Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 11. 2008,
11.38

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 4. 11. 2008, 11.38

8 let, 3 mesece

OPERIL® odmaši nos in dokazano ukroti viruse

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nihče ne uživa v poslušanju »nosnega« pihalnega orkestra. Nos pač ni namenjen izvajanju glasbe. Da bo dihanje skozi nos spet neslišno … vam pomaga OPERIL®.

Sporočilo v robcu Zamašen nos je zvest spremljevalec prehladnih obolenj. Iz nosa nam curlja, piskajoče dihamo in »trobimo« v robec, glava pa je polna«. Nahod nam sporoča, da so virusi prehlada vdrli v naš organizem, se razširili v nosni sluznici in povzročili njeno vnetje. Ker lahko le-to napreduje v boleče vnetje obnosnih votlin (sinusitis) ali srednjega ušesa, ga je treba vzeti resno in še pravočasno zaustaviti. Na srečo obstajajo preizkušena zdravila, ki hitro in učinkovito sprostijo nosne poti in hkrati delujejo tudi na vzroke prehlada.

OPERIL® onesposobi določene virusne vsiljivce Sluznica ob napadu virusnih vsiljivcev najprej nabrekne in začne pospešeno izločati obilni vodeni izcedek. Lahko ji pomagamo tako, da uporabimo pršilo ali kapljice za nos OPERIL®. V eksperimentalnih predkliničnih raziskavah na celičnih kulturah je bilo ugotovljeno, da OPERIL® deluje protivirusno na določene viruse, ki običajno povzročajo obolenja dihal. Tako lahko OPERIL® pomaga organizmu pri borbi proti tem prehladnim virusom.

Prava pomoč pri nahodu OPERIL® pršilo za nos za odrasle in otroke izboljša kakovost življenja v času bolezni, ki jo spremlja zamašen nos. Zdravilo OPERIL® zmanjšuje nabreklost nosne sluznice in zavira nastajanje sluzi. S tem odmaši nosne prehode in vhode v obnosne votline. Spet lahko sproščeno in neslišno zadihamo. Curljanje iz nosu in »trobljenje« bosta kmalu pozabljena, popusti pa tudi občutek polne glave.

Razpršite OPERIL® in sproščeno zadihajte! OPERIL® vsebuje oksimetazolin. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Nekaj zanimivosti: Vsak dan vdihnemo približno 20-tisočkrat.

Prehladni virusi so zelo nalezljivi. S kihanjem dosežejo hitrost 150 km na uro in potujejo štiri metre daleč.

Kdor med nahodom uporablja kontaktne leče, tvega poškodbo oči. Klice pri nahodu lahko preko solznih kanalov pripotujejo v oči, se usedejo na leče in povzročijo vnetje veznice ali roženice. Priporočljivo je, da ljudje med prehladom nosijo očala.

Zadostno pitje tekočin, gibanje na svežem zraku in okoli 50-odstotna vlažnost v prostorih prispevajo k vlažnosti nosne sluznice – prve obrambe črte organizma. (Oglasno sporočilo)

Ne spreglejte