Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 9. 2015,
10.01

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Fructal

Četrtek, 17. 9. 2015, 10.01

6 let, 7 mesecev

Ustvarimo sončne misli za svetlo prihodnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Fructal oktobra letos praznuje že 70. obletnico svojega poslovanja.

Dolgoletno tradicijo bodo zaznamovali na prav poseben način: z zbiranjem sončnih misli za podporo projektom z mladimi po celotni regiji. Projekt bo potekal v Sloveniji, Črni gori, Bosni in Hercegovini, Makedoniji in na Hrvaškem. Cilj, ki so si ga v Fructalu zadali v Sloveniji, je zbrati deset tisoč sončnih misli in s tem deset tisoč evrov, ki jih bodo podarili študentom živilstva z oddelka Biotehnične fakultete Univerze v Ljubljani za raziskovalni projekt Inovativne tehnologije ohranjanja prehranske vrednosti sadja in izdelkov iz sadja. Fructal bo za vsako sončno misel, ki jo lahko prispeva vsak, v sončni sklad daroval en evro. Oddaja sončnih misli je preprosta in bo potekala do 31. oktobra na spletni strani www.fructal-sonce.si. V Fructalu bodo najizvirnejše misli nagradili in jih natisnili na sončne obešanke. Tako bodo oktobra v izbranih trgovinah na Fructalovih izdelkih zasijala sonca z najlepšimi sončnimi mislimi.

Kakovost, inovativnost in razvoj so vrednote, ki so jih v Fructalu od nekdaj spoštovali in na njih bodo gradili tudi v prihodnosti. V sodelovanju s čim več ljudmi želijo zato mladim pomagati uresničiti ideje, ki prispevajo k ustvarjanju svetle prihodnosti za vse nas.

Raziskava, ki jo bodo podprli, bo namreč predstavila tehnološke postopke, ki omogočajo ohranjanje višje kakovosti sadja in sadnih izdelkov v slovenski živilski industriji.

"V Fructalu se zavedamo, da dolgoletno tradicijo lahko nadaljujemo samo, če bo pred nami svetla prihodnost. Zato smo se odločili podpreti vrsto projektov, ki jih ustvarjajo mladi po regiji, kjer smo s Fructalovimi izdelki prisotni, ter tako še okrepiti naš položaj v regiji," je aktivnosti ob 70-letnici komentiral direktor Fructala, Goran Medić.

Ne spreglejte