Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 4. 2017,
9.30

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Renault Slovenija

Foto: Siol.net in Renault Slovenija

Natisni članek

tek advertorial Renault Wings for Life World Run Passion4Life

Sreda, 19. 4. 2017, 9.30

2 meseca, 1 teden

Wings for Life World Run: S tekom do zdravljenja ene najbolj usodnih poškodb

"Uresničili so mi dolgoletno tiho željo"

Vsebino omogoča Renault Slovenija

Foto: Siol.net in Renault Slovenija

Zanimanje za tek Wings For Life World Run iz leta v leto narašča. Na tem globalnem dobrodelnem teku udeleženci tečejo za tiste, ki tega ne morejo. Med tekači so tudi številna znana imena.


Wings For Life World Run | Foto: Četrta izvedba teka s humanitarno noto Wings For Life World Run (WFLWR) bo 7. maja 2017 potekala na šestih celinah in 24 trasah.

Wings for Life World Run je tek brez cilja, kjer tekači tečejo glede na lastne zmožnosti. Ciljno črto na tem tekmovanju predstavlja premikajoče se zasledovalno vozilo, ki štarta točno 30 minut po začetku teka. Ko posameznega tekača prehiti, je ta izločen iz tekmovanja. Tisti tekač in tista tekačica, ki ju zasledovalno vozilo na trasi kjerkoli na svetu prehiti zadnja, postaneta globalna prvaka.

Wings For Life World Run boste v neposrednem prenosu z začetkom ob 13. uri lahko spremljali tudi na Planet TV in www.siol.net.


wings for life passion4life renault | Foto:

Skupaj do rešitve: v štirih letih zbrali že 13,8 milijona evrov

Tekači, ki vsi naenkrat začnejo teči ob 13. uri, z udeležbo oziroma prijavnino podpirajo delovanje neprofitne fundacije Wings For Life World Run, ki se ukvarja z raziskovanjem poškodb hrbtenjače. Udeležba na tem globalnem dobrodelnem teku tako ni samo rekreativna dejavnost. Plačilo prijavnine je hkrati prispevek k iskanju trajnih rešitev za zdravljenje poškodb hrbtenjače.

Raziskave hrbtenjače so napredovale predvsem zaradi osebnih pobud in javnih donacij. Poškodba hrbtenjače namreč ni opredeljena kot vsesplošna bolezen, zato je pomoč vlade ali financiranje farmacevtskih podjetij omejeno.

Tekači so s štartninami v štirih letih zbrali že 13,8 milijona evrov in pretekli več kot 2,8 milijona kilometrov. Stoodstotni izkupiček od štartnin je namenjen fundaciji Wings For Life World Run, ne izvedbi oziroma stroškom organizacije tekmovanja.

wings for life passion4life renault | Foto: Pridružite se ekipi Passion4Life Renault Slovenija* – najbolj strastni tekaški skupini ljudi, katerih tekaški korak je srčen.

*Vsakemu članu ekipe bo Renault podaril majico in paket tekaških pripomočkov.

V soboto, 22. aprila ob 11. uri bo za člane ekipe Passion4Life organiziran skupni trening, in sicer na Zbiljah.

Wings For Life World Run | Foto:

Poškodba hrbtenjače je ena najbolj usodnih poškodb, ki jo lahko človek utrpi. Vpliva na ohromelost udov, s seboj prinese številne zdravstvene zaplete in omejitve v vsakdanjem življenju:

- veliko število poškodovanih trpi zaradi močne bolečine, ki traja mesece in leta.

- Poškodba hrbtenjače lahko prizadetemu močno omeji sposobnost obvladovanja mehurja.

- Zaradi poškodbe hrbtenjače posameznik ne more ohranjati stalne telesne temperature, zato se v vročem okolju pregreva, v hladnem pa zmrzuje.

Slovenija: svojo udeležbo napovedalo že več kot tri tisoč tekačev

Wings For Life World Run 2016 | Foto:

Na slovenski trasi teka Wings For Life World Run bo letos teklo več kot tri tisoč tekačev. Lani je tekače spremljalo zasledovalno vozilo, ki ga je vozil dirkač relija Aleks Humar, družbo pa mu je delal smučarski krosist Filip Flisar, ki se bo dogodka udeležil tudi letos v enaki vlogi.

Slovenska trasa se bo začela na Kongresnem trgu v središču Ljubljane, nadaljevala se bo proti Domžalam, Kamniku, Cerkljam na Gorenjskem, Smledniku ... Tekli bodo toliko časa, dokler jih ne bo prehitelo zasledovalno vozilo.

Lanska zmagovalka slovenskega teka WFLWR je Lucija Krkoč, ki je pretekla 50,84 kilometra, zmagovalec v moški konkurenci je Vid Senica, ki je pretekel 64,58 kilometra.

Znani Slovenci za dober namen

wings for life passion4life renault | Foto:

S svojo prisotnostjo delovanje fundacije podpirajo tudi številne znane osebnosti. Tako se jih je kar nekaj že pridružilo za zdaj največji slovenski ekipi, ki sestavlja 308 tekačev. To je Renaultova ekipa Passion4Life Renault Slovenija, ki si letos želi izjemni lanskoletni uspeh še preseči. Več članov, še več dobrih ljudi pomeni še več zbranega denarja za dober namen. Renault Slovenija namreč za vsak njihov pretečen kilometer prispeva po en evro.

Renault je že drugo leto zapored ponosni partner slovenskega dela globalnega teka Wings for Life. Vsi, ki se bodo včlanili v ekipo Passion4Life Renault Slovenija, bodo hkrati zbirali tudi dodatna sredstva.

 V ekipi Passion4Life Renault Slovenija tečejo številna znana imena, med drugim akrobata Filip Kržišnik in Blaž Slanič iz F&B Acrobatics, profesionalni deskar na snegu prostega sloga Tim Kevin Ravnjak, glasbenik in avtor Rok Terkaj, TV-voditeljica Ula Furlan ter športnika-invalida Žiga Breznik in David Razboršek iz Zavoda Vozim.

wings for life passion4life renault | Foto: Pridružite se ekipi Passion4Life Renault Slovenija* – najbolj strastni tekaški skupini ljudi, katerih tekaški korak je srčen.

*Vsakemu članu ekipe bo Renault podaril majico in paket tekaških pripomočkov.

V soboto, 22. aprila ob 11. uri bo za člane ekipe Passion4Life organiziran skupni trening, in sicer na Zbiljah.

Renault mu je uresničil tiho željo

wings for life passion4life renault | Foto:

Roka Terkaja je k udeležbi na Wings for Life world Life povabila kar ekipa Passion4Life Renault Slovenija. "Z veseljem sem sprejel izziv, saj sem si že dalj časa po tihem želel, da bi šel teč. Zdaj treniram vsaj dva- do trikrat tedensko. Počasi nabiram metre in kilometre, da bom 7. maja pripravljen. Pa še nove športne copate sem si omislil, hvala, Pepi!"

Ekipa Passion4Life Renault Slovenija je opravila že en skupni trening in Rok je prepričan, da bodo na dogodku tekli kot eno.

Sicer je Rok tako kot glasbi zapisan tudi športu. "Šport mi pomeni veliko, zelo imam rad košarko in borilne veščine. Koliko pretečem, sicer ne vem, migam pa tri- do štirikrat tedensko. Tudi več, če le dopušča čas."

Ne spreglejte