Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 6. 2015,
13.29

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

dioptrija pregled laserska operacija Morela okulisti očala okulist advertorial

Sreda, 17. 6. 2015, 13.29

2 meseca, 1 teden

Znebite se očal za vedno v samo 15 minutah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Laserska odprava dioptrije je popolnoma neinvaziven poseg, ki je pomagal že več kot 50 milijonom pacientov po vsem svetu. Preverite, ali ste tudi vi primeren kandidat, in se znebite očal za vedno.

Laserska operacija dioptrije je v zadnjih tridesetih letih ustvarila pravo revolucijo in postavila nove temelje pri odpravljanju dioptrije. Gre za metodo, ki je popolnoma neboleča, hitra in izredno učinkovita.

Ali sem pravi kandidat za lasersko operacijo?

Če ste stari od 20 do 40 let, imate zdrave oči in vaša kratkovidnost ne presega dioptrije –8 oziroma daljnovidnost ni več kot +4 dioptrije, ste primeren kandidat za trajno odstranjevanje dioptrije z laserjem.

Kako poteka zdravljenje?

V celotnem procesu zdravljenja z laserjem so ključni predvsem trije koraki: informativni pregled pri zdravniku, podrobni pregled pred operacijo in operativni poseg.

V informativnem pregledu pri specialistu boste ugotovili, ali ste sploh primeren kandidat za želeno operacijo. Ob prvem srečanju z zdravnikom boste lahko izvedeli več o samem posegu glede na svoje težave z očmi. Pomembno je, da vas zdravnik seznani z različnimi alternativami zdravljenja, ki vam bodo prinesle najboljši rezultat. Izberite izkušene strokovnjake, ki so strokovno usposobljeni in vam zagotavljajo sodobno opremo.

Če se boste skupaj z zdravnikom specialistom odločili, da je laserski poseg za vas najboljša izbira pri odpravljanju dioptrije, bo sledil še podrobnejši pregled oči in očesnega ozadja. Takšen pregled je ključnega pomena, saj lahko samo tako zdravnik izključi navzočnost morebitnih obolenj ali sprememb na očesu, pri katerih laserski posegi niso priporočljivi.

Ko bosta prva dva pregleda za vami, sledi samo še zadnja faza – operacija z laserjem. Celoten poseg je hiter in popolnoma neboleč – v povprečju traja samo od 10 do 15 minut.

Kdaj bom opazil prve rezultate?

Pomembno je, da se prve dni po posegu izogibate daljšemu branju, delu z računalnikom in gledanju televizije. Vidna ostrina po operaciji se izboljšuje različno hitro, odvisno tudi od vrste posega. Pri metodi LASIK se lahko povrne že po nekaj urah, pri metodi LASEK pa to traja nekoliko dlje.

Ne spreglejte