Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 1. 2011,
13.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 11. 1. 2011, 13.54

7 let, 12 mesecev

Najpogostejše zmote o trebušnjakih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Raven trebuh in čvrste trebušne mišice so želja mnogih, uspeh pa vam morda otežujejo napačna prepričanja o vadbi trebušnjakov.

Poglejmo, katere napake najpogosteje delamo v dobri veri, da bomo izklesali svoje trebušne mišice. 1. Vsakodnevna vadba Tudi trebušne mišice potrebujejo oddih, zato ne velja, da morate za dolgoročen uspeh vaditi čisto vsak dan brez premora. Dovolj bo redna in dosledna vadba od tri do petkrat na teden. 2. Dober trening traja pol ure Če za utrjevanje svojih trebušnih mišic potrebujete pol ure, potem nekaj delate narobe. Če imate dovolj kondicije in vaje delate pravilno, bo dovolj, da trebušnim mišicam posvetite pet intenzivnih minut.

3. Počasne vaje so učinkovitejše

Čeprav je pomembno, da vajo naredite pravilno, to ne pomeni, da morate trebušnjake delati zelo počasi. Dovolj je, da za dvig zgornjega dela trupa porabite približno tri sekunde in prav toliko časa za njegovo spuščanje na podlago. S prepočasno vadbo boste uničili ves trud in z rezultati ne boste zadovoljni.

4. Trebušnjake vedno izvajamo na koncu vadbe

Ob koncu vadbe vam je nekaj energije že pošlo, pa tudi telo ni več tako ogreto, zato je učinek slabši. Najboljši čas za izvajanje trebušnjakov je po kardio vadbi oz. ogrevanju.

5. S pilatesom ne morete doseči mišičastega videza trebuha

Moški so mnenja, da je vadba pilatesa samo za punce in da njihove trebušne mišice po taki vadbi ne bodo tako lepo izstopale. To je daleč od resnice! Pilates telo utrdi ter ob pravilni prehrani in kardio vadbi vodi do želenega videza. Imejte pa v mislih, da na poudarjenost trebušnih mišic vplivajo tudi geni in ne samo količina truda, ki ga vložite v njihovo oblikovanje.

6. Brez uteži ni čvrstih mišic

Ne potrebujete uteži, da bi okrepili in izklesali trebušne mišice. Ostanite na tleh – je najceneje, ravno tako učinkovito in povsod dostopno.

Ne spreglejte