Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
16. 8. 2016,
20.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

1

Natisni članek

Veselin Vujović Rio 2016

Torek, 16. 8. 2016, 20.02

6 let, 6 mesecev

Veselin Vujović: Naučimo se napadati največje cilje

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,53

1

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović pred sredinim četrtfinalnim obračunom z Dansko (ob 22. uri po slovenskem času) ne želi prevzeti vloge favorita, a vseeno verjame v boj za kolajne.

Poročevalec iz Ria Martin Pavčnik | Foto:
Veselin Vujović nestrpno pričakuje četrtfinalno tekmo proti Dancem. | Foto: Reuters Veselin Vujović nestrpno pričakuje četrtfinalno tekmo proti Dancem. Foto: Reuters "Danska na teh olimpijskih igrah res ni Danska, ki smo jo poznali v preteklosti. A Danska je še vedno Danska. Nismo favoriti. Poleg tega smo osnovni cilj že izpolnili. A kdo se na tekmovanje poda zgolj z željo, da bi izpolnil osnovni cilj? Priznam, všeč mi je, da so se Danci skušali izogniti Sloveniji. To pomeni, da nas spoštujejo," med prostim dnevom po koncu skupinskega dela, v katerem je slovenska rokometa reprezentanca vknjižila štiri zmage na petih tekmah, in pred sredinim četrtfinalnim programom razmišlja selektor Veselin Vujović.

Naj se nas bojijo

"Ljudje nas morajo spoštovati." | Foto: Reuters "Ljudje nas morajo spoštovati." Foto: Reuters Ena od odlik črnogorskega strokovnjaka, ki se lahko pohvali tudi z bogato igralsko kariero, so nedvomno odlične motivacijske sposobnosti. Tudi v Riu de Janeiru skuša svoje izbrance okužiti z zmagovito miselnostjo, iz garderobe pa preganja predvsem pretirano skromnost in izgovarjanje na slovensko majhnost.

"Kot reprezentanca in kot država se moramo naučiti napadati najvišje cilje. Ljudje nas morajo spoštovati. Tekmeci si morajo pred žrebom za velika tekmovanja želeti, da se ne bi znašli v skupini s Slovenci. Tudi pri sodnikih moramo imeti podoben status," poudarja Vujović, ki pa se ob tem dobro zaveda, da se pot do takšnega statusa tlakuje predvsem s kolajnami na velikih tekmovanjih.

Bodo zdržali?

Slovenski selektor proti Dancem, sicer nekdanjim evropskim prvakom in trikratnim svetovnim podprvakom, ne bo mogel računati na Deana Bombača. Zanj so olimpijske igre končane, Vujović pa pravi, da ne želi prevzeti tveganja za hujšo poškodbo, ki bi lahko Primorcu ogrozila klubsko kariero. S tem pa težav še ni konec. "Skrbi me, ali bodo naši igralci zdržali ta ritem. Mnogi se bojujejo z občutno višjimi in težjimi tekmeci. Prav veliko manevrskega prostora za menjave nimamo. Upam, da bodo fantje fizično zdržali," dodaja izkušeni trenerski maček.

"Treba bo staviti na agresivno obrambo, s katero imajo težave," pravi selektor Slovenije. | Foto: Reuters "Treba bo staviti na agresivno obrambo, s katero imajo težave," pravi selektor Slovenije. Foto: Reuters

Med najlepšimi in najbolj grobimi

In kje bodo Slovenci v sredo iskali svojo priložnost? "Imamo svoje adute. Danska resda že dve desetletji spada med favorite na vseh velikih tekmovanjih, a trenutno ni na vrhuncu forme. Treba bo staviti na agresivno obrambo, s katero imajo težave. Zdi se mi tudi, da pri svoji igri niso pretirano vztrajni," odgovarja Vujović, ki se je dotaknil tudi zunanjih ocen o slovenski igri: "V nekaterih medijih sem zasledil, da smo najbolj groba reprezentanca na turnirju. Če bi  seštevali zgolj izključitve, smo morda res. A to je sodniški kriterij. Morda so to bolj zlonamerne opazke. Bolj všeč so mi ocene, da igra Slovenija najlepši rokomet v Riu de Janeiru."

Ne spreglejte