Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 10. 2018,
11.47

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

dioptrija PR članek

Torek, 2. 10. 2018, 11.47

5 let, 7 mesecev

Število operacij korekcije dioptrije v svetu in Sloveniji se naglo povečuje

Oglasno sporočilo
Očesni kirurški center Pfeifer

Nekaj nasvetov dr. Vladimirja Pfeiferja z Očesnega kirurškega centra Pfeifer Ljubljana.

Dejstvo je, da se dogaja svetovna epidemija miopije, kratkovidnosti. Od leta 1971 do danes se je pojavnost kratkovidnosti v ZDA skoraj podvojila, na 42 odstotkov. V Aziji je do 90 odstotkov otrok in najstnikov kratkovidnih. Dokazali so, da več časa, preživetega na prostem v zgodnjem otroštvu, lahko bistveno upočasni napredovanje kratkovidnosti. Dnevno bi morali biti otroci na naravni svetlobi najmanj dve uri. Modra svetloba zmanjšuje nastanek kratkovidnosti. Še vedno pa ni jasno, ali je večanje števila kratkovidnih otrok posledica pretirane uporabe pametnih telefonov oziroma fokusiranja slike na bližino. Modra svetloba vpliva na cirkadialni ritem in na normalno rast očesa v tem obdobju.

V rokah izkušenega kirurga je refraktivna operacija na očesu najvarnejši poseg, ki se izvaja na človeškem telesu. Ni pa vsak primeren za vsako vrsto operacije. Bistven je pregled pred posegom, na katerem se na osnovi natančnih meritev oči določi za vsakega posameznika najustreznejši način korekcije dioptrije.

Očesni kirurški center Pfeifer | Foto:

Zaradi vse večjega števila kratkovidnih mladostnikov se tudi število korekcij dioptrije po 21. letu povečuje. Pri mladih je še vedno najenostavnejši poseg laserske korekcije dioptrije, kjer je bistven laser, na katerem poseg opravimo.

Očesni kirurški center Pfeifer | Foto:

Pri visokih dioptrijah imamo zelo dobre izkušnje z implantacijo ICL, implantibilnih kontaktnih leč. Po 40. letu pa je poseg korekcije dioptrije možno storiti s pomočjo multifokalnih leč oziroma multifokalnih toričnih leč.

Dr. Vladimir Pfeifer: "Na področju refraktivne kirurgije imamo zelo veliko izkušenj. Implantacije multifokalnih IOL in ICL smo v Sloveniji izvedli kot prvi kirurški center. Zadnja leta opažamo močan porast vseh tovrstnih operacij, saj so pacienti bolj osveščeni o možnostih in postopkih, ki jih sicer izvajamo že vrsto let."

Očesni kirurški center Pfeifer | Foto:

V Očesnem kirurškem centru Pfeifer vsako leto operiramo več kot 2500 pacientov s pomočjo najsodobnejših aparatur, visoko strokovnega tima in najsodobnejše oftalmološke opreme vodilnega proizvajalca na svetu ZEISS. Svojim pacientom nudimo uslugo na najvišji možni ravni. Zaupajo nam tako številni zdravniki, športniki, književniki, novinarji, politiki, medijsko znane osebe, tujci in domačini. Zadovoljni pacienti so naš ponos in zadovoljstvo.

Video laser:

 
Očesni kirurški center Pfeifer
Bervarska steza 4
1000 Ljubljana, Slovenija
Tel.: (01) 320 73 00
E-pošta: schma@siol.net
FB: Očesni kirurški center dr. Pfeifer

Naročnik oglasnega sporočila je Očesni kirurški center Pfeifer.

Ne spreglejte