Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 4. 2014,
13.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

granatno jabolko Fructal

Petek, 11. 4. 2014, 13.19

6 let, 6 mesecev

Z rajskim sadežem do želene postave in zdravja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Granatno jabolko je pravi čudežni sadež. Sijoč in slasten v sebi skriva precej več kot le hranljive snovi.

Granatno jabolko skriva številne vitamine, od vitaminov B5, B2, B3 in C, kalija, fosforja do veliko vlaknin. Pri izbiri sadeža, ki naj bo brez razpok, bodite pozorni na tanko ter čvrsto kožo temne barve. Veliko hranljivih snovi zaužijemo tudi s sokom granatnega jabolka. Izberite čim težji sadež, saj ima takšen več soka in je dovolj zrel.

Mladostni z granatnim jabolkom Njegov sok ponuja prvo pomoč ob težavah s kožo. Nanesemo ga na predel, ki so ga napadli mozolji in akne, njegove čudežne sestavine pa bodo mozolje posušile. Dobro se izkaže tudi pri celjenju ran in suhi koži, saj dobro prodira v podkožje in tako izdatno vlaži kožo. Pomaga tudi pri ohranjanju mladostnega videza. Je namreč izjemno bogat z antioksidanti polifenoli, ki ščitijo pred škodljivimi radikali. Spodbuja tudi nastajanje kolagena, ki skrbi za elastičnost kože, zato nutricionisti priporočajo vsaj eno granatno jabolko na teden.

Odganja kašelj V zimskih mesecih, ko nas napadajo številne bolezni in virusna obolenja, nam granatno jabolko pomaga pri odpornosti, uživanje njegovega soka pa se priporoča ob nastopu povišane telesne temperature in blaženju kašlja.

Se pripravljate na skok v kopalke? Čudežni sadež nam pomaga tudi za boljši in drznejši vstop v poletne mesece oziroma kopalke – priporoča se pol litra soka granatnega jabolka na dan za topljenje maščobe na trebuhu in okoli pasu. Primeren je tudi ob težavah s krvnim pritiskom in povišanem holesterolu. Uspešen je pri preprečevanju bolezni srca in ožilja, dobro se odreže v boju proti ledvičnim kamnom, izjemno moč ima tudi pri upočasnjevanju nekaterih procesov – uničuje rakave celice in preprečuje napredovanje določenih vrst raka.

Uspešen pri Alzheimerjevi bolezni Pripisujejo mu tudi pozitiven vpliv na spolno življenje. Vpliva na povišanje ravni testosterona, zato so ga oklicali za afrodiziak. Mnoge pozitivne učinke tega sadeža so poznala že starodavna ljudstva, tako je v antični Grčiji veljal za simbol plodnosti, Babilonci pa so verjeli, da so zaradi uživanja granatnega jabolka nepremagljivi. Številne sodobne raziskave pa so potrdile tudi, da sok granatnega jabolka izboljšuje stanje ob Alzheimerjevi bolezni.

Vsebino omogoča Fructal

Ne spreglejte