Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 5. 2024,
21.33

Osveženo pred

2 tedna, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

RK Gorenje Velenje Celje Pivovarna Laško RK Trimo Trebnje Liga NLB

Sobota, 18. 5. 2024, 21.33

2 tedna, 1 dan

Liga NLB, 25. krog

Celjani praznih rok v Ormožu, prvak bo znan šele v zadnjem krogu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65
Gorenje Velenje | Velenjčani imajo na lestvici točko prednosti pred Trimom. | Foto Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Velenjčani imajo na lestvici točko prednosti pred Trimom.

Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com

Gorenje Velenje in Trimo Trebnje pred zadnjim krogom loči le točka. Rokometaši Gorenja so v 25. krogu v petek ugnali LL Grosist Slovan z 28:25, Trebanjci pa so visoko z 41:27 odpravili Ljubljano. V soboto so rokometaši Loke premagali Dobovo, Ribničani so slavili na Škofljici, Celjani pa so ostali praznih rok pri Ormožu (26:27) in vknjižili šesti poraz v tej sezoni.

Ljubljana Trebanjcem ni bila enakovreden nasprotnik in razlika je bila na koncu 14 golov. Domači so povedli s 5:1, pa potem z 8:2 in 10:4. Pozneje so gostje le nekoliko zadihali in se približali (12:16), a so domači zanesljivo dobili že prvi polčas z 20:14. V nadaljevanju je bil promet precej enosmeren. Trebanjski rokometaši so počasi višali naskok, do +10 so pri 26:16 prišli v 38. minuti, do +15 pa pri 35:20 deset minut zatem. Največ golov, 13, je za zmagovalce dosegel Jan Jurečič, sedem jih je dodal Staš Slatinek Jovičić, pri Ljubljani sta po štiri dosegla Jure Lukman in Lan Nosan.

Prigrana zmaga za Gorenje. | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Prigrana zmaga za Gorenje. Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Svoj del naloge so Velenjčani opravili po pričakovanjih, nikakor pa ne zlahka. Slovan, ki je v prejšnjem krogu premagal Celjane, se je spet pokazal za trdega tekmeca in bil veliko večino tekme povsem enakovreden, klonil pa je šele v končnici.

Že v prvem delu je bil Slovan enakovreden. Favoritom nikakor ni uspelo prevzeti pobude, ekipi sta bili dolgo skupaj, šele v 19. minuti je Gorenje prvič prišlo do nekoliko bolj občutne prednosti (12:9). A so se domači vrnili, znižali na 12:13, ob koncu prvega polčasa so gostje zapravili sedemmetrovko, Matic Pipp pa je za Slovan zadel na 13:13.

V večjem delu drugega polčasa sta se ekipi izmenjavali v vodstvu za gol ali pa je bil izid izenačen. Nobeni ni uspelo priti do večjega naskoka, šele gostje so v 54. minuti po obrambi Emirja Teletovića in zadetku po protinapadu Matica Verdineka povedli s 25:23. Sledil je še en naskok za +2 (26:24), a je v zadnji minuti za nekaj drame še poskrbel Alexander Perić z zadnjim znižanjem na gol. V končnici pa so nato gostje najprej zadeli (Tilen Sokolič), potem pa tekmecem še ukradli žogo in po protinapadu (Verdinek) prišli do ponovljene največje prednosti na tekmi.

O naslovu bosta vodilni zasedbi (Gorenje ima zdaj 45, Trebnje pa 44 točk) odločali v zadnjem krogu, ko bo ekipa iz Trebnjega gostovala v Ribnici, Gorenje pa bo doma gostilo Jeruzalem Ormož. Slednji je v predzadnjem krogu doma ugnal Celje.

Liga NLB, 25. krog:

Petek, 17. maj:

Sobota, 18. maj:

Lestvica:

Gorenje Velenje Urbanscape Loka
Sportal Nov šok za Celje, Trimo in Gorenje naredila razliko
finale pokala Trimo Trebnje
Sportal Vodilni Trebanjci do visoke zmage, Celjani do tesne
Ne spreglejte