Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 3. 2018,
12.00

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Vzajemna

Foto: Vzajemna

Natisni članek

dom prihodnost mladi Vzajemna advertorial

Sreda, 7. 3. 2018, 12.00

2 meseca, 3 tedne

POMAGAJTE MATEVŽU NA POTI DO ODRASLOSTI

Odhostaj od mame: Matevž ponovno potrebuje vašo pomoč

Vsebino omogoča Vzajemna

Foto: Vzajemna

Najbolj priljubljeni slovenski film vseh časov Pr' Hostar je lani dobil tudi svoje nadaljevanje. V majhnem podeželskem hotelu se zgodba še zdaleč ni končala. In ne samo to – od lanske jeseni lahko zgodbo soustvarjajo tudi vsi gledalci. Matevž, eden izmed junakov filma, potrebuje vašo pomoč tudi to pomlad!

Gorenjski "gaunarji" imajo še veliko materiala, ki bi ga radi delili z gledalci.  | Foto: Gorenjski "gaunarji" imajo še veliko materiala, ki bi ga radi delili z gledalci.

Film Pr' Hostar se je namreč končal tako, da mama z žlico hrani enega izmed glavnih junakov – Matevža, ki je že zdavnaj odrasel. To dobro karikira tudi slovensko statistiko, saj po najnovejših podatkih OECD kar 81 odstotkov mladih Slovencev in Slovenk do svojega 29. leta še vedno živi pri svojih starših.

Odhostaj | Foto: "Pred" nami le Italijani

Statistike kažejo, da je višji odstotek kot pri mladih Slovencih, ki še vedno živijo doma, mogoče zaslediti le še v sosednji Italiji. Zdravstvena zavarovalnica Vzajemna, ki primarno nagovarja mlade, je ravno v tem videla priložnost, da jim na duhovit način skozi oči junaka, ki se spopada z enakimi težavami, približa prvi "let iz gnezda".

Skupaj z ustvarjalci filma Pr' Hostar so ustvarili nadaljevanje priljubljenega filma, ki ga lahko vidimo na spletu. Tam obiskovalci prek spletne strani www.odhostaj.si in FB-profila Ni statusa? Ni panike! glasujejo, kaj naj stori Matevž, da se osamosvoji od mame.

S tem pri Vzajemni nagovarjajo tudi vse Slovenke in Slovence, ki pri svojem 29. letu še vedno živijo pri svojih starših. Morda jih ravno sklenitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja Vzajemne, ko niso več zavarovani prek staršev, spodbudi, da krenejo na popolnoma samostojno pot.

Zgodba se nadaljuje tudi to pomlad

Vaški posebnež Matevž je lani jeseni z vašo pomočjo sklenil obrniti nov list v svojem življenju. Končno se bo osamosvojil od svoje mame. Odločitev je bila težka in skrajno zapletena.

Še pred odhodom od doma ste Matevžu v drugi "zagati" svetovali, kaj naj reče svoji mami, da bi za nekaj časa odšla od doma. Zaželel si je namreč nekaj trenutkov nežnosti s svojo izbranko. V tretji epizodi ste glasovali, kdo bo odnesel "kufre" od doma. Matevž ali njegovo dekle? Odločili ste se za Matevža. Le kaj pa se mu je pripetilo tokrat?

Boste pomagali Matevžu na poti k odraslosti?

Kako se Matevž znajde na samostojni poti? Mu bo mama še vedno kuhala kavo, skrbela za njegovo osebno higieno in mu prala hlače? Si bo znal sam pripraviti nekaj za pod zob? Tokrat si je namreč Matevž sam pripravljal obrok.

Vaš glas – Matevževa prihodnost

Ob ogledu videa glasujte, kaj naj Matevž stori, in tako skupaj odločite o tem, kako naj poteka njegova nadaljnja življenjska pot.

Kot obljubljajo ustvarjalci, tokrat Gorenjci ne bodo pregovorno skopi, saj bodo glasovalcem razdelili lepe nagrade – med drugim tudi prenočitev za dva v legendarnem hotelu Pr' Hostar.

Odhostaj | Foto:

Nagradna igra poteka od od 5. marca do vključno 10. aprila 2018 na spletni strani www.odhostaj.si in na Facebook profilu Ni statusa? Ni panike!.

V nagradnem skladu so naslednje nagrade:

  1. 1-krat 2 prenočitvi z zajtrkom za dve osebi v dvoposteljni sobi z balkonom v penzionu Pibernik (prizorišče snemanje filma Pr' Hostar) v vrednosti 194 evrov na nagrajenca.
  2. 3-krat 2 zavarovanji Tujina Multitrip Evropa S (zavarovalna vsota 25 tisoč evrov), vrednost nagrade 44,54 evra.
  3. 3-krat po 10 odhostanih majic.

Preverite pravila in pogoje nagradne igre.

Lažja osamosvojitev z ugodnim dopolnilnim zavarovanjem

Se prijavljaš na zavod za zaposlovanje? Ti je potekel status dijaka ali študenta? Potem si med tistimi, ki potrebujemo dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Če si dopolnil 26 let, si moraš zavarovanje urediti do zaključka študijskega leta, tudi v primeru, da si urediš status za naprej.

Samostojnost je namreč veliko manj obremenjujoča, če si lahko zagotoviš ugodnejše dopolnilno zavarovanje, ki ti omogoča primerno zdravstveno oskrbo in s tem popolno brezskrbnost.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri Vzajemni je najugodnejše tovrstno zavarovanje z najnižjo premijo in super dodatnimi ugodnostmi.

Odhostja | Foto: #Zakaj?

Ker ti osnovno zdravstveno zavarovanje v večini primerov krije le del stroškov zdravstvenih storitev, preostalo pa je treba (drago) doplačati. Dopolnilno zdravstveno zavarovanje ti krije razliko ali del razlike stroškov do polne vrednosti standarda zdravstvenih in z njimi povezanih storitev nad deležem, ki ga krije obvezno zdravstveno zavarovanje.

#Zapleteno?

To pomeni, da moraš, če zboliš oz. se poškoduješ in potrebuješ zdravniško pomoč, brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja del stroškov zdravstvenih storitev plačati kar iz svojega žepa. Bedno. Kot da že nesreča ni dovolj, te doleti še dodatni strošek!

#Rešitev:

S sklenitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ti Vzajemna krije vsa ta doplačila.

Mesečna premija s triodstotnim popustom znaša 27,96 evra.

Ne spreglejte