Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 8. 2022,
7.14

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Ilirija, d. o. o.

Natisni članek

šampon Nazaj v šolo naglavne uši Subrina Professional advertorial

Ponedeljek, 29. 8. 2022, 7.14

2 meseca, 3 tedne

Pomahajte ušem v slovo

Pogosta nadloga, ki ji posvečamo premalo pozornosti

Vsebino omogoča Ilirija, d. o. o.

Počitnice se bližajo koncu in otroci že odštevajo dneve do začetka šole in navdušeno pričakujejo snidenje s svojimi prijatelji. Ob tem se staršem lahko pojavljajo različna občutja – veselje, da bodo spet vzpostavili dnevni red, a hkrati žalost, ker je poletja konec. Bolj se bliža začetek pouka, vedno bolj starši tudi iščejo najrazličnejše načine, kako podpreti otrokov imunski sistem, da ne bodo že v septembru iskali pomoči zdravnika in izostajali od svojih obveznosti zaradi bolezni otroka. Malokdo pa pomisli na pogosto nadlogo, nad katero se vsi zgrozimo, ko se pojavi – naglavne uši.

naglavne uši, praskanje | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Dejstvo je, da ko gre otrok nazaj v šolo, obstaja možnost, da bodo uši prej ali slej našle pot v vaš dom. Odstranjevanje te nadloge takrat postane glavna skrb staršev in posegajo po različnih bolj ali manj agresivnih preparatih, ki obljubljajo uničenje uši in gnid, hkrati pa lahko dražijo nežno otroško lasišče. Ali ne bi bilo super, če bi obstajal način, nežen do otroške glave, s katerim bi svojo družino lahko zaščitili že pred pojavom naglavnih uši? Dobra novica je, da obstaja!

Subrina Professional je namreč lansirala že drugi izdelek v svoji otroški liniji – Kids Lice-defence Shampoo, ki učinkovito pomaga pri odganjanju naglavnih uši.

Nežen otroški šampon vsebuje popolno mešanico eteričnih olj, ki pomagajo pri preprečevanju nadležnih obiskov na otroških glavah. Olja rožmarina, poprove mete, limoninih semen in čajevca so naravna obramba pred ušmi. Vsebuje tudi saharid izomerat, naravni sladkorni vlažilec in zeliščni hemiskvalan za izredno mehke lase. Šampon je dermatološko testiran, popolnoma nežen ter namenjen vsakodnevni uporabi, saj ne draži in ne izsušuje lasišča.

Nakup šampona Kids Lice-defence Shampoo

Ilirija | Foto:

Otroci najpogosteje dobijo naglavne uši pri neposrednem stiku z drugimi otroki oziroma predmeti otroka, pri katerem so se pojavile uši. Ko opazujete šoloobvezne otroke, kako se igrajo in komunicirajo drug z drugim, vam je verjetno jasno, da takšnih interakcij med njimi ne boste mogli preprečiti.

otroci, deklici, milni mehurčki | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

S preprostimi načini in doslednostjo lahko preprečite pojav uši

Starši se pogosto osredotočajo na odstranjevanje naglavnih uši, ko se te že pojavijo, namesto da bi več skrbi posvetili temu, da bi se sploh pojavile. Uši so namreč precej odporna nadloga in za njihovo odstranjevanje potrebujemo preparate, ki lahko dražijo občutljivo otroško kožo. Zato je pomembno, da otroka raje naučite, kako se pojavu uši izogniti. Ker naglavne uši ne morejo skakati z enega otroka na drugega ali se priplaziti v vaš dom skozi odprto okno, preprečiti prenosa uši vendarle ni tako težko, kot se morda zdi. S spodnjimi praktičnimi nasveti zmanjšate možnost njihovega pojava pri svojem otroku.

#1 Lepo je deliti, a ne vedno

Čeprav je prijazno stvari deliti s prijatelji, naučite svojega otroka, naj se izogiba posojanju tistih stvari, ki se dotikajo glave. To so na primer krtača za lase, pripomočki za spenjanje las, kapa, šal, brisača, čelada, slušalke … Spodbudite otroka, da svojo jakno ali jopico pospravi v svojo omarico, namesto da jo preprosto vrže na kup z oblačili svojih sošolcev.

otrok, deklici, česanje, urejanje las | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

#2 Uši odbija vonj eteričnih olj

Kokosovo olje, olje rožmarina, poprove mete, limoninih semen in čajevca so vonji, ki naj bi odganjali uši. A pri uporabi čistih eteričnih olj moramo biti nadvse previdni, saj se pri nekaterih odsvetuje njihova nerazredčena in direktna uporaba na koži. Če ne veste, kako eterična olja uporabiti oziroma v kakšnih razmerjih je katero za kožo sprejemljivo, potem v najbližjih drogerijah in prodajalnah s tovrstnimi izdelki poiščite nežen šampon Kids Lice-defence Shampoo, ki vsebuje že pripravljeno mešanico omenjenih eteričnih olj in učinkovito preprečuje pojav naglavnih uši.

Kako deluje Kids Lice-defence Shampoo?

Uši so izjemno občutljive na vonj in bodo nagonsko pobegnile pred vsakim vonjem, ki jim ni všeč. Eterično olje, ki ljudem zelo lepo diši, na drugi strani lahko ušem smrdi in jih zato prežene stran. Zlasti ne prenesejo vonja nekaterih eteričnih olj, kot so olje rožmarina, poprove mete, limoninih semen in čajevca, zato hitro zbežijo. To ne pomeni, da jih bo ta vonj uničil, temveč bo le preprečil njihov pojav.

Subrina | Foto:

Ko se uši enkrat pojavijo na laseh, je prepozno, da bi jih odvrnili z eteričnimi olji. Iztrebljanju naglavnih uši in gnid so namenjeni drugačni preparati, ki so sicer lahko učinkoviti pri odstranjevanju, vendar pa so tudi veliko bolj agresivni za nežno otroško kožo. Zato se uporabo tovrstnih preparatov priporoča le za odstranjevanje uši, vmes pa lahko uporabimo milejši šampon in s tem preprečimo, da bi se uši na laseh sploh pojavile.

Redna uporaba šampona Kids Lice-defence Shampoo, ki vsebuje pravo kombinacijo eteričnih olj, bo tako pomagala obdržati nadloge stran od otroških glav. Naj bo letošnji začetek leta vsaj v tem pogledu malo bolj sproščen.

Nakup šampona

Ilirija | Foto:

#3 Mehka sedišča in plišaste igrače so pravi raj za uši

Otroci v šoli in na poti tja uporabljajo najrazličnejša sedišča. Če je le mogoče, otroka spodbudite, naj raje sede na plastičen stol, saj lahko uši in gnide po več ur preživijo na oblazinjenem pohištvu. Tudi plišaste živali so zatočišče za uši, zato poskrbite za redno čiščenje teh igrač.

#4 Redno čiščenje otrokovih predmetov

Starši morate poskrbeti za redno čiščenje otrokovih predmetov, ki so v neposrednem stiku z njegovo glavo, kot so posteljnina, pokrivala in podobno. Operite jih na temperaturi, višji od 60 stopinj Celzija, in posušite. Predmete, ki jih ne morete oprati, pa zaprite v plastično vrečko za dva tedna. Zlasti je to priporočljivo, ko se otrok vrne s šolskega izleta ali večdnevnega taborjenja.

naglavne uši, praskanje | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

#5 Striženje ne prežene uši

Seveda je priporočljivo tudi redno preverjanje otrokove glave, zlasti kadar opazite, da se otrok več praska. Ob vsem pa se zavedajte, da naglavnih uši ne preprečite s tem, da otroka postrižete na kratko ali lase mu spnete v čop.

Kliknite za nakup šampona Lice-Defence Shampoo

Ne spreglejte