Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 10. 2014,
16.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 4. 10. 2014, 16.32

8 let

Tudi ob gledanju televizije lahko hujšamo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Četudi vas katera izmed priljubljenih televizijskih serij priklene pred TV-zaslon, še ne pomeni, da morate med gledanjem le sedeti. Z malo motivacije lahko pred televizijo tudi telovadite.

Ste mislili, da morate, ko se odločate med telovadbo ali gledanjem televizije, strogo ločevati drugo od drugega? Nikakor, z nekaj iznajdljivosti lahko namreč svoj čas pred televizijo namenite tudi telovadbi na način, ki vas bo nedvomno zabaval.

Najboljša združitev obeh aktivnosti se namreč zgodi, ko se nekoliko poigrate z zgodbami serij, ki jih gledate na televiziji, in tako v svojo dnevno rutino vnesete tudi nekaj nepredvidljivega. Vas zanima, kako to storiti? Berite dalje. Ugotovite, katere serije najraje gledate Če boste za svojo vadbo izbrali serijo, ki vam je najbolj všeč, boste s tem pridobili še več motivacije kot sicer, saj si jo boste na vsak način želeli ogledati, s tem pa se boste le stežka izmikali telesni vadbi.

Med tistimi serijami, ki so v tem trenutku med gledalci najbolj priljubljene, boste na spletu našli tudi že pripravljene vodnike za vajo med ogledom, tako da vam bo privajanje na nov režim gledanja televizije nekoliko olajšano. Zapišite si dogodke, ki se ponavljajo v vsaki epizodi serije Vsaka televizijska serija ima elemente, ki se ponavljajo. Naj bo to način govora likov, kot je preklinjanje, ali pa morebitna druga dejanja, kot so streljanje, slačenje, intimni odnosi ali pogosto izrečene fraze.

Določite vajo, ki jo boste izvajali ob določenem dogodku Zdaj ko imate seznam stvari, ki se v kakšni seriji najpogosteje ponavljajo, je čas, da si pripravite seznam vaj in število ponovitev vaje za vsako ponavljajoč element serije.

To pomeni, da v primeru, da nekdo izmed likov v seriji pogosto preklinja, za vsak tak dogodek določite vajo, kot so na primer počepi, in število ponovitev ter s tem ustvarite seznam, ki se ga boste držali med ogledom serije. Čas je za vašo najljubšo serijo Ko ste na ogled svoje najljubše serije pripravljeni po zgodnjih navodilih, je čas, da se prepustite televiziji. Pazite, da boste imeli daljinski upravljalnik dovolj blizu sebe, saj boste morali ob vsakem dogodku s seznama ogled serije začasno zaustaviti ter se za nekaj trenutkov prepustiti vadbi.

Če si med tednom radi ogledate več serij, se podobnega postopka lotite tudi zanje, saj vam tako ne bo treba več tehtati med izklesano postavo in televizijo, s tem pa boste prihranili tudi nekaj dodatnega časa, ki ga lahko izkoristite še za kakšno drugo, morda popolnoma novo aktivnost.

Ne spreglejte