Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 12. 2013,
9.02

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 12. 12. 2013, 9.02

8 let, 3 mesece

Trik, ki je spreobrnil teorijo staranja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Majhen trik v podkožju lahko upočasni staranje. Dermatologinja dr. Nastja Lazar je dejstvo, da na mladostnost kože lahko vplivamo z negovalno kozmetiko, dokazala na koži lepotice - igralke Ive Krajnc.

Ali smo za proces staranja kože krivi sami?

Staranje kože je kompleksen proces. Vsekakor pa ne gre le za genetsko predispozicijo, saj lahko veliko naredimo sami. Staranje namreč močno pospešuje izpostavljanje sončnim žarkom, nezdrav način življenja in slabo negovanje kože. "Če se izogibamo tem dejavnikom in že zgodaj začnemo s primerno nego kože, pa lahko kožo dolgo časa ohranimo mladostno," pravi dr. Nastja Lazar.

Poleg tega na staranje vplivajo še zunanji vplivi, kot so mraz, vročina, kajenje, kemični vplivi, če nekdo dela v takem okolju, pa premalo tekočine in nezdrava prehrana. Na svežino, prožnost in mladostnost kože lahko vplivamo tudi s kakovostno kremo in negovalno kozmetiko.

Dermatologinja svetuje UNDO

Priznano dermatologinjo smo povprašali, kakšno negovalno kozmetiko priporoča, ko jo v njeni ordinaciji obiščejo stranke, ki si želijo ohraniti mladostni videz. Pri odgovoru ni omahovala niti za trenutek: "Svojim pacientom priporočam uporabo 24-urne kreme UNDO za pomlajevanje, ki deluje direktno na kolagensko mrežo. Z leti se namreč kolagenska mreža zaradi škodljivih zunanjih vplivov začne uničevati, zaradi česar nastajajo gube."

Zaradi škodljivih zunanjih vplivov se začne v podkožju kopičiti molekula angiotenzin II, ki aktivira delovanje encima metaloproteinaza, ta pa povzroča razgradnjo kolagenskih niti. Encim kot s škarjami reže kolagenske niti, kar se na zunaj kaže kot upad napetosti kože in njene prožnosti. Pojavijo se prve gubice …

Če ustavimo nastajanje angiotenzina II, ustavimo vse nadaljnje procese uničevanja kolagenske mreže. Najnovejša krema pa vsebuje patentiran Undo kompleks™, torej posebno molekulo, ki ustavi nastajanje angiotenzina in s tem uničevanje kolagenske mreže.

Ali je prvi vtis kreme pomemben?

Dr. Lazarjeva pravi, da je priporočljivo, da se pred uporabo nove kreme posvetujemo s strokovnjakom, ki pomaga izbrati primerno kremo za naš tip kože. Veliko pa nam pove že prvi vtis, ko kremo začnemo uporabljati.

"O kakovosti kreme lahko veliko poveste že, ko jo uporabljate teden dni. Če se s kremo dobro počutimo in smo zadovoljni, jo lahko uporabljamo še naprej, če nam ne ustreza, pa jo nehamo uporabljati," pravi dr. Lazarjeva.

UNDO je preizkusila tudi Iva Krajnc

Da bi preverili, kako učinkovita je UNDO krema, ki jo priporoča dermatologinja dr. Lazarjeva, smo se na dermatološki pregled odpravili v Koper. Tja se je namreč odpravila prikupna igralka Iva Krajnc, ki je za svojo kožo želela poskrbeti predvsem zato, ker je koža igralk ves čas na težkem preizkusu.

Vsakodnevno ličenje je stres, ki pa ga lahko ublažimo

"Pregled Ivine kože je pokazal, da je njena koža normalna, kar zadeva hidracije in proizvodnje sebuma, ampak je občutljiva zaradi nizkega fototipa. Pri Ivi je najbolj izpostavljeno to, da se mora nenehno ličiti in odstranjevati ličila, kar pomeni nenehno draženje in je neke vrste stres, zaradi česar je prav, da začne preventivno uporabljati dobro kremo," je pojasnila dermatologinja dr. Lazarjeva.

Ivi je uspešna dermatologinja priporočila kremo UNDO za pomlajevanje, poleg tega pa tudi svetovala, naj ne uporablja agresivnih čistilnih negovalnih sredstev, saj ti le dodatno obremenjujejo kožo.

Prvo nego igralkine kože je dr. Lazarjeva opravila takoj v svoji ordinaciji. Dermatologinja je kremo nanesla na igralkin obraz in jo pustila delovati. "Iva bo zdaj nekaj časa uporabljala to kremo in bomo videli, kako se z njo počuti," je povedala dermatologinja.

In Ivin prvi vtis o kremi? "Koža po njeni uporabi takoj boljše zadiha, izboljša se prožnost in elastičnost teksture," je po odhodu iz ordinacije povedala Iva Krajnc.

Rezultat mesečne uporabe je več kot presunljiv

Priporočeno kremo UNDO je igralka na obraz, vrat in dekolte mesec dni nanašala vsak dan zjutraj in zvečer. Izkazalo se je, da je 24-urna krema postala njena redna spremljevalka tako v službi kot doma. "S pomočjo kreme Undo je moja koža tudi po celodnevnem mejkapu popolnoma sveža in napeta," je povedala Iva. Dodala je: "Že po prvem nanosu se mi je zdelo, da je bila koža takoj zelo nahranjena in navlažena. Čez nekaj časa, recimo po dveh tednih, pa se je pokazala tudi izjemna prožnost oziroma elastičnost kože. In tudi sijaj, lesk se je malo povrnil."

Da bi Ivin osebni vtis o kremi podkrepili tudi z rezultati, smo se ponovno odpeljali v sončni Koper, kjer je napredek njene kože skrbno pregledala dr. Lazarjeva.

Dermatologinja se je z igralko najprej pogovorila. Zanimalo jo je, kakšen občutek je imela na koži takoj po uporabi. Če bi prišlo do kakršnihkoli negativnih reakcij, bi morala Iva kremo nehati uporabljati. "Pri testiranju učinkovitosti vseh krem je pomemben faktor, kakšen je občutek na koži," ji je pojasnila.

Nato je z dermatoskopom povrhnjico opazovala pod petkratno povečavo in tako tudi bolj objektivno videla, ali je res prišlo do pozitivnih sprememb.

"Prejšnjikrat sem opazila samo, da so bile pri njej izražene malenkostne površinske gubice okoli oči. Zdaj opažam, da so te izginile, tako da se vidi, da krema na njeno kožo zelo ugodno vpliva," nam je dr. Lazarjeva povedala po pregledu. "Njena koža je dobro navlažena, ima primerno maščobno zaščito površine, krema hkrati ugodno vpliva na njen tonus kože," je bil njen sklep.

Kako ji to uspe?

Krema UNDO vsebuje ključno patentirano učinkovino, imenovano Undo kompleks™. Le ta učinkovito inhibira delovanje Angiotenzina II v dermisu in s tem:

• zavira razpadanje kolagenske strukture, • spodbuja nastanek novih kolagenskih vlaken, • izboljša strukturo kolagenske mreže.

Njeno učinkovitost je dokazala tudi neodvisnem dermatološkem laboratoriju DermoConsult. Izsledki študije so se izkazali za izjemne, saj je UNDO krema edina, ki je bila pozitivno ocenjena na vseh 10 parametrov, ki ocenjujejo kakovost kreme.

Po štirih tednih uporabe krema UNDO dokazano:

• poveča čvrstost kože (+17 %), • poveča elastičnost kože (+10 %), • poveča debelino kože (+12 %), • poveča odpornost kože na utrujenost (+12 %), • poveča antioksidativen učinek na koži (+44 %), • poveča navlaženost kože (+40 %), • poveča regeneracijo kože (+25 %), • poveča zaščito kože (+ 30 %), • zmanjša globino gub (-25 %), • zmanjša volumen gub (-18 %).

Oglasno sporočilo

Ne spreglejte