Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 10. 2008,
9.12

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 30. 10. 2008, 9.12

3 leta, 8 mesecev

Nega las in lasišča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Velika težava tako za moške kot za ženske predstavlja izpadanje las. Moški se pogosteje spopadajo s tem problemom, a ženske so veliko bolj občutljive na z lasmi povezano skrb do zunanjega izgleda.

Oboji si tako ali drugače trudijo najti pravo rešitev. Na trgu obstajata zdravili za te tegobe, a nista brez stranskih učinkov. Veliko je tudi kozmetičnih izdelkov, kjer vsi obljubljajo enako učinkovitost. Med temi je težko izbrati takega, ki bi dejansko pomagal, ki bi bil namenjen le posebni obliki izpadanja las. Želeli bi si namreč, da bi lahko izbirali med takimi inovativnimi kozmetičnimi sredstvi, ki bi delovali na temelju znanstveno potrjenih biokemičnih mehanizmov neposredno na matične celice, ki vzdržujejo rast las.

Pri moških in ženskah

Dedni oziroma moški tip izpadanja las nastane zaradi preobčutljivosti lasnih mešičkov na obliko moškega hormona testosterona. Najučinkovitejši kozmetični preparat z naravnimi sestavinami proti tej obliki izpadanja las je ameriški Revivogen. Na trgu je nekaj let in deluje na matične celice lasnega mešička tako, da zavira osnovne in širše vzroke tega tipa izpadanja las. Ta tip prekomernega izpadanja las je najpogostejši tudi pri ženskah. Izdelek se nanese neposredno na lasišče, kjer preide do mešičkov in jih ščiti. Zaradi številnih empiričnih raziskav in uspešnosti je Revivogen med bolj popularnimi izdelki pri uporabnikih. Je iz povsem naravnih snovi, dobi se ga v lekarnah ali na www.revivogen.si

Izpadanje las in stres

Lasje lahko pospešeno izpadajo tudi zaradi motenj v delovanju imunskega sistema. Včasih imunske celice prepoznajo telesu lastne celice, predvsem matične, kot tujke in jih preko svojega imunskega sistema skušajo izločiti, da ne povzročajo škode. Škodljive avtoimunske celice se odstranjujejo v tkivu žleze timusa ali priželjca. Pri odraslih je ta žleza navadno zakrnela. Sestavine (peptidi) te žleze lahko preprečijo pospešeno izpadanje las, saj zavirajo delovanje avtoimunskih celic. Pri tem tipu izpadanja las je zelo učinkovit preparat Thymuskin, ki je rezultat večletnih raziskav nemških znanstvenikov, in ki ščiti lasni mešiček in spodbuja novo rast las. Zaradi specifičnosti delovanja, ki ščiti mešiček pred škodljivimi vplivi, deluje tudi pri drugih tipih izpadanja las. Izdelek vsebuje vitamine, encime in druge dejavnike, ki omogočajo vzdrževanje zdravega okolja matičnim celicam lasnega mešička za normalno rast las. Tudi ta se dobi se v lekarnah in na www.thymuskin.si.

Za več informacij pa se obrnite na naš biomedicinski center Celica d.o.o., v Tehnološkem parku, v Ljubljani, telefon 01/ 544 36 04 ali mail naslov info@celica.si. Ponudbo si pa lahko ogledate tudi na celica.si

Ne spreglejte