Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
13. 3. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

1

Natisni članek

dobro počutje zdravje sreča navade

Ponedeljek, 13. 3. 2017, 20.00

6 let, 6 mesecev

Sedem stvari, ki jih srečni ljudje počnejo vsak dan

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,48

1

Sedem stvari, ki jih srečni ljudje počnejo vsak dan | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Vsak pozna vsaj enega človeka, ki je ves čas dobre volje in na življenje gleda s pozitivne plati, tako da je zanj kozarec vedno na pol poln. Si kdaj zaželite, da bi bili tudi sami vsak dan radostni?

Najbrž se tudi vi vsako jutro zbudite polni optimizma in pričakovanj, a vse to se hitro razblini v jutranjem prometu in ko se spomnite, kakšne obveznosti vas čakajo ta dan. A prej ko se boste sprijaznili s tem, da na nekatere stvari pač nimata vpliva (na primer na promet in tistega "nesposobnega" voznika), prej boste pomirjeni in boljše volje.

Veseli ljudje poleg tega vsak dan počnejo naslednje stvari:

Postavijo si cilje ali naredijo seznam opravil. To je tudi navada uspešnih ljudi, saj si s tem sestavijo urnik dneva, ki je neizogiben. Na vrh seznama gredo opravila, ki so najbolj neprijetna in jih je zato najbolje opraviti čim prej, spodnji del seznama pa naj zavzemajo cilji, ki vas najbolj veselijo in celo izpolnjujejo.

Zapišite si, kaj morate opraviti. Lahko tudi v mobilnik. Najmanj prijetna opravila gredo na vrh seznama. | Foto: Thinkstock Zapišite si, kaj morate opraviti. Lahko tudi v mobilnik. Najmanj prijetna opravila gredo na vrh seznama. Foto: Thinkstock

Spomnijo se na eno stvar, za katero so hvaležni. Takšne stvari si je dobro zapisovati, saj seznam hvaležnosti vedno prikliče nasmeh na obraz in veselje v dušo. V poseben zvezek si vsak dan zapišite vsaj eno stvar, za katero ste hvaležni. Čez dan, ko stvari morda ne bodo potekale po načrtu, se spomnite nanjo.

Na svežem zraku preživijo vsaj 20 minut. To je lahko v času malice. Pomembno je, da se odklopite za približno 20 minut, saj to zmanjšuje stres in izboljša počutje. Če se le da, se v času malice sprehodite okrog pisarne ali pa pomalicajte kar zunaj, na bližnji klopci.

Če ste tako izžeti, da že komaj čakate počitnice, razmislite o takšnih s popolnim odklopom.

Med službo se v času malice sprehod in prevetrite misli. | Foto: Thinkstock Med službo se v času malice sprehod in prevetrite misli. Foto: Thinkstock

Ne bojijo se sebe postaviti na prvo mesto. Od vas je vsakodnevno odvisnih veliko ljudi, predvsem otroci. Prav zaradi njih si zase vzemite kakšnih 30 minut, da si boste malce napolnili baterije. Prelistajte revijo, preberite nekaj strani knjige ...

Pijejo veliko vode. Dehidracija je lahko kriva za slabo počutje, posledično tudi za slabo voljo, zato ne pozabite na redno pitje vode. Če vam to ne uspeva redno, si nastavite opomnike.

Naj vas melodija vaše najljubše glasbe spremlja ves dan. | Foto: Thinkstock Naj vas melodija vaše najljubše glasbe spremlja ves dan. Foto: Thinkstock

Poslušajo svojo najljubšo glasbo. Najljubšo glasbo, ki vam takoj dvigne energije, poslušajte vsak dan: med vožnjo v službo, včasih tudi med službo (če so opravila takšna, da to dopuščajo), med popoldanskim sprehodom ali rekreacijo.

V posteljo se odpravijo nekaj minut čez 22. uro. Mnogi pravijo, da je najboljši čas za odhod v posteljo, ko ura še kaže 22, pa naj bo 15 ali 50 minut čez. To naj bi bil idealen čas za odhod v posteljo, ko lahko še malo berete, se sprostite in pozabite na skrbi, ki bodo tam tudi jutri zjutraj.

Preberite si še:

- Pet stvari, ki jih urejeni ljudje počnejo vsak dan
- Je slabo ves dan preživeti med štirimi stenami?

Save

Ne spreglejte