Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 11. 2016,
7.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Natisni članek

Morela okulisti operacija dioptrija laserska odprava dioptrije advertorial

Ponedeljek, 21. 11. 2016, 7.00

2 meseca

Z operacijo sive mrene odpravila tudi dioptrijo

Vsebino omogočajo Morela okulisti

Odkar si je Manca Košir operirala sivo mreno, vidi kot sokol. Pri operaciji se je namreč odločila za vstavitev multifokalnih leč, ki odpravijo daljnovidnost, kratkovidnost in astigmatizem.

"Najpomembnejše je, da zdaj ne iščem več očal po stanovanju, da v trgovini na etiketah končno brez očal vidim celo drobni tisk, predvsem pa, da lahko berem in pišem tako, kot sem to počela pred mnogo, mnogo leti." | Foto: "Najpomembnejše je, da zdaj ne iščem več očal po stanovanju, da v trgovini na etiketah končno brez očal vidim celo drobni tisk, predvsem pa, da lahko berem in pišem tako, kot sem to počela pred mnogo, mnogo leti."

Manca Košir, slovenska novinarka in publicistka, že vse življenje veliko piše in bere, zato je dober vid njeno največje bogastvo. Zanj še posebej pozorno skrbi, ker je od babice, ki je oslepela, podedovala glavkom, od mame pa sivo mreno. Že vrsto let je redna pacientka očesnega centra Morela okulisti, pred nekaj meseci pa si je pri nas operirala tudi sivo mreno.

Poseg odprave sive mrene je rutinski in neboleč. Opravimo ga ambulantno, v kapljični anesteziji in traja od petnajst do trideset minut. Bistvo posega je, da očesni kirurg odstrani naravno zamotnjeno lečo in jo nadomesti z umetno znotrajočesno lečo.

Multifokalne leče za popoln vid

Poznamo več znotrajočesnih leč. V grobem jih ločimo na standardne, monofokalne leče in sodobnejše, multifokalne leče. Največja razlika med njimi je, da monofokalne leče popravijo samo vid na daleč, multifokalne pa tudi astigmatizem oziroma cilinder in bližinski vid.

optika morela | Foto:

Manca Košir je bila kratkovidna (dioptrija -3) in daljnovidna (dioptrija +6), po operaciji pa si je želela, da ne bi več potrebovala nobenih očal, tudi bralnih ne. Dr. Mikekova ji je zato izbrala najsodobnejše multifokalne znotrajočesne leče, s katerimi naša publicistka, kot pravi sama, vidi kot sokol. Hkrati po posegu ne potrebuje več ne umetnih solz, saj se ji oči po mnogo letih spet normalno solzijo, ne kapljic proti očesnemu pritisku (glavkom).

"Dr. Kristina Mikek pozna moje oči bolje od mene same. Operacijo je opravila odlično, saj je s posegom ubila tri muhe na en mah. Moje oči so zdaj jasne, brez sive mrene, vid pa izvrsten tako na blizu kot na daleč," je zadovoljna Manca Košir.

Novost: najsodobnejši laser pri vstavitvi znotrajočesnih leč

optika morela | Foto:

V očesnem centu Morela okulisti za operacijo sive mrene z vstavitvijo multifokalnih leč po novem uporabljamo najsodobnejši laserski sistem CATALYS® Precision Laser System. Tako naravno okvarjeno lečo iz lečne ovojnice odstrani robotsko voden laserski žarek z mikronsko natančnostjo, ne več kirurg s klasičnimi kirurškimi instrumenti. Poseg je zato še varnejši in nežnejši. Smo eden redkih očesnih centrov, ki lasersko tehnologijo uporablja tudi pri operaciji sive mrene, kadar se pacient odloči za vstavitev multifokalnih leč. Ta poseg je mogoče izvesti le samoplačniško, ker zavarovalnica vstavitve nadstandardnih znotrajočesnih leč ne krije.

Če bi radi preverili, ali je poseg z vstavitvijo znotrajočesnih leč primeren tudi za vas, se naročite na brezplačni pregled v očesnem centru Morela okulisti.

V kliniki Morela okulisti so opravili že več kot 1500 operacij z vstavitvijo večžariščnih leč in so prvi center za očesno refraktivno kirurgijo v širši regiji, ki je prejel akreditacijo najuglednejše ameriške akreditacijske ustanove za zdravstvene organizacije Joint Commision International.

 

Ne spreglejte