Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 1. 2017,
8.20

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

masaža Katja Kobal Nike Kobal Hotel Tisa joga

Sreda, 11. 1. 2017, 8.20

6 let, 7 mesecev

Vikend joge in meditacije

Oglasno sporočilo

3. 2.–5. 2. 2017 v hotelu Tisa na Pohorju.

Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima joga, meditacija, umiritev uma.

Vsebina paketa:

  • dvakrat polpenzion
  • joga delavnice
  • 12 odstotkov popusta pri masaži po izbiri
  • uporaba savne in fitnes studia v hotelu
  • uporaba igrišč, koles, WiFi internet
  • 20 odstotkov popusta pri obisku term Ptuj

CENA: 99 evrov na osebo

Za goste, ki ne bivajo v Hotelu Tisa, je prijavnina za udeležbo na tečaju 50 evrov.

Popusti in ugodnosti

  • otroci do petega leta bivajo brezplačno
  • otroci od 5 do 12 let imajo 50 odstotkov popusta
  • možnost plačila na obroke

Joga delavnica z Nike Kobal, že četrtič na Hočkem Pohorju, tokrat v zimskem duhu. Vabljeni tudi začetniki!

Vsebina

  • fizična oblika vadbe (asane)
  • vaje za globinsko umiritev in sprostitev
  • dihalne vaje (pranajama)
  • tehnike osredotočanja in meditacije

Masaža

Po želji se lahko tekom vikenda prijavite tudi na odlično masažo, ki jo izvaja Katja Kobal (A Terapije). Nudi terapevtske in sprostitvene masaže hrbta, celega telesa ter refleksoconsko masažo stopal.

Namen vikenda

Z vadbo joge poglabljamo stik s seboj. Omogoča celostno zavedanje telesa, diha in umskih procesov ter s tem izboljšamo gibljivost, vzdržljivost, moč telesa in ravnotežje. Pozitivno deluje na hormonsko ravnovesje, delovanje notranjih organov, prebavo, krvni obtok ter pripomore k večji umirjenosti, osredotočenosti in boljšemu obvladovanju stresa.

Vikend joge in meditacije bo preko fizične oblike vadbe, dihalnih vaj, sproščanja in tehnik osredotočanja osnovan predvsem na umirjanju uma.

Namen vikenda bo predstaviti praktične vaje, ki jih boste lahko uporabili v vsakdanjem delovanju, da se boste lažje konstruktivno soočali s svojim okoljem.

Fizična zahtevnost vadbe bo prilagojena skupini zato je joga vikend primeren tudi za začetnike.

S seboj prinesite:

  • svojo blazino za jogo in odejo, s katero se boste lahko ogrnili
  • udobna in topla oblačila ter obutev
  • copate in kakšno knjigo

Informacije in rezervacije:

Nike Kobal
040 727 630
nike.kobal@gmail.com

Urnik

Petek 3. 2. 2017
14.00 - 17.00**
masaže (po dogovoru)
17.00 - 17.30
prihodi
17.30 - 19.00
vadba s sproščanjem in meditacijo
20.00
vegetarijanska večerja
21.00 - 22.00*
večerni program: joga nidra (jogijsko spanje)

Sobota 4. 2. 2017
7.30 - 9:00
jutranja vadba
9.00 - 10.00
zajtrk
10.00 - 18.00*
masaže (po dogovoru)
18.00 - 19.30
večerna vadba
19.30 - 20.30
vegetarijanska večerja
20.30 - 21.30*
večerni program: sprostitvena vadba (po dogovoru)

Nedelja 5. 2. 2017
7.30 - 9:00
jutranja vadba
9.00 - 10.00
zajtrk
10.00 - 16.00*
masaže (po dogovoru)

Urnik je okviren.
* za večerni program je potrebno doplačilo 8 €
**-12% popust na masažo po izbiri

 | Foto:

Nike se je z jogo spoznala že v mladosti kjer je našla trenutek umiritve, sprostitve in osredotočenosti za njeno dinamično naravo. V svojo vadbo poleg fizičnih položajev zato vključuje elemente globokega sproščanja, zaznave diha in poudarja pomembnost prisotnosti danega trenutka.

Sicer diplomirana komunikologinja letos končuje že drugi učiteljski tečaj, medtem pa je obiskala tudi joga tečaj za otroke in družine. Jogo intenzivno poučuje na več lokacijah po Ljubljani in gostuje po Sloveniji.

V polnem delavniku, katerega velik del vključuje njena triletna navihanka in ljubljeni partner, vedno najde prostor za raziskovanje in izobraževanje na področju joge.

Izjemno rada raziskuje in izdeluje naravno kozmetiko, pripravo odličnih in zdravih obrokov, slaščic ter je zvesta podpornica dobrim in družbeno odgovornim idejam, medčloveškemu povezovanju, sočutju in ljubezni do narave.

Svojim vadečim želi približati pozitivne učinke joge tako na telo, saj se po vadbi počutimo lahkotnejši in seveda naš um saj se med vadbo učimo veščin umirjanja in osredotočenosti.

Izobraževanja:
Vinjasa joga: RYS 200, Vinyasa Yoga Teacher 2014
Hatha joga: RYS 200, Hatha Yoga Teacher (v procesu)
Joga za otroke in družine: RYS 200, Rainbow Kids Yoga 2014

NIKE KOBAL
040 727 630
nike.kobal@gmail.com
spletna stran: nyoga.si

 | Foto:

Program masaž

"Pripravimo telo na prihajajočo pomlad."

V času zime telo počiva, se obnavlja, krepi in nabira novo energijo potrebno za prihajajočo aktivno pomladansko prebujanje. Zaradi povečane aktivnosti, temperaturnih nihanj in hormonskega neravnovesja telo porabi več energije, kar lahko čutimo kot utrujenost, nespečnost, nihanje razpoloženja itd.

Ena od oblik, s katero lahko povečamo svojo odpornost in izboljšamo svoje počutje, je masaža. V ta namen sem za vas pripravila različne kombinacije sprostitvenih in energijskih masaž.

SPROSTITVENA MASAŽA, 75 / 90 min, 45 / 50 €

Priporoča se vsem, ki imajo nakopičeno napetost v predelu hrbta, ramen in vratu. Vključuje masažo hrbta in glave ter je kombinacija terapevtske in akupresurne masaže. Z nežno masažo lasišča in pritiski na akupresurne točke glave in obraza, se sprostijo napetosti v telesu in obenem umiri um. Odpravlja in blaži simptome stresa, živčnost, potrtost in glavobole, revitalizira.

MASAŽA STOPAL, s poudarkom na refleksnih conah, 60 min, 40 €

Naša stopala so zelo obremenjena in najbolj oddaljena od srca, zato pogosto slabše prekrvavljena, v samih stopalih in okrog gležnjev pa se nalagajo škodljive snovi. Masaža pomaga razgrajevati inizločati strupe iz telesa, s čimer se izboljša gibljivost sklepov, sprostijo se mišične napetosti, pomirijo bolečine, obenem se izboljšata tudi krvni in limfni obtok. Z masažo se sproži moč samoregeneracije, ki pomaga očistiti vse telo in ga zopet preskrbi s potrebnimi hranili. Vključuje masažo stopal, goleni
in kolen.

TERAPEVTSKA MASAŽA HRBTA, 45 min, 35 €

To je učinkovita metoda lajšanja akutnih in kroničnih bolečin ter preprečevanja poslabšanja stanja. Priporoča se vsem, ki imajo težave s hrbtenico, bolečine v hrbtu in pri krčevito napetih mišicah, predvsem v predelu križa in vratu. Je kombinacija klasične in akupresurne masaže hrbta. Masažni prijemi so močni, usmerjeni v globino, osredotočeni na mišične skupine vzdolž hrbtenice in mišic ramenskega obroča.

MASAŽA GLAVE, 45 min, 35 €

Vključuje masažo ramen, vratu, lasišča in obraza in je kombinacija sprostitvenih tehnik in akupresurne masaže. Priporoča se za zmanjševanje in odpravljanje pogostih glavobolov, kronične utrujenosti, nespečnosti, napetosti v očeh in sinusih, ter pri slabi koncentraciji. Ima globoke sprostitvene in regenerativne učinke, saj se telo zelo intenzivno prepoji z vitalno energijo, ki spodbudi notranji zdravilni mehanizem.

Nekaj malega o mišicah, mišičnih krčih, mlečni kislini in načinih, kako regenerirati boleče telo, sem vedela že v otroštvu, ko sem trenirala plavanje, se ukvarjala z rokometom, smučanjem in namiznim tenisom in že takrat z dotiki intuitivno pomagala so-športnikom.

Moja profesionalna življenjska pot ima dva dela. V prvem sem delovala kot specialistka na področju trženja, moje pravo poklicno poslanstvo pa sem začela odkrivati pred dobrimi petnajstimi leti, ko sem se sprva z masažo ukvarjala ljubiteljsko. Vedno bolj sem se odpirala temu čudežnemu in zdravilnemu svetu ter sčasoma s svojim znanjem, intuicijo, odprtim srcem in veliko mero empatije zgradila svoj edinstven, unikaten način dela, ki temelji na celostnem pristopu negovanja telesa, uma in duha.

Izredno vesela sem, da sem danes certificirana maserka in refleksoterapevtka ter se poklicno ukvarjam s terapevtskimi, energijskimi in sprostitvenimi masažami.

Moj cilj je, da z vsem svojim znanjem, védenjem in izkušnjami pomagam sočloveku izbrati dolgoročne rešitve na poti do ponovne vzpostavitve življenjskega ravnovesja. Ravno s tem namenom pri svojem delu pozornost usmerjam k iskanju vzrokov nastalih težav in vsako stranko obravnavam celostno ter individualno. Glede na posamezne težave strankam priporočam tudi ustrezne podporne ukrepe (gibanje, zdrava prehrana, zeliščarstvo, samopomoč-psihološki vidik), ki lahko pripomorejo k izboljšanju počutja in zdravja.

Pri svojih masažah pa uporabljam le naravna, certificirana masažna olja.

KATJA KOBAL
A terapije
+386 41 324-657

 | Foto:

Ne spreglejte