TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 4. 2008,
15.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 15.39

8 let

Uprava Skimarja odstopila, začasno vodstvo prevzema posle

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Uprava begunjskega Skimarja, ki jo sestavljata predsednik Igor Umek in član Matjaž Šarabon, je podala odstopno izjavo.

Nadzorniki so odstop sprejeli zaradi lanskega slabega poslovanja in zaradi predvidene reorganizacije, za v.d. predsednika uprave pa so imenovali dosedanjega nadzornika Ivana Štrlekarja.

SKB Banka je Skimarju preklicala milijonski kredit

Ponedeljkova seja nadzornega sveta, ki je izjemoma potekala v Ljubljani, je bila sicer namenjena predvsem obravnavi poslovnega načrta za to in prihodnje leto ter razpravi o aktualnih težavah, ki so povezane z bančnimi posojili, saj je, kot je znano, SKB Banka marca Skimarju preklicala kredit v višini 3,7 milijona evrov.

Tako je razprava nanesla tudi na lansko slabo poslovanje in na odgovornost, v okviru katere sta predsednik uprave Skimarja in direktor Elana Marine Igor Umek ter član uprave Skimarja in direktor Elana Matjaž Šarabon podala odstopni izjavi.

"Reorganizacija podjetja bo preprečila prekrivanje kompetenc"

Kot je pojasnil predsednik nadzornega sveta Gregor Gomišček, so ponujeni odstop sprejeli. Razloga za to sta dva, in sicer lansko slabo poslovanje, zaradi katerega so se v javnosti že dalj časa pojavljala ugibanja o zamenjavi uprave begunjske družbe, ter predvidena reorganizacija Skimarja, ki naj bi več teže dala na posamezna podjetja. Gre za Elan in Elan Marine oziroma za podjetja, ki naj bi nastala s predvidenimi sinergijami. "Taki bi tisti, ki morajo narediti rezultat, imeli kompetence in ne bi, tako kot je bilo to sedaj, prihajalo do prekrivanja kompetenc," je pojasnil Gomišček.

Umeka je kot v.d. zamenjal Ivana Štrlekar

Nadzorniki so imenovali v.d. predsednika uprave Skimarja. Za to funkcijo so izbrali Ivana Štrlekarja iz podjetja Valji Štore, ki je bil doslej član nadzornega sveta danes pa v Begunjah že prevzema posle. Še vedno v Skimarju ostaja tudi prokurist Jože Kralj, ki ga je nadzorni svet imenoval pred mesecem dni. Zaradi sporazumne odločitve o zamenjavi uprave, pa v Skimarju v službi ostajata tudi Umek in Šarabon, je povedal Gomišček, medtem ko sama danes izjav ne želita dajati.

Štrlekar: Skimar mora pridobiti zaupanje bank in lastnikov

Novi prvi mož Skimarja natančnih načrtov še nima. Najpomembneje pa se mu zdi ponovno pridobiti zaupanje lastnikov in bank z dopolnitvijo in izvedbo zastavljenih programov. Glede prihodnosti je tako optimističen in o prisilni poravnavi ali stečaju ne razmišlja.

Štrlekar je dejal, da je sedaj na vrsti oblikovanje ekipe, ki bo sestavljena iz strokovnjakov za posamezna področja. "Z Umkom in Šarabonom se bom posebej pogovoril, da ugotovim, kakšni so njuni nameni ter moji pogledi, in če se bodo miselnosti poklopile, bomo lahko sodelovali," je pojasnil Štrlekar, ki njunega preteklega dela ne more ocenjevati, saj je Šarabon v Elanu že 17 let, sam pa je nadzornik Skimarja šele tri mesece. Misli pa, da je slabemu poslovanju botroval tako sklop objektivnih kot sklop subjektivnih problemov.

Ne spreglejte