Varuhi (Watchmen)

Režiser vizualnega spektakla 300 nam predstavi junake enega najbolj hvaljenih grafičnih romanov vseh časov, ki po umoru kolega med hladno vojno znova združijo moči.

1 / 3

Foto: Warner Bros.

2 / 3

Foto: Warner Bros.

3 / 3

Foto: Warner Bros.

Režija: Zack Snyder Igrajo: Patrick Wilson, Jackie Earle Haley, Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Jeffrey Dean Morgan, Stephen McHattie Žanr: Akcijsko-domišljijski kriminalni triler Dolžina: 155 minut IMDb: 7,7/10

Zgodba se dogaja v alternativni Ameriki leta 1985, ko svet živi v strahu pred jedrskim uničenjem zaradi napetosti med ZDA in Sovjetsko zvezo. Junaki, ki so se nekoč maskirani borili proti zločinu, so se bili zaradi nerazumevanja oblasti prisiljeni upokojiti in zdaj skrivajo svojo identiteto. Ko umorijo enega od nekdanjih kolegov, preostali izobčijo Rorschacha, ki se zato odloči, da bo razkril široko razvejano zaroto.

Očitno je, da hoče nekdo pobiti in diskreditirati vse nekdanje in zdajšnje superjunake, od katerih ima samo eden resnične nadnaravne moči. Ker pa so ti zaničevani in brez svojega nekdanjega vpliva, se poraja vprašanje, zakaj? Rorschach se poveže z nekdanjimi kolegi, ki še zadnjič združijo moči v boju proti zločinu, od katerega bo odvisna usoda celotnega človeštva.

Zanimivost:

Režiser Zack Snyder se po animaciji Legenda sovjega kraljestva in nedavnemu akcijskem spektaklu Prikrit udarec vrača v svet superjunakov z najnovejšo različico Supermana.
SiOL TV: Na daljincu izberite kanal 10 – DKino Hiti.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano