Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 7. 2016,
13.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

mineralna voda Mattoni

Ponedeljek, 11. 7. 2016, 13.20

6 let, 6 mesecev

Z rednim pitjem mineralne vode do zdravega duha v zdravem telesu

Oglasno sporočilo

Mineralna voda je izvir zdravja.

Mineralna voda ni le sredstvo za potešitev žeje. Z rednim uživanjem naravne mineralne vode namreč poskrbimo za brezhibno delovanje svojega organizma – mineralna voda pripomore k vitkemu telesu, pomaga športnikom pri pridobivanju mišične mase, viša raven mineralov v našem telesu ter na splošno vodi k boljšemu počutju in posledično zdravju.

Mineralna voda že od nekdaj in tudi danes velja za vir življenja in zdravja. Trg ponuja takšne, ki vsebujejo zelo malo naravnega ogljikovega dioksida, in takšne z več. Pri tem ne moremo govoriti o boljših ali slabših, le o različnih mineralnih vodah, ki so bolj ali manj primerne za različne priložnosti njihovega uživanja. Tako imenovane lahke vode so praviloma primernejše za uživanje ob hrani, vode, ki vsebujejo več mehurčkov, pa so učinkovitejše za hidracijo in regeneracijo telesa.

 | Foto:  Zdravje in voda

Da bi v telesu obdržali optimalno raven tekočine in mineralnih snovi, jih moramo redno dopolnjevati. To pomeni, da pijemo tekočino, še preden zaznamo občutek žeje. Žeja je prvi znak izsušitve. Občutimo jo zaradi fizične aktivnosti, potenja ali že samo zaradi dihanja. Ko smo žejni, bolj  obremenimo možgane in ledvice. Če našemu telesu primanjkuje vode, z njo varčuje. To privede do kristalizacije žolčnih in sečnih kislin, kristalčki dražijo sluznico, lahko jo poškodujejo, nastanejo zametki kamnov ali vzrok za ponavljajoče se vnetje sečil in žolčevodov.

Občutek žeje nekateri zamenjujejo z občutkom lakote, zaradi česar pojemo več, kot naše telo potrebuje. Priporočeno je, da redno in veliko pijete vsak dan, da imate vodo vedno pri sebi in se redno hidrirate. Z vodo boste tudi hitro odplaknili toksine iz telesa, preprečili pregretost telesa, pa tudi nalaganje odvečnih kilogramov.

Kako izbrati mineralno vodo?

Naravne mineralne vode, ki so na voljo na trgovskih policah, se med seboj razlikujejo. Razlike so v vsebnosti mineralnih snovi in vsebnosti ogljikovega dioksida, saj mineralne vode izvirajo na različnih mestih, kjer globoko pod zemljo, na mestu nastanka, nanje vplivajo različni dejavniki. Vsaka izmed naravnih mineralnih vod je zato unikatna in ima svojstven okus.

Pri izbiri mineralne vode je treba biti pozoren na sestavine, ki jih izbrana mineralna voda vsebuje. Te lahko razberemo z nalepke na plastenki oz. steklenici, kjer je jasno zapisana izstopajoča lastnost, na prime "višja vsebnost kalcija", "višja vsebnost magnezija" itd.

Uravnotežena vsebnost mineralov

 | Foto:

Za vsakodnevno uživanje je najboljše izbrati mineralno vodo z uravnoteženim razmerjem mineralov. Pomanjkanje mineralov ali njihovo nepravilno razmerje v telesu namreč ruši ravnotežje človeškega organizma in vodi v nastanek različnih bolezni. Ena izmed takšnih mineralnih vod je mineralna voda Mattoni, ki ji njeno edinstveno sestavo daje narava iz okolice Karlovih Varov. Prepoznavna je predvsem po svoji blagi gaziranosti, ki jo doda mlad ogljikov dioksid iz Doupavskih gora, in pa mineralih iz Karlovskega granitnega pogorja.

Mineralna voda Mattoni je tudi odličen dodatek k hrani ali kavi, saj je blagega okusa, njeni minerali pa zelo učinkovito očistijo brbončice. V Sloveniji je na voljo v negazirani in gazirani obliki, primerna je tako za vsakodnevno pitje kot za pitje med športnimi aktivnostmi, dietami itd. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji estetike, saj izjemno izkušnjo ob uživanju mineralne vode dopolnjujejo steklenice, ki jih je oblikoval eden izmed najbolj uveljavljenih oblikovalskih studiev na svetu Pininfarina.

 | Foto:

Ne spreglejte