Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
17. 8. 2016,
10.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Natisni članek

BMW Akrapovič

Sreda, 17. 8. 2016, 10.55

6 let, 7 mesecev

Uradno: Akrapovič začel izdelovati tudi karbonska avtomobilska ogledala

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

Pri Akrapoviču so že pred leti proizvodnjo izpušnih sistemov nadgradili z ročno izdelanimi karbonskimi usmerjevalniki zraka (difuzorji), zdaj pa so za novega BMW M2 prvič predstavili tudi karbonska stranska ogledala.

Zunanja karbonska ohišja za stranska ogledala pri BMW M2 | Foto: Zunanja karbonska ohišja za stranska ogledala pri BMW M2


Bi delali za Akrapovič? Pri direktorju smo preverili, kdo bi takoj dobil službo.


Karbonski izdelki za razpršitev poslovanja

Akrapovič letos praznuje 25-letnico obstoja podjetja, ki je zaslovelo z izdelavo izpušnih sistemov najprej za motocikle, v zadnjih letih pa tudi za avtomobile. Po zaslugi posebnega oddelka za obdelavo kompozitnih materialov so v Ivančni Gorici del svojega poslovanja do zdaj že preusmerili na izdelavo izdelkov iz karbona. Tako so že pred leti predstavili zametke karbonskih difuzorjev (usmerjevalnik zraka na zadku avtomobila), pozneje pa so s temi izdelki na trg poprodajne opreme resneje stopili s karbonskim difuzorjem za volkswagen golfa GTI.

Čeprav glavni del posla še vedno predstavljajo izpušni sistemi, pri Akrapoviču napovedujejo še nadaljnjo širitev svojih produktov. Eden takih je karbonsko ohišje stranskih zunanjih ogledal za BMW M2. Za novega bavarskega športnika so prvič predstavili tudi karbonski difuzor v različici brez sijaja ali z visokim sijajem. Kupec ga na ta način lažje prilagodi barvi svojega avtomobila.

Za novega bavarskega športnika so prvič predstavili tudi karbonski difuzor v različici brez sijaja ali z visokim sijajem.  | Foto: Za novega bavarskega športnika so prvič predstavili tudi karbonski difuzor v različici brez sijaja ali z visokim sijajem.

Akrapovičev dirkaški partner v Moto GP postal tudi KTM

Akrapovič je sicer tudi partner BMW-ja v nemški dirkaški seriji DTM, v preteklosti pa so svoj izpuh nameščali tudi na uradni varnostni avtomobil svetovnega motociklističnega prvenstva Moto GP. Bavarci so nato na avtomobil vendarle namestili izpuh iz lastnega prodajnega programa.

Akrapovič je sicer prejšnji konec tedna po zaslugi Ducatija v Moto GP slavil dvojno zmago. V Avstriji je bil njihov izpušni sistem tudi na motociklu avstrijske ekipe KTM, ki se v Moto GP podaja naslednje leto.

Ne spreglejte