko dogajanje na Siol.net spremljamo v živo. Mario Tavčar je v zgornjem videoposnetku v objektiv ujel prihod nevihte v Mariboru. 

"Vstopili smo v vremensko najbolj nestabilen dan tega tedna," so že zjutraj objavili na Facebook profilu Meteoinfo Slovenija. Napovedali so padavine, ki se bodo od juga v pasovih pomikale čez Slovenijo. V kratkem času lahko pade pade več kot 50 litrov dežja na kvadratni meter, so še opozorili.

Ponekod so se razbesneli izpostavljeni hudourniški vodotoki, je za Meteoinfo Slovenija sporočila uporabnica Facebooka:

Na upravi za zaščito in reševanje poročajo, da so zabeležili 31 dogodkov na območju Regijskih centrov Brežice, Celje, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Ptuj. "Na terenu je posredovalo 18 gasilskih enot, od tega 3 poklicne. Gasilci so odstranjevali podrta drevesa s cestišč in objektov, črpali meteorno vodo, prekrivali odkrita ostrešja stanovanjskih in gospodarskih objektov," so sporočili.

Na Agenciji RS za okolje so izdali opozorilo za točo, najvišjo stopnja alarma so razglasili najprej za Savinjsko regijo, kasneje pa za Podravje in Pomurje. Proti večeru so manjšo verjetnost nastanka toče ohranili za Pomurje.

Kaj se bo dogajalo v popoldanskih urah, so v objavi na Facebook profilu pojasnili tudi na Neurje.si, kjer je prognoza vremenskega dogajanja precej precizna. 

Na Siol.net bomo sproti spremljali popoldansko vremensko dogajanje. Fotografije nam lahko pošljete tudi v uredništvo na novice.siol@tsmedia.si.

Zvečer in ponoči bodo padavine v večjem delu Slovenije prehodno ponehale.

naliv
Novice Arso izdal oranžno opozorilo pred nevihtami in močnimi sunki vetra
Ne spreglejte