Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 3. 2024,
4.08

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

Natisni članek

Kate Middleton

Ponedeljek, 11. 3. 2024, 4.08

1 mesec, 2 tedna

Kaj se dogaja? Agencije umikajo fotografijo princese Kate z otroki, ta se je opravičila.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36
Kate Middleton | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Več mednarodnih tiskovnih agencij je po objavi umaknilo fotografijo Kate Middleton in njenih otrok zaradi suma "manipulacije". Princesa se je za vse nastale nevšečnosti opravičila in pojasnila, da je "eksperimentirala z urejanjem".

Zgodba o britanski princesi Kate, ženi prestolonaslednika Williama, postaja vse bolj nenavadna. Potem ko se na uradnih dogodkih ni pojavila že vse od decembra lani, po januarski operaciji pa naj bi okrevala vsaj do velike noči, je Kensingtonska palača v nedeljo, ko so na Otoku praznovali materinski dan, objavila fotografijo, na kateri ji družbo delajo njeni trije otroci.

"Hvala za vse lepe želje in podporo v zadnjih dveh mesecih. Vsem vam želim srečen materinski dan," je bilo princesino sporočilo ob fotografiji, ki naj bi jo posnel princ William. Fotografijo so objavile tudi vse mednarodne tiskovne agencije, nekaj ur pozneje pa jih jo je več umaknilo s pojasnilom, da gre za sum manipulacije posnetka.

Pred kratkim se je na izbris fotografije odzvala princesa Kate, ki je na družbenem omrežju Instagram zapisala, da je, kot večina "amaterskih fotografov, eksperimentirala z urejanjem". "Rada bi se opravičila za vse nevšečnosti, ki so nastale zaradi družinske fotografije. Upam, da ste preživeli lep materinski dan," je dodala.

Reutersovo obvestilo o umiku fotografije | Foto: Reuters Reutersovo obvestilo o umiku fotografije Foto: Reuters

Prva je fotografijo umaknila tiskovna agencija AP, ki je ob tem sporočila, da se ob podrobnejšem pregledu zdi, da je vir manipuliral s posnetkom. Predstavnik agencije je ob tem pojasnil, da je na fotografiji nepravilnost pri levi roki princese Charlotte. Po agenciji AP so fotografijo umaknile tudi agencije Getty Images, Reuters in AFP.

Že pred tem so po družbenih omrežjih zakrožila opozorila o nepravilnostih na fotografiji, iz katerih bi bilo mogoče sklepati, da je bila retuširana ali celo ustvarjena z umetno inteligenco.

Fotografije je ostala objavljena na uradnih profilih Williama in Kate na družbenih omrežjih.

Kate Middleton
Trendi Prvič po operaciji se je oglasila princesa Kate
Ne spreglejte