Slavni trener iz Biggest Loserja ima recept za vitko telo

Predstavljamo vam Boba Harperja, eno največjih zvezd ameriškega šova The Biggest Loser. V prvih šestnajstih oddajah je nastopal v vlogi trenerja, v sedemnajsti pa prevzel vlogo voditelja.

Slavni trener iz Biggest Loserja ima recept za vitko telo

Bob je sit številnih modernih diet, ki so polne praznih obljub. Ne verjame v "čistilne" diete z, na primer, limoninim sokom ali javorjevim sirupom, niti v diete iz obupa pred sezono kopalk ali (lastno) poroko.

Tu je deset njegovih nasvetov, ki vam bodo pomagali shujšati:

1. Na koledarju si označite pomemben datum

To storite vsaj tri tedne pred pomembnim dogodkom. Lahko gre za srečanje s starim prijateljem, obletnico mature, prijateljevo poroko oz. katerikoli dogodek, na katerem želite biti videti dobro. To vas bo še bolj motiviralo, da se boste potrudili in se držali še drugih nasvetov.

2. Jejte zeleno zelenjavo

Začnite kar zdaj. To vrsto zelenjave res lahko jeste v neomejenih količinah.

3. Pijte vodo

Nastavite si alarm, ki vas bo opominjal, da morate piti vodo. Steklenica z vodo naj bo vedno na vaši mizi. Pred vsakim obrokom ali prigrizkom popijte dva velika kozarca vode! Pijte, ko ste lačni – žejo namreč pogosto zamenjamo z lakoto.

4. Držite se preproste shujševalne enačbe

Poskrbite, da bodo 40 odstotkov vaših dnevnih kalorij sestavljale zdrave beljakovine, 40 odstotkov ogljikovi hidrati, 20 odstotkov pa zdrave maščobe. In nobenih kompleksnih ogljikovih hidratov po zajtrku! Gre samo za bolj zapleteno obliko sladkorjev, zato samo povečujejo apetit.

5. Osredotočite se na tisto, kar lahko naredite že danes

Zdaj, točno to sekundo, je priložnost, da si rečete, da si to zaslužite, in se končno odločite za spremembo. S tem, ko začnete verjeti, da zmorete, je vse lažje dosegljivo.

6. Trenirajte svoje misli in mišice

Vsaka vadba se začne v mislih. Možgani vam mogoče govorijo, da se ustavite in spočijte, ampak morate iti prek tega. Trenirajte in vsakič dajte vse od sebe, pri tem vam bo zelo pomagala moč vaših misli.

7. Napolnite svoj hladilnik

Za Boba so plastične posodice eno najboljših orodij za ohranjanje vitke postave. Njegov hladilnik je poln svežih, polnovrednih obrokov. Tako nikoli ni v skušnjavi in ne poseže po prigrizkih.

8. Razmišljajte kot Michelle Obama

Bob Harper je treniral tudi nekdanjo prvo damo. Če ima ona čas za vadbo, ga imamo vsi. Tudi ona je potrebovala nekaj časa, da se je naučila določenih vaj, ni pa nikoli obupala. Lahko si izposodite njen moto: "Vedno daj vse od sebe, še posebej ko postane težko."

9. Spoprijateljite se z ribjim oljem

Ko so znanstveniki raziskovali vpliv ribjega olja na kronične bolezni, so ugotovili tudi, da ribje olje omili bolečine po telesni vadbi. Tako ne boste imeli izgovora, da bi izpustili naslednji trening.

10. Nadzirajte stres

Vadba pomaga. Lahko se ukvarjate tudi z vrtnarjenjem, ustvarjate ali rešujete križanke. Glavno je, da si vzamete čas za aktivnosti, ki vas pomirjajo.

"Konec koncev se vsi zavedamo, da je hujšanje najlažji del celotnega procesa. Za uspeh je treba popolnoma spremeniti način življenja in pri tem vztrajati. Ni pomembno, kako dolgo hujšate, ko enkrat dosežete zastavljeni cilj, se prava bitka šele začne," še opozarja Bob Harper.

Če ste tudi vi med tistimi, ki pri hujšanju potrebujejo spodbudo, se lahko prijavite za sodelovanje v oddaji The Biggest Looser Slovenija. Čas za prijave se počasi izteka.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano