Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
18. 1. 2017,
19.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

dobro počutje zdravje bolezen zdrave navade

Sreda, 18. 1. 2017, 19.04

6 let, 6 mesecev

Osem načinov, kako to zimo preprečiti bolezen

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Foto: Thinkstock

V tednih, ko se virusi veselo širijo, je dobro, da se pred njimi čim bolje zaščitite in poskrbite, da vas sploh ne bodo napadli.

Majhni koraki do velikega cilja. V tem primeru cilja, da boste zimo preživeli brez bolezni in nezaželenega poležavanja v postelji, obdani s kupi robčkov. Za vas imamo osem predlogov, kako ohraniti dobro počutje in zdravje:

V službo si prinesite malico od doma. Hitri prigrizki iz avtomata in pekarne niso hranljivi. Raje shranite nekaj včerajšnje domače večerje in si jo prinesite v službo. Kupite si vrečko oreščkov ali solato s piščancem. V telo vnašajte samo najboljše.

Meditirajte. Sproščen in umirjen um vodi do zdravega telesa. Na koncu napornega dne se pomirite in očistite misli. Prižgite si svečko in meditirajte, se raztegujte ali plešite. Počnite nekaj, kar vas spravi v boljšo voljo.

Po službi na kratek sprehod. Nekako ga vmestite v svoj vsakdan in počutje bo boljše. | Foto: Thinkstock Po službi na kratek sprehod. Nekako ga vmestite v svoj vsakdan in počutje bo boljše. Foto: Thinkstock

Pojdite na sprehod. Krajši sprehod na svežem zraku je lahko pravo zdravilo, ki je velikokrat podcenjeno.

Privoščite si masažo. Telesu bi masaža dobro dela vsaj dvakrat na mesec. Kdaj ste si jo nazadnje privoščili? Dogovorite se za 20-minutno sproščanje pri strokovnjakinji, ki bo poskrbela za odlično počutje telesa in uma. Če nimate časa, vzemite teniško žogico in si telo z njo zmasirajte kar doma.

Ne zanemarjajte raztezanja. Joga ni samo za tiste, ki obvladajo vse položaje, je odlična vadba, ki razgiba telo in pomiri misli.

Dobro se oblecite. Spodnja majica je te dni skoraj nujna. Pri moških še debelejše in daljše nogavice, pri ženskah pa debele hlačne nogavice. Vse to vas bo dodatno grelo. V čevlje lahko dodate še tople vložke.

Čaj, tople nogavice in dobra knjiga. To je dobra kombinacija za dobro sproščanje. | Foto: Thinkstock Čaj, tople nogavice in dobra knjiga. To je dobra kombinacija za dobro sproščanje. Foto: Thinkstock

Pripravite si dodatno skodelico čaja. Dober čaj lahko naredi veliko za boljše počutje, zato si ga privoščite čim večkrat.

Privoščite si daljši spanec. Če kljub temu čutite, da se vas nekaj loteva, se doma čim prej preoblecite v najbolj udobna in topla oblačila, skuhajte si čaj ter se sprostite. Predvsem pa se v posteljo odpravite prej kot sicer.

Save

Ne spreglejte